-
-Klik venligstKlik venligst

KL og Løhde virker kyniske og magtbegærlige

Mandag 12. marts 2018 kl: 06:02

KL og Løhde virker kyniske og magtbegærlige
Mogens Nyholm, Ålborggade 20, Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre.
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Ålborggade 20, Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre.

Undertegnede er i den paradoksale situation, at jeg ved de meget aktuelle overenskomstforhandlinger har et ben i begge lejre, idet jeg jo er statsansat samt valgt til Randers Byråd for Radikale Venstre.

Sagt uden omsvøb, så holder jeg mest med de faglige organisationer i den her sag. Simpelthen fordi jeg er stor tilhænger af, at den såkaldte danske model regulerer arbejdsmarkedets forhold omkring løn- og arbejdsforhold - og det både på det private og offentlige arbejdsmarked.

Hos de offentliges arbejdsgivere kniber det åbenlyst med respekten og opbakningen til den danske model, må jeg desværre konstatere. Det er fuldstændigt ude i hampen, at innovationsminister Sophie Løhde (V) nu udsender et lockout-varsel på hele 440.000 offentlige ansatte, som modsvar til at de faglige organisationer har udsendt et strejkevarsel på ca. 100.000 offentligt ansatte.

Vi kan konstatere, at de offentlige forhandlere er parate til at lægge den offentlige sektor fuldstændig ned uanset (de menneskelige) konsekvenser. Tiltaget handler vel om, at Løhde og Co. hurtigt vil tømme strejkekasserne samt skabe en situation, hvor VLAK regeringen kan gribe ind - ligesom vi desværre så det ved lærernes overenskomst i år 2013.

Minister Løhde, Michael Ziegler og KLs samt regionernes varsel kan kun betragtes som en magtdemonstration og magtfuldkommenhed, som er fuldstændig uanstændig og ude af proportioner, som de kun kan følge, fordi de har statsmagten (Folketinget?) bag sig.

Med den magtfuldkommenhed, de offentliges forhandlere udviser lige nu, er der vel gode grunde til at sætte spørgsmålstegn ved, om det offentlige niveaus (politiske) forhandlere reelt er tilhængere af den danske model?

Det er harmdirrende at iagttage.

Det er mit håb, at de offentlige forhandlere slutteligt går med til at give sine medarbejdere samme lønstigningstakst, som ses hos det private, og at lærerne får bod for den uretfærdighed, de var udsat for i år 2013 (hvor Folketingets flertal anført af S og R var urimelige over for lærerne og deres arbejdstid).

Både som borger og kommunalpolitiker mener jeg, at parterne skal se at få en aftale på plads i nær fremtid, så storkonflikten undgås – det vil være bedst for os alle sammen. Bedst for staten, regionerne, kommunerne, og sidst men ikke mindst bedst for borgerne og den danske model.

Som kommunalpolitiker er jeg meget utilfreds med KL i den her sag, rigtigt meget endda.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup
- Mere trafiksikkerhed for skolebørn
- Spørgsmål og aktindsigt koster
- Religionsfrihed? Næ, det har vi ikke
- Hverdagens helte på landevejen
- Langå er noget ved musikken
- Spørgsmålene står i kø som aldrig før
- Landsbyer forskønnes
- Flere hjemsendelser nu

Kommentarer til artiklen:
Forhandlinger, næppe
Der skal vist kigges med lup for at få øje på forhandlingerne fra arbejdsgivers side, det er vist snarer en gidselsituation

Løhde har to kasketter på, arbejdsgiver og lovgiver, arbejdsgiver lader hånt om forhandlinger, velvidende at de bare lovgiver deres ønsker igennem istedet
Peter Hansen
.
Randers C
13-03-2018 14:50:43


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk