-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Hold fingrene fra vores ejendom

Mandag 12. marts 2018 kl: 06:25

Hold fingrene fra vores ejendom
LÆSERBREV Af Nini Kristensen, Arresøvej 6, 8240 Risskov - formand LLO Aarhus.

I det øjeblikkelige politisk landskab er der en helt dominerende grundtakt. Fra Bruxelles over Washington udover den ganske klode: Lad markedet herske. Omkvædet i poesiens vers er: Det bliver billigere. Er det nu også sandt? Lad os tage et par eksempler på det lokale marked for udlejning af boliger.

Almenboliger, som mere end hver femte dansker bor i, er ikke helt uafhængigt af markedet , men er som udlejningsvirksomhed befriet for at skulle tjene penge til andet end vedligeholdelse og etablering af nybyggeri. Hvilken forskel gør det så ?

Når en ejendom har været brugt nogle år og der skiftes vinduer, køkken og bad, så kan det forventes, at det resulterer i en leje i den private udlejning, der er 1,6 gange dyrere. For en almindelig arbejders indkomst betyder den forskel mere end 20 timers ekstra arbejde om måneden.

I nybyggeriet svinger lejen meget i den private udlejning og i mindre grad, når det er almene boliger. Det er med nogen usikkerhed, men privat byggeri vil sædvanligvis være 1,3 gange dyrere. For en almindelig arbejders indkomst er det en forskel på mere end 15 timers ekstra arbejde om måneden.

For politiske kræfter med en urokkelig tro på markedet er det almene boligbyggeri en alvorlig forstyrrelse af det frie markeds melodier. De private udlejeres indtjening klemmes. I lejerbevægelsen er det let at få den opfattelse, at her er den egentlige grund til, at regeringen nu vil nedrive eller sælge almen boliger og endog gøre det med de penge, som lejerne i almenboligerne selv har sparet op til vedligeholdelse af deres boliger!

Vi kan ikke acceptere, at regeringen på denne måde bruger den ene lejer til at tæske den anden med. Det må stoppes – fingrene væk fra vores ejendom!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup
- Mere trafiksikkerhed for skolebørn
- Spørgsmål og aktindsigt koster
- Religionsfrihed? Næ, det har vi ikke
- Hverdagens helte på landevejen
- Langå er noget ved musikken
- Spørgsmålene står i kø som aldrig før
- Landsbyer forskønnes
- Flere hjemsendelser nu

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk