-
Klik venligst-Klik venligst

Spareplan sættes på pause

Mandag 16. april 2018 kl: 18:36

Spareplan sættes på pause
Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten - glad. Foto: Kurt Helge
Et flertal i økonomiudvalget uden om Socialdemokratiet har netop sendt spareplanen på socialområdet til hjørnespark. Det er en stor sejr, lyder det fra Velfærdslisten
Velfærdslisten glæder sig over, at det stærke folkelige pres har virket, men understreger, at kampen fortsætter.

Et flertal i Randers Kommunes økonomiudvalg bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Beboerlisten har netop besluttet at udskyde spareplanen på socialområdet til budgetforhandlingerne. Dermed tyder alt på, at der til byrådsmødet den 23. april vil være et flertal for at sparke spareplanen til hjørnespark. Flertallet går uden om Socialdemokratiet og borgmester Torben Hansen.

Spareplanen, der har været stærkt omdiskuteret, indeholder nedskæringer på intet mindre end 52 millioner kroner over de næste fire år. Blandt nedskæringerne er en lukning af Bifrost og SAM-foreningen.

At spareplanen ikke bliver til noget foreløbigt, glæder Velfærdslisten, der med et borgermøde tirsdag i sidste uge var med til at sætte gang i de folkelige protester, der nu har båret frugt.

"Først og fremmest kæmpestor ros til de folkelige kræfter, der har fået politikerne på bedre tanker. Det er dem, der har sikret, at spareplanen ikke bliver til noget i første omgang," siger Kasper Fuhr Christensen, medlem af Randers Byråd for Velfærdslisten, og fortsætter:

"Det er vigtigt at huske, at det store slag ikke er vundet endnu. I første omgang er kampen bare udskudt til budgetforhandlingerne efter sommerferien, så kampen fortsætter.

Kasper Fuhr Christensen er dog noget forundret over, at borgmester Torben Hansen og resten af Socialdemokratiet ikke ville sætte nedskæringerne på pause.

Selv om Velfærdslisten mener, der er god grund til at fejre, at nedskæringerne i første omgang er forhindret, er der ikke tid til at hvile på laurbærrene.

"Det er vigtigt, at de gode kræfter bliver ved med at snakke sammen. Nu skal vi have sikret, at spareplanen rives helt i stykker", siger Kasper Fuhr Christensen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen
- Nordbybørn indviede Naturbussen
- Velfærdslisten vil redde Mødrehjælpen
- Intet kørekort = ingen bil
- Mød Michael Aastrup Jensen på Randers Messen
- Sponsorkroner til floorball-spillere
- Glæde over nye trøjer til Motion og Samvær
- Enghøj og den store amerikanske roman
- Mød en folketingskandidat på Randers Messen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk