Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Lockout: Forældre får penge tilbage

Torsdag 19. april 2018 kl: 13:57

Lockout: Forældre får penge tilbage
Anders Buhl-Christensen (V), formand for Børne- og Familieudvalget. Foto: Kurt Helge
Forældre til børn i dagtilbud i Randers Kommune får deres forældrebetaling tilbage, hvis en eventuel lockout varer mere end tre hverdage.

Pengene for de første tre dage går til børnene i den enkelte institution. Det har Børne- og familieudvalget netop besluttet at foreslå byrådet.

Det er ikke et lovkrav, at forældre kan få deres brugerbetaling tilbage, hvis lockouten træder i kraft. Det er derimod op til den enkelte kommune. Børne- og familieudvalget i Randers Kommune har netop indstillet til byrådet, at kommunen skal betale penge tilbage til forældrene, hvis lockouten varer mere end tre hverdage.

"Udvalgets beslutning om at acceptere forslaget om en grænse ved de tre dage hænger sammen med, at de administrative omkostninger ved at betale penge tilbage for en lockout på tre eller færre dage er for store set i forhold til den beløbsstørrelse, det drejer sig om," siger Anders Buhl-Christensen (V), formand for Børne- og Familieudvalget, og fortsætter:

"Samtidig er det vigtigt for udvalget at understrege, at udvalget ønsker, at pengene for de første tre dage går direkte til børnene i de enkelte institutioner. Det vil sige, at pengene skal bruges på børnene."

Det er Børne- og skoleforvaltningen, som har indstillet til udvalget, at tilbagebetalingen skal ske ved en lockout på mere end tre dage. Et forslag, der er i tråd med Børne- og Socialministeriets anbefaling.

"Vi ønsker ikke, at forældrene skal betale for en ydelse, som de ikke får. Derfor sigtede vi på et forslag, der både tilgodeser børnene og tager hensyn til forældrenes betaling," forklarer Michael Maaløe, direktør for Børn og Skole.

Tilbagebetalingen i tilfælde af, at lockouten bliver en realitet, vil blive finansieret af tilbageholdt løn for samme periode. De varslede strejker og lockouter er på nuværende tidspunkt udsat med yderligere 14 dage. Finder parterne ikke en løsningen i Forligsinstitutionen, kan strejken træde i kraft fra den 6. maj, mens en lockout kan begynde den 12. maj.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Handicap Centret Kronjyllands festival hittede
- Kvinde sigtet for bedrageri på Den Blå Avis
- Randers Ugen slutter uden fyrværkeri
- Mølbæk: Regeringen lægger gift ud for foreningslivet
- Nu indvies nyt fritidsområde i nordbyen
- Randers får ny lysbro
- Brand i bigballer kan være påsat
- Bilka tømmer bagagerummet
- Øget sikkerhed i Storegade
- To fodboldfans anholdt
- Brætspil hos Selvhjælp Randers
- Masser af sprog på Nørrevangsskolen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord