Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Omkonstitueringsdom bør ankes

Søndag 8. april 2018 kl: 08:37

Omkonstitueringsdom bør ankes
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, 8990 Fårup.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, 8990 Fårup.

Byretten i Randers afsagde som bekendt dom forleden i den meget omtalte omkonstitueringssag fra den forrige byrådsperiode.

Et flertal af de tre dommere vurderede, at omkonstitueringen var i strid med den kommunale styrelseslov, og der skete derfor domfældelse.

Uden at tage stilling til afgørelsens konklusion som sådan, så bør denne dom ikke stå alene, bl.a. fordi der er tale om en stillingtagen til et meget principielt spørgsmål for alle kommunale byrådspolitikere i de 98 byråd. Og fordi det var en dissens afgørelse hvoraf 1 af de 3 dommere ville frikende Randers Kommune.

For at sikre retssikkerheden optimalt på området bør landsretten også have mulighed for at kunne tage stilling til spørgsmålet for at få fastslået den endelige retstilstand på området.

Dette bliver også aktualiseret af, at nogle byrådsmedlemmer i Slagelse i en pressemeddelelse har oplyst, at de vil gå rettens vej for at få retstilstanden afklaret i deres konkrete situation, som skulle ligne sagen fra Randers.

Jeg vil derfor på det kraftigste opfordre byrådet til at anke afgørelsen til landsretten, og jeg bakker gerne op om, at en del af mine skattekroner går til en sådan efterprøvelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Kommentarer til artiklen:
Omann må selv betale
Jeg bemærker, Flemming Østergaard, at du mener skatteyderne skal betale for en ny retssag i forbindelse med en anke? Det er altid nemmest at bruge andre menneskers penge - lad nu din ven Omann selv betale, hvis der skal ankes.
Asger Brorsen
Kløvervænget 7
8970 Havndal
08-04-2018 21:47:06

Hvad vil du opnå
Det er jo helt forkert, at anke sagen på det grundlag den er afsagt på.

Du støtter dermed, at det er muligt at springe fra indgåede aftaler!.

Jeg tror også, uden at være jurist, at sagen får samme udfald i landsretten som byretten. Og hvem skal så betale ankesagen, når den igen tabes?.

Når jeg læser de forskellige byrådspolitikeres (dem, som dommen gik imod) udtalelser, kommer jeg til at tænke på omkvædet i John Mogensens sang om Erhard!


Peter Madsen
Mærks Andersensvej
Randers
08-04-2018 14:34:55

Hvad vil du opnå, Flemming Østergaard?
1: Dommen forhindrer (vist?) ikke, at der fremover kan foretages omkonstituering, hvis der er behov for det.
2: Konstituering behøver fortsat ikke være "fornuftig" eller gennemtænkt, hvis en anke vindes. Er det den slags cowboy-politik, du går ind for?

I denne sag vil jeg nok medgive, at Bjarne Overmarks sprogbrug kunne være pænere. Selv ville jeg sikkert ikke anvende ordet "svagpissere", hvor dækkende det end måtte være.
Til gengæld ville jeg heller ikke, ligesom V og DF politikere og nogle tilhængere, anvende ord som KGB, landsforrædere og kommunister.
Det er jo ikke forbudt at være "svagpisser", hvorimod det er forbudt at være landsforræder!
Mht. at anke afgørelsen er det bestemt et ædelt motiv, at du vil bruge den formidable sum af måske 5-6 kr af DINE SKATTEKRONER på anken. Dog havde det været mere ædelt og på sin plads, hvis du af egen lomme ville tilbyde 10.000 eller måske endog 200.000kr. Derved ville mange af os ikke behøve at anvende de skattekroner, som V, DF og vist også du passer så godt på, hvis de skal bruges på f.eks. udsatte.
Til slut, Flemming Østergaard, vil jeg spørge dig, om du endnu en gang er spændt for "den blå vogn", sådan som du var i forbindelse med et læserbrev om den påståede fremgang på skoleområdet? Du husker vel, hvordan du lagde dig fladt ned, da det gik op for dig, at du var blevet misbrugt?
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
08-04-2018 11:23:36

16-15-afgørelser
Jeg vil ikke bruge mine skattekroner på en anke. Jeg gør Flemming Østergaard opmærksom på, at omkonstitueringen i juni, 2015, ikke var enstemmig. For omkonstitueringen stemte 16 ud af byrådets 31 medlemmer. Ved domsafsigelsen gælder det samme som i politik: flertallet træffer afgørelsen. Mener Flemming Østergaard, at alle 16-15 vedtagelser i sidste byrådsmøde skal på dagsordenen igen i denne byrådsperiode? Jeg tænker her på 'store'sager som Hal4 og dansk-mad-frikadelle-beslutningen.
Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
08-04-2018 09:08:27

Er 16 - 15 - afgørelser en overvejelse værd?
Jeg vil ikke bruge mine skattekroner på en anke. Jeg gør Flemming Østergaard opmærksom på, at omkonstitueringen i juni, 2015, ikke var enstemmig. For omkonstitueringen stemte 16 ud af byrådets 31 medlemmer.
Ved domsafsigelsen gælder det samme som i politik: flertallet træffer afgørelsen.
Mener Flemming Østergaard, at alle 16-15 vedtagelser i sidste byrådsmøde skal på dagsordenen igen i denne byrådsperiode? Jeg tænker her på 'store' sager som Hal4 og dansk-mad-frikadelle-beskutningen.
Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
08-04-2018 08:58:57


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk