Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Udtalelse fra LO Randers

Tirsdag 17. april 2018 kl: 10:41

Udtalelse fra LO Randers
UDTALELSE Af Lene Hartmann, formand, LO Randers og Flemming Hansen, mødets dirigent.

Repræsentantskabet støtter de offentligt ansattes kamp for en lønudvikling på linje med de privatansatte og for retten til at forhandle arbejdstid frem for at få den dikteret.

Regeringen vil, at de offentlige ansatte skal stige mindre i løn end de private. Det er ringeagt for de offentligt ansatte og deres arbejde. Og det vil ramme de privatansatte lønmodtagere:

• Ofte bor en privat og offentligt ansat sammen - sakker den ene bagud, bliver det også dyrere for den anden.

• Hvad der sker ved denne overenskomst vil få betydning for den næste. Et dårligt resultat for de offentligt ansatte vil derfor gøre det sværere for de privatansatte, når det bliver deres tur.

• Forringes forholdene for de offentligt ansatte, vil de søge over i det private, hvor der så bliver flere om buddet. Det vil øge konkurrencen om jobbene og presse løn og arbejdsforhold.

Derfor støtter vi en lønudvikling for de offentlige, der svarer til de privates.
Vi bakker desuden op om kravet for at få gjort de betalte frokostpauser til en del af overenskomsterne. Mange offentligt ansatte får pausen betalt mod til gengæld at opholde sig på arbejdspladsen og stå til rådighed i deres pause.

Sådan har det været i mange år. Men flere steder opfatter de statslige arbejdsgivere nu pausen som et personalegode på linje med frugtordninger og massage, som de kan opsige efter forgodtbefindende. Og således sætte arbejdstiden op uden at lønnen følger med og uden forhandling med de ansattes organisationer.

Endelig bakker vi op om lærernes krav om at blive ligestillet med andre faggrupper og selv kunne forhandle en aftale til regulering af arbejdstiden. Ikke mindst fordi arbejdstidsreglerne i Lov 409 ikke giver nogen form for beskyttelse for den ansatte.

OK18 bliver ikke den lette sejr, de offentlige arbejdsgivere havde forventet. De offentligt ansatte har tværtimod vist vilje til at stå sammen for en rimelig lønudvikling og forhandling frem for diktat. De kæmper for et arbejdsmarked med plads til kvalitet i opgaveløsningen og for et arbejdsmiljø, der ikke ødelægger os.

Vi finder det uacceptabelt, at stat, regioner og kommuner underkender de offentlig ansattes arbejdsindsats og undergraver den danske arbejdsmarkeds model og velfærd. Vi skal derfor kraftigt opfordre arbejdsgiverne til at komme til fornuft.

LO Randers bakker op om de offentligt ansatte. Deres kamp er også vores kamp.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre hold udvalgt til konkurrence om Byen til Vandet
- Kvinde død i brand i Randers
- Skal stiendiet blive dit?
- Person fundet i fjorden identificeret
- Kvinde skyggede spritbilist
- Rekorddeltagelse i skakmesterskab
- 14-årig pige efterlyses
- Randers genopliver fastelavnsbåden
- Drikkevand i byrådet
- De havde ikke kørekort
- Vi må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers
- Nu åbnes naturperle i Læsten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
-
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk