Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Skal vi bygge bro eller køre omveje?

Tirsdag 17. april 2018 kl: 14:17

Skal vi bygge bro eller køre omveje?
Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers Kommune (S).
LÆSERBREV Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers Kommune (S).

Venstres Lars Søgaard og Michael Aastrup Jensen foreslår, at de 4 mio., der er afsat til kortere ombygningstid på Væthvej-broen i Langå skal ”omkonteres” til en kommunal omfartsvej uden om Langå.

Men statslige kroner kan ikke trylles om til kommunale. Og det ved de to politikere selvfølgelig godt. Alligevel bliver de ved med at bilde folk ind, at det er en mulighed, der skal undersøges. Det tog ikke mig 5 minutter at finde ud af, at det ikke var muligt.

I pressen kan man nu læse, at Michael Aastrup Jensen (V) har stillet §20-spørgsmål til transportministeren om sagen. Er det virkelig sådan, det daglige samarbejde mellem regeringsparter foregår? Normalt vil en løsningsorienteret politiker tage et møde med den minister, som hans eller hendes parti er i regering med.

Venstres folketingsmedlem, Britt Bager, fandt sammen med ministeren en løsning som kunne minimere generne for Langå-borgerne ved at nedbringe arbejdstiden på broen fra 8 mdr. til 3 mdr. Nu ser det ud som om, Michael Aastrup Jensen (V) med alle tænkelige midler forsøger at spolere den løsning. Hvad er det, der sker i Venstre? Ved den ene hånd ikke hvad den anden laver? Eller handler det måske snarere om en form for intern konkurrence om, hvem der hjælper borgerne bedst, nu hvor et folketingsvalg begynder at nærme sig?

Hvis man virkelig vil gå seriøst ind i at hjælpe borgerne, skulle man måske se at afsætte tid i sin kalender til at holde et møde med den relevante minister. Men det er selvfølgelig nemmere at sende §20-spørgsmål og på den måde signalere politisk handlekraft. Det hjælper bare ikke de borgere, det handler om. Her er §20-spørgsmål mellem regeringspartnere snarere en omvej.

* Et § 20-spørgsmål (paragraf 20-spørgsmål) er et spørgsmål om et offentligt anliggende stillet af et folketingsmedlem til en minister. Navnet refererer til § 20 i Folketingets forretningsorden, hvor reglerne for disse spørgsmål er fastlagt.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.
© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk