Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Vær med i jagten på det ydre rum

Søndag 1. april 2018 kl: 08:43

Tag på rum-jagt i gange og kringelkroge på Museum Østjylland. Et godt løst opgave-ark udløser måske et diplom. Foto: Museum Østjylland
Tag på rum-jagt i gange og kringelkroge på Museum Østjylland. Et godt løst opgave-ark udløser måske et diplom. Foto: Museum Østjylland

Vær med i jagten på det ydre rum
Det er sjovt, gratis og for alle, lover museumsinspektør Lisette Berg Andersen.
I forbindelse med at Randers i weekenden 13.-15. april er omdannet til ”en by i galaksen” kan små og store besøge Østjyllands Museum, lege sig ind i Star Wars-universet og hjælpe robotten R2-D2 med at løse rum-opgaver.

”Som kulturhistorisk museum bakker vi op om ”En by i galaksen”, fordi det eventyr, som Star Wars filmene fortæller, lægger sig op ad universelle menneskelige fortællinger. Det er den eviggyldige historie om kampen mellem det gode og det onde, at være på opdagelse i verden og længslen efter et bedre liv, ” forklarer museumsinspektør Lisette Berg Andersen, der er tilrettelægger af rum-jagten.

De små rum-opgaver på museet minder meget om museets store succes ”Nissejagten” i november og december.

”Uanset som børnene skal jagte nisser eller løse opgaver om det ydre rum, så er en skattejagt altid sjov! Kom og vær med. Det er sjovt, gratis og for alle, der er med på at lege lidt,” understreger Lisette Berg Andersen.

Randrusianere drømmer sig ud
Mennesker fra randersegnen har ifølge museet til alle tider kigget med længsel op på himlen. De har fulgt stjernerne og solen og er rejst på opdagelse ud i verden. Helt ligesom Han Solo, Darth Vader, Leia og Luke Skywalker fra Star Wars har menneskene opfundet nye måder at rejse på og blevet overraskede over forunderlige væsner, de har mødt.

Museum Østjylland har flere genstande i udstillingerne, der fortæller om randrusianere, der har rejst eller drømt sig ud i verden med store, nyskabende opfindelser. F.eks. smukt navigationsudstyr fra 1800-tallet eller den lille hvide Ellert, der blev starten på et lokalt industri-eventyr.
Der er gratis adgang til rumjagten.

* ”Star Wars i Randers – Jagten på det ydre rum” fredag 13. til søndag 15. april kl. 10 – 16 på Museum Østjylland i Kulturhuset Randers. Gratis adgang.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Anderledes oplevelser
- GAIA arver unikke kunstværker
- Pyrus varmede midtbyen op
- Vidste du...
- Doc Houlinds jazzrevival slutter året
- Kikker du billeder eller ser du dem?
- Talentskolen inviterer til julevisninger
- En ternet Ninja tidligt på den
- Ekdahl spiller prisvindende album i fuld længde
- Farverig dans på Underværket
- Nyt galleri i Frederiksdal
- Gratis koncert

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk