Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Midtbystrøget skal leve, ikke dø

Torsdag 8. marts 2018 kl: 19:38

Midtbystrøget skal leve, ikke dø
Mogens Nyholm, Ålborggade 20, Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Mogens Nyholm, Ålborggade 20, Randers SV - medlem af Randers Byråd, Radikale Venstre.

I en dugfrisk byrådssag udtaler Kulturhusets tre kulturinstitutioner følgende omkring midtbyens detailhandel: ”i en tid hvor en gammel stærk magnet, byens detailhandel, til stadighed taber højde”.

Modsat altid liberale Claus Omann Jensen (V) og flertallet af Udviklingsudvalgets medlemmer, har kulturinstitutionernes ledere set skriften på væggen. Midtbyen bløder og har brug for byrådets absolutte opmærksomhed - og det hurtigt og med tiltag der virker.

Derfor foreslår Radikale Venstre, at udbygningstaksten Paderup skal mindskes mærkbart. Nedsættes til maks. 3000 kvm i de næste 7-8 år. Dette nødvendige tiltag skal også ses som følge af Bilkas komme.
Aarhus og Aalborg har fine midtbystrøg, og grundet byernes størrelse vil disse altid overleve - det samme kan vi desværre ikke postulere om vores midtbystrøg.

Mister handelsbyen Randers vores butiksstrøg i midtbyen, da forringes handelsbyen Randers' konkurrenceevne overfor Aarhus og Aalborg. Og det er uopretteligt. Ydermere vil det være en særdeles skidt udvikling for prestigeprojektet Byen til Vandet og dets fremtidsudsigt.

Derfor: Lad os begynde med at styrke og fremtidssikre midtbyen før butiksbåndene løsnes i Paderup. I de næste to år vil Radikale bruge 15 millioner kroner på udvikle den eksisterende midtby, ligesom vi bifalder, at dele af rutebilstationens arealer hurtigt ændres til et nyt midtby-butiksknudepunkt sammen med Dytmærsken-området.

Radikale Venstre håber, at byrådets flertal (anført af socialdemokraterne) på det førstkommende byrådsmøde vil være med til at give midtbyen den påkrævede håndsrækning, som Radikale nu foreslår. Vi håber tillige, at byrådsflertallet stemmer for at droppe Udviklingsudvalgets beslutning om nye discountbutikker i nordbyen, samt at tilladelsen til en større udvidelse af Føtex Nord også fejes af bordet.

Radikales opfordringer handler også om, at der ikke bliver for langt mellem detailbutikkerne i nordbyen, plus der også i fremtiden er butiksliv i Øster Tørslev, Gjerlev, Harridslev, Spentrup, Gassum, Asferg og for den sags skyld Langå (som jo har udvalgsvarebutikker).

NB: Der mangler absolut ikke discountbutikker i vores kommune, og vi er nogle der mindes socialdemokraten Torben Hansen i kommunevalgkampen italesatte, at han går ind for nærhed.

Det vil være passende, om hr. Hansen og Co. viser troværdighed og lever op til løftet om nærhed ved byrådsmødet mandag 8 dage!

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk