-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Danmark i den grønne førertrøje

Torsdag 26. april 2018 kl: 13:21

Danmark i den grønne førertrøje
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Randers SØ - medlem af Folketinget (V).

Danmark har en førerposition på det grønne område. Vi er verdens bedste land at foretage grønne investeringer i, og vi er det bedste sted for grønne iværksættere. Det er en position vi kan være stolte af, men vores ambitioner rækker videre.

Vi har vist, at grønne løsninger er mulige - nu skal vi vise, at de også kan konkurrere. Nu begynder de grønne energikilder nemlig at kunne bære sig selv økonomisk uden offentlige tilskud. Det er godt for både miljøet og for skatteyderne.

På den baggrund vil vi sænke Europas højeste elafgifter, således at danskerne får flere penge mellem hænder, samtidig med at vi får strøm fra grønne energikilder. Det er især på vindområdet, at det er gået stærkt med at skabe en økonomisk bæredygtig energikilde.

Med det nye udspil på energiområdet vil regeringen øge konkurrencen mellem de grønne teknologier. Det betyder, at grønne teknologier som vindmøller og solcelleanlæg sammen med blandt andet biomasse skal konkurrere indbyrdes om at give danskerne mest mulig grøn energi for pengene.

Støtteordninger og rammebetingelser skal indrettes, så de fremmer konkurrencen mellem de forskellige former for teknologi. Konkurrencen skal være med til at gøre Danmark endnu mere grøn. Der er nemlig ikke længere nogen direkte modsætning mellem grøn energi og billig energi.

Regeringens forslag svarer til en nedsættelse af el-afgiften på 27 procent, hvilket for en gennemsnitlig husstand med et årligt forbrug på 4000 kilowatt-timer giver en besparelse på omkring 1250 kroner. Dermed er vi nået endnu et skridt i vores bestræbelser på at gøre det billigere at være dansker.

Udover at det er godt for miljøet med mere grøn energi, så er det også en klar fordel, at vi bliver mindre afhængige af olie og gas fra Mellemøsten og Rusland. Den ambition kan opnås ved, at vi bliver bedre til at udnytte vind, sol og biomasse. Alle dele findes i rigt mål i Danmark, og derfor er der et stort potentiale for grønne løsninger – ikke mindst på eksportmarkederne.

Danmark har gennem årtier investeret massivt i grønne løsninger, nu er det på tide at vi høster frugterne i form af eksportindtægter og billigere energi til danskerne. Med andre ord, så er det kulsort, når de røde siger, at de blå partier ikke er grønne!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Du får et stort 7-tal
- Anti-branding
- Socialdemokrater i Landdistriktsudvalget
- Vandmiljøet fortjener en plan
- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk