Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Løber Omann og hans følgesvende fra regningen?

Fredag 6. april 2018 kl: 07:55

Løber Omann og hans følgesvende fra regningen?
Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal.
LÆSERBREV Af Asger Brorsen, Kløvervænget 7, 8970 Havndal.

Det blev 5/4-18 med dommen i Randers ret klart, at det daværende flertal (V+DF) anført af borgmester Claus Omann Jensen (V) handlede ulovligt, da de gennemførte omkonstitueringen i byrådet Juni 2015. Her blev Daniel Madie (C), Bjarne Overmark (BL) og Kasper Fuhr (VL) frataget deres poster.

Ingen var dengang i tvivl om, at det handlede om at hævne sig for uenigheder om skolestrukturen og det faktum, at Konservative ønskede at støtte velfærd i landdistrikterne gennem stærke lokale skoler.

Jeg tror ikke hovedkræfterne bag ulovligheden Claus Omann Jensen og Anders Buhl Christensen (V) var i tvivl om, at de gik imod både lovens ånd og bogstav. Heller ikke Frank Nørgaard (DF) kan have været i tvivl.

Jeg har fra dag ét støttet Daniel Madie, Overmark og Fuhr i deres krav. Hvis denne omkonstituering kunne gennemføres lovligt, ville enhver skriftlig aftale i forbindelse med kommunalvalg være aldeles værdiløs. Enhver borgmester ville så i fremtiden kunne fyre sit parlamentariske flertal efter forgodtbefindende.

Der står nu en række spørgsmål tilbage. De tre fyrede politikere har alle lidt væsentlige økonomiske tab – burde disse ikke kompenseres økonomisk på rimelig måde?

Med den tabte retssag er der havnet en regning hos Randers Kommune – hvem skal betale den? Skal der gøres økonomisk krav gældende mod de hovedansvarlige? Bør der ikke gives en uforbeholden og officiel undskyldning til de tre skadelidte politikere?

Som selvstændig erhvervsdrivende bliver jeg stærkt irriteret over, at Claus Omann og hans følgesvende nu bare løber fra regningen – den skal betales af skatteyderne. Havde jeg fyret en medarbejder uretmæssigt i min virksomhed, var jeg naturligvis blevet idømt bod, lønbetaling e.t.c. Kan man bare misbruge sin magt og begå ulovligheder uden omkostninger, så længe det foregår på skatteydernes regning?

Jeg mener, som minimum bør de tre skadelidte politikere kompenseres økonomisk, og som minimum bør Randers Kommune kræve at Claus Omann Jensen (V), Anders Buhl Christensen (V) og Frank Nørgaard (DF) betaler kommunens omkostninger til retssagen af egen lomme. I øvrigt på samme måde som Daniel Madie, Overmark og Fuhr skulle have betalt af deres egen lomme, hvis retssagen var gået dem imod.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Kommentarer til artiklen:
Måske, måske ikke.
Asger du skriver om regningen, hvem skal betale.
Den regning er jo en dråbe i det morads af misforholdet mellem underbudgettering og det reelle forbrug på bla det sociale område.
Hvis vi som private/erhvervsdrivende havde et lignende rod, så ville vores pengeinstitutter lukke os ned.
Hvorvidt der skal betales kompensation, så er der jo tale om et borgerligt ombud, så det er ikke strengt nødvendigt men !
Moralsk er der, hvis dommen ikke ankes eller stadfæstes, al mulig god grund til selvransagelse, hos dem som forårsagede det her kaos.
For mig ligger det helt store problem i den "grænsesøgende kultur" der desværre er praktiseret i byrodssalen og tildels administrationen i Randers, det lader til at lovgivningen spændes til grænsen og lidt til!
Det koster en formue for os skatteydere på den lange bane.

Jeg savner en langsigtet plan, hvor analyser og ordentlighed går hånd i hånd med sund fornuft, ansvarlighed og omtanke, så kræfterne bruges af ALLE i byrådet, på at arbejde for ALLE os der bor i Randers kommune.

Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
06-04-2018 09:32:37


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk