Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Mere Bifrost, lidt færre Bacardi Breezers

Fredag 30. marts 2018 kl: 07:18

Mere Bifrost, lidt færre Bacardi Breezers
LÆSERBREV Af Bo Gorzelak Pedersen, Tyvdalen 12, 21, 8940 Randers SV - kunstanmelder.

Jeg læser, at socialudvalget i Randers Kommune overvejer at lukke kunstskolen Bifrost. Det kan måske lyde en smule privat, men det allerførste, jeg kom til at tænke på, da jeg havde læst det, var min 15-årige nevø fra Sejs ved Silkeborg.

For nogle måneder siden skulle han og resten af hans 8. klasse have taget skolebillede, og for at gøre det lidt morsomt fik eleverne selv lov til at vælge et tema. Min nevø viste mig grinende billedet. De havde valgt 'Randers' som tema. Alle de unge mennesker var iført slidte joggingbukser, heavy metal t-shirts og bagvendte caps, og de stod og så bøvede ud, mens de drak dåsebajere og Bacardi Breezers.

Randers som by har, som det hedder på politiker-sprog, en “udfordring” med hensyn til renomméet – men vi, der bor i byen, ved selvfølgelig, at det er uretfærdigt. Randers har meget at byde på, og vi har endda ting og sager, som andre byer ikke har, og som får dem til at virke lidt kedelige.

Det var det næste, jeg kom til at tænke på. Helt konkret kom jeg til at tænke på et par udsendelser i tv-serien om “Morell & Malerne” med forfatter og idéhistoriker Lars Morell. I den ene udsendelse besøgte han diverse kunstinstitutioner i Aarhus og talte med unge kunstnere – og udsendelsen endte med, at han udtrykte sin fortvivlelse over, hvor fantasiforladt og kedeligt det hele var.

I den anden udsendelse var han i Randers, og han besøgte bl.a. Bifrost. Han var meget begejstret. Og med god grund, selvfølgelig. Jeg fornærmer formodentlig – og forhåbentlig – ikke nogle af byens øvrige kunstnere, når jeg siger, at Bifrost-kunstnerne så afgjort er iblandt det mest interessante, Randers i øjeblikket har at byde på med hensyn til produktion af visuel kunst.

Randers har en stolt og helt egen tradition for at huse outsidere og enere, og hvis jeg sad i kommunens PR-afdeling, ville jeg gøre det til overskriften for alting. Randerledes, nemlig. Danmarks outsider-by.

Eugène de Sala, Dalsgaard, J.V. Martin og nu Bifrost. En årlig outsider-festival og en pris til den særeste. Under alle omstændigheder har jeg – med tanke på min nevøs skolefoto – lidt svært ved at se det begavede i at lukke en institution, vi som randrusianere kan være stolte af, også internationalt, og som i øvrigt giver livsindhold til en gruppe mennesker, der ville have det svært andre steder. Bifrost er Randerledes på den bedst mulige måde, og vi har brug for mere af den slags. Ikke mindre.

Mere Bifrost, lidt færre Bacardi Breezers.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Kommentarer til artiklen:
Det virker
Flot indlæg! Stor tak fra LEV Randers.
BIFROST og GAIA er brands, der er kendt landet over, og er helt unikt med til at gøre opmærksom på en kommune, som sukker efter positive fortællinger. Her er noget, som jo egentlig i virkeligheden burde støttes af kommunens erhvervsfremmemidler...Vitus Jordan
Rubjergparken 18
8870 Langå
02-04-2018 11:55:02


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk