-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Rock’n’Roll på plejehjemmet

Torsdag 12. april 2018 kl: 07:16

Musical-prøver bag duggede ruder på Rosenvænget. Foto: Kurt Helge
Musical-prøver bag duggede ruder på Rosenvænget. Foto: Kurt Helge

Rock’n’Roll på plejehjemmet
Instruktør Michael Kristen Kristensen Jeg tror på en helt igennem fantastisk forestilling med masser af energi. Foto: Kurt Helge
Hvis du tilfældigt smutter en tur forbi plejehjemmet Rosenvænget i Randers og kigger ind gennem vinduerne, så vil du kunne opleve rock’n’roll-musik.

Og dans og skuespillere, der kaster sig ud i saftige replikker fra musicalen ”Be-Bop-A-Lula”.

Det er holdet fra Støvringgaard Festspil, der holder øveaftener, indtil vejret bliver godt, og scenen er på plads i klosterhaven tæt ved Randers Fjord.

Usædvanligt! Ja, men de lokaler, som skuespillerne bruger, ligger tilstrækkeligt langt fra plejeboligerne, så ingen af de ældre generes af musicalaktiviteterne. Og hvis det skulle være, så er alle sangene i ”Be-Bop-A-Lula” fra den tid, hvor de fleste af plejehjemsbeboerne var teenagere, så der vil uden tvivl være genkendelighed, når der spilles melodier som ”Whole Lotta Shakin’ Going on” og ”The Great Pretender”.

Hvis enkelte af de ældre skulle have lyst til at danse med, så vil det ikke genere det kreative team, der leder festspil-prøverne, som dog ikke kun finder sted på Rosenvænget. Med mellemrum bruger musical-holdet også lokaler på Underværket og i Fritidscentret. Men måske kan pensionisterne få sig lidt instruktion i rock’n’roll-dans af koreografen Nikoline Marie Hjørnholt, der de seneste 5 år har været danseinstruktør for Støvringgaard Festspil, som hun på forskellige niveauer har været involveret i, siden hun har barn.

De to mandlige medlemmer af det kreative team er til gengæld nye. Det er instruktøren Michael Kristen Kristensen, der vil være kendt fra bl.a. hos Vilhelmsborg Festspil og Aarhus Festugerevy, og kapelmesteren Rasmus Mogensen, som er kommet til Randers med erfaringer fra Rosenteatret, Revykompagniet Sønden og Aarhus Festugerevy. For de tre har vinteren stået i forberedelsernes tegn, og lige nu øves der på livet løs – på plejehjemmet og andre steder.

Spændende hold
Kristensen, Mogensen og Hjørnholt er enige om, at Støvringgaard Festspil i år har et meget spændende hold af skuespillere, sangere og dansere:

“Det er et rigtigt interessant hold med en masse kendte og nye spillere. Det giver en masse harmoni og udfordringer, og det er en kanon læringsproces for hele holdet”, siger en begejstret ”veteran” Nikoline Marie Hjørnholt:

“Vi arbejder for at give publikum en oplevelse, hvor de kan mærke vores kærlighed til musical, og så er forestillingen fyldt med lækker musik og masser af skønne engagerende frivillige og dygtige mennesker”.

Rasmus Mogensen sidder selv ved klaveret under prøverne og giver den som Jerry Lee Lewis, når der skal ”shakes”:

”Det er en fantastisk musical med over 30 skønne nostalgiske sange, så er man til musical for fuld musik, så bør man allerede nu sætte kryds ved 8. juni og de næste dage, hvor vi med et forrygende band og rigtig godt forberedte rykker ud på scenen. Holdet har formået at skabe et godt fællesskab på utrolig kort tid. De er dygtige, og det er alt sammen med til at skabe den ekstra gode forestilling. De er lærenemme, og hvis de ikke lige lærer det på dagen, så kan du være sikker på, at de kan det næste gang, vi øver. De er ivrige efter at kunne deres ting. Kan man ønske sig nogle bedre at arbejde med?”.

Kapelmesteren suppleres af instruktør Michael Kristen Kristensen, som er begejstret over det sammenhold, der er opstået. Ikke alene hos den kreative trio indbyrdes, men mellem samtlige de små 30 personer, der medvirker på scenen eller bag kulisserne:

”Jeg tror på en helt igennem fantastisk forestilling med masser af energi. For mig har det været en spændende udfordring at komme til Randers og gå i gang med det her projekt. Min tro på en god forestilling tager udgangspunkt i, at jeg har oplevet at få to dygtige og entusiastiske kolleger. Vi giver hinanden så mange gode vibes, så det kommer ikke til at slå fejl”.

”Nok er det en forestilling med fed musik, fest og sjov, men der kommer også mange følelser i spil”, fortsætter Michael Kristen Kristensen:

”Med ”Be-Bop-A-Lula” er vi – selv om det er en dansk musical – tilbage i 50’ernes USA og oplever starten på det, som vi senere har lært at kende som reality-TV. Eller tidlig X-Factor for den sags skyld. Det er en konkurrence mellem sangere, men med et på den ene siden morsomt og på den anden side alvorligt drama ved siden af den musikalske fest”.

I stykket bliver magt til misbrug, og publikum vil opleve synlige tegn på, at de begivenheder indenfor showbusiness, der har ført frem til den såkaldte metoo-bevægelse, langt fra er af nyere dato. Man møder karakterer, der kæmper for succes – på godt og ondt.

Syv forestillinger
Når Støvringgaard Festspil har premiere på ”Be-Bop-A-Lula” fredag den 8. juni suppleres spillerne med en ægte rock’n’roll band, men indtil da er det bl.a. plejehjemmet Rosenvænget, der lægger ryg og lydisolerede vægge til ”Great Balls Of Fire”, ”Lollipop” og mange andre sange fra de glade 50’ere.

* Efter premieren 8. juni spilles forestillingen lørdag den 9. juni, søndag den 10. juni, onsdag den 13. juni, torsdag den 14. juni, fredag den 15. juni med ”afdansningsbal” søndag den 17. juni. Alt sammen under trækronerne i den idylliske klosterhave på Støvringgaard vest for Randers.

Støvringaard Festspil 2018 arrangeres af Nørhald Musik- og Teaterforening, der har eksisteret siden 1988.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ommersyssel er klar til forårsfest
- Aske Jacoby solo
- Koncert med irsk musik
- Blues og jazz i samarbejde
- Jennumparkens Børnekor modtager kulturpris
- Månedens kunstner i Middelgade
- Manisk komediemonster udfordrer publikum
- Vestlig hverdag i mellemøstligt skær
- Kom med til Grønland
- International country festival i Randers
- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk