Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Nødværge at rense det lokale vandløb op

Mandag 12. marts 2018 kl: 09:59

Nødværge at rense det lokale vandløb op
Flemming Fuglede Jørgensen, Trudslevvej 58, Løkken - formand for Bæredygtigt Landbrug.
LÆSERBREV Af Flemming Fuglede Jørgensen, Trudslevvej 58, Løkken - formand for Bæredygtigt Landbrug.

Vi døjer med oversvømmelser fra vandløbene – alt er pløre og mudder. Danmark er drivvådt, og der er ikke noget at sige til, at mange danske landmænd føler sig som vandmænd.

Ikke bare veje og bygninger oversvømmes, det gør vores marker også. Afgrøderne kan ikke trives. Forrådnelsen sluger alt ilt og liv.
Nu må der handling til!

Vandløbsloven skal overholdes, og vandløb renses op, så drænene er frie. Kommunerne må se at få styr på overløb fra spildevandsanlæggene. Ikke bare af hensyn til landmanden og fødevareproduktionen men også for at tilgodese miljøet, der lider under forsumpningen og udledning af urenset spildevand fra overløb.

Til hver enkelt landmand her til lands er mit budskab: Hvis jeres kommune heller ikke på opfordring kommer og renser jeres lokale vandløb op – så gør det selv. Det er ikke selvtægt, det er nødværge!

Nødværge kan være nødvendigt i kampen for at bevare ejendomsretten – for vore marker skal dyrkes, ikke forsumpes.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Kommentarer til artiklen:
Nødværge ?
Nødværge er jf. Vandløbslovens bestemmelser, igangsætter og afhjælpning af et problem, som der er lovligt retgrundlag for, men som ikke kan afvente den tid som det tager at behandle tingene med påbud, regulering mv. Der skal være retsgrundlag for sådanne handlinger, og disse foreligger ikke. At anvende begrebet nødværge til ulovligt at regulere et vandløb, så det får den ønskede afvanding er at tilsidesætte lovgivningen og de regler som alle andre efterlever. (Det kan vel sammenlignes med at man i Brugsen stjæler varerne fordi man mener at de skulle være på tilbud eller billiger).

Vi er ude i, at en formand for en stor landbrugsorganisation opfordre til selvtægt, tilsidesætning af lovgivningen og lave indgreb i vores vandløb/natur som alene tilgodeser selve landmanden og hans interesser. Hvad er det for et samfund vi lever i, hvis alle bare skal bryde lovgivningen og handle udelukkende efter egne interesser.

Er man utilfreds ed vandløbenes afvanding, så skal man klage til kommunen. Det er kommunes opgave at dokumentere om vandløbet er i lovlig tilstand, og er det ikke det, så er kommunen forpligtiget til at igangsætte oprensning af vandløbet. Landmanden er samtidig berettiget til erstatning.

Problemet skal findes i, at mange landmænd klager, men kun få for ret i deres klage. (Sidste år var det under 10 landmænd ud af flere hundrede klager)

At landmændene ikke får ret i deres klager skyldes, at kommunerne er gode til at vedligeholde vandløbene, og at de gør præcis det der står i regulativerne, at kommunen er forpligtiget til at gøre. At landmanden så syntes, at kommunen skulle have gjort mere giver ikke retsgrundlag for selvtægt. Landmanden kan i stedet rejse en såkaldt reguleringssag, hvor man ønsker at forbedre den ellers lovlige afvanding. Ved en regulering er alle natur og fiske org. Klageberettigede, og det gør, at det er vanskeligt at få gjort afvandingen bedre, idet det ofte vil betyde at naturen forringes. Dette er ubehageligt for BL. Som så i stedet opfordre medlemmerne til selvtægt og varetagelse af egne snæversynede interesser.

Jeg er rystet, ikke over at sådanne mennesker findes, men rystet over at vi har nogle politikere som lytter til disse folk, og lader disse personer få indflydelse på hvordan samfundet og lovgivningen skal skues sammen.

Lars
Lars lander
Molbechsvej
Århus
13-03-2018 18:49:38

Hr
Flemming er med sin udtalelse her i Randersidag helt ved siden af god skik for formandsskab. Han opfordre til ulovlig oprensning af vandløb på bekostning af sine medlemmers pengepung.
De kære landmænd har indtil flere muligheder for at klage over en kommunes manglende vedligehold af vandløb. Men trods de muligheder er der ikke indgivet ret mange klager og der er kun giver medhold i 6 stå. Det er himmelråbende håbløst at Bl bliver ved med på denne måde og prøve at få ødelagt dansk natur, vel og mærke en natur de påstår at at leve med og af. De påstår at være verdens bedste til det de nu gør, de påstår gang på gang at være de mest klima venlige og så kommer sådanne opfordringer fra Bl.
Lagt de fleste steder skyldes vandet på marken dårlig vedligehold af dræn. Sætning af jorden som følge af mange års kørsel med tunge maskiner nogen steder har jorden sat sig op i mod 2 meter. Nogen steder har man sågar forsøgt og lægge nye dræn men har valgt den billige og dårlige tæppe dræn som ikke passet til dansk landbrugs jord.
Så når man står på sidelinjen og skal høre på sådanne opfordringer som fra Bl's formand bliver man træt af landbruget.

Så en opfordring fra mig til Bl's medlemmer få jer en ny bestyrelse og tag så noget ansvar hold op med at pive og tude før end i realt har noget og klage over.
Per Smidt
Johannes Rosendahl Parken 46
5270 Odense N
12-03-2018 19:03:50

Nu rabler det for Bæredygtigt Landbrug
Nu må enhver anstændig folketings-, regions- og byrådspolitiker da tage afstand fra Bæredygtigt Landbrug og deres rabiate formand Flemming Fuglede Jørgensen.
FFJ kalder det for nødværge, hvis en landmand renser et lokalt vandløb op uden tilladelse. Det er det ikke, det er simpel selvtægt.
I ekstreme vejrsituationer må landmænd og andre lodsejere tåle, at der står vand på deres ejendom. Kommunerne har ingen forpligtelse til at vedligeholde vandløb, så en ejendom til alle tider vil være fri for oversvømmelse.
Vandløbslovens formål er at sikre, at vandløb kan benyttes til afledning af vand, navnlig overfladevand, spildevand og drænvand. Fastsættelse og gennemførelse af foranstaltninger efter loven skal ske under hensyntagen til de miljømæssige krav til vandløbskvaliteten.
Vandløbene skal vedligeholdes, således at de overholder det gældende direktiv for vandløbet, og såfremt kommunen ikke gør det, kan lodsejeren klage til kommunen i første omgang. Giver det ikke for lodsejeren det ønskede resultat, kan lodsejeren klage videre til Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Landmænd og andre lodsejere er altså ikke retsløse.
Derfor er det helt absurd, når FFJ kalder sin opfordring til selvtægt for "nødværge".
Grunden til at der ofte står vand på nogle landmænds marker skyldes landmændenes egen manglende vedligeholdelse af drænrør og det drænede areal. Det skønnes at dreje sig om 4-500.000 ha af det danske landbrugsareal - altså lidt over 17% - og så stort et landbrugsareal er vist ikke dækket af vand? Men det kan man jo orientere sig om, ved at køre en tur i landskabet.
Så lad ikke nogle landmænds forsømmelser gå ud over vores vandløbs flora og fauna, og lad ikke mange frivilliges arbejdsindsats med naturgenopretning og fiskeudsætninger være spildt!
Søren Grothe Petersen
Engvej 18B
Næstved
12-03-2018 16:49:09


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk