Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Økologi er ikke pesticid-fri

Torsdag 12. april 2018 kl: 07:56

Økologi er ikke pesticid-fri
Stig Sandholt Andersen, Gl. Tårupvej 48, Fredericia - faglig konsulent, Bæredygtigt Landbrug.
LÆSERBREV Af Stig Sandholt Andersen, Gl. Tårupvej 48, Fredericia - faglig konsulent, Bæredygtigt Landbrug.

Forleden var Jørgen Lund Christiansens læserbrev "Nul gift er en falsk frase" i avisen. Det har Alternativets landbrugsordfører, Christian Poll, efterfølgende kommenteret i en replik.

Sidstnævnte skriver, at Alternativets landbrugsudspil foreslår at udfase glyphosat og indføre forbud mod neonicotinider. Han skriver desuden, at Jørgen Lund Christiansen har glemt, at pesticider ikke er naturlige – i modsætning til de mange giftige planter og dyr, der allerede findes i naturen.

Nu er det sådan, at i landbrugsproduktion – den konventionelle såvel som den økologiske – anvender vi hjælpestoffer. Det vil sige gødning og sprøjtemidler.

I økologi er det blandt andet tilladt at anvende pyrethriner. Det virksomme stof Pyrethreum slår følsomme insekter omkuld og efterlader dem lammede. Lammelsen dræber insekterne – ikke meget anderledes end effekten af et konventionelt middel.

Det efterlader et aftryk, når man dyrker konventionelt, og der findes restkoncentrationer i konventionelt dyrkede afgrøder. Det, man skal forholde sig til, er om man vil acceptere disse ufarlige rester, eller om man ikke vil. Det gælder også de økologiske fødevarer.

Christian Poll argumenterer desuden for, at pesticidet glyphosat i blanding med det forbudte POE-tallowamin er giftigt, og man derfor bør udfase glyphosat. Det svarer til at sige, at man bør forbyde legetøj til børn, fordi det tidligere har været tilladt at tilsætte blødgøringsmidler til disse.
At symptombehandle på den måde, som Alternativet foreslår, med et forbud mod brug af neonicotinider, er at skyde ved siden af hensigten. Sprøjtelandbruget, som Christian Poll henviser til, er det økologiske landbrug også en del af.

Målet er vel ikke at lukke helt ned for dansk fødevareproduktion, når vores fødevarer er på et af de højeste kvalitetsniveauer i verden? Økologisk eller ej.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk