Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Bevar den fantastiske kunstskole Bifrost

Onsdag 28. marts 2018 kl: 13:33

Bevar den fantastiske kunstskole Bifrost
Vitus Jordan, Langå - formand for LEV Randers.
LÆSERBREV Af Vitus Jordan, Langå - formand for LEV Randers.

Socialudvalget skal allerede på sit møde tirsdag efter påske tage stilling til 21 ideer til besparelser. Kataloget, der pludseligt er blevet offentliggjort fredag før Palmesøndag, indeholder bl.a. en snuptagsafvikling af Kunstskolen Bifrost, som er et meget velanset og kreativt miljø for voksne udviklingshæmmede i Randers kommune.

LEV Randers (Landsforeningen LEV: Udvikling for udviklingshæmmede, red.) undrer sig meget over dette brutale indgreb, og den måde det er blevet til på. Uden kontakt med stedet og dets brugere, og uden ordentlig involvering af kommunens handicapråd.

Er man sket ikke klar over, hvad man har med at gøre her?

De voksne udviklingshæmmede har i særlig grad brug for værdig respekt for egenkulturen og for de netværk og sammenhænge, der møjsommeligt er bygget op gennem årene, men som så let kan slås i stykker. Der er noget meget fint, som vi sammen skal værne om!

Men desværre kan LEV Randers blive meget usikker på, om kommunen på sin side har forstået sin faglige opgave. Det bør nemlig høre til i en fjern, eksperimenterende fortid pludseligt at kaste sårbare voksne udviklingshæmmede ud i uvished, alene fordi der åbenbart skal findes nogen penge.

Når det så oven i købet kommer som en tyv om natten, er der tale om en fremgangsmåde, der er helt i strid med de værdier om åbenhed, ordentlighed, respekt og dialog, som handicapplanen bygger på. Som kommunen bygger på. Værdier, som netop bør kunne stå deres prøve i en situation som denne.

Der er ingen begribelige argumenter for, at byrådet allerede 23. april foretager et hasteindgreb og ødelægger det årelange, vigtige kunstneriske miljø for udviklingshæmmede, som Bifrost er anerkendt for langt ud over kommunens og landets grænser.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk