Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Poser på vej til dit madaffald

Torsdag 8. marts 2018 kl: 12:19

Poser på vej til dit madaffald
Affaldschef Jørgen Niemann Jensen takker alle for stor indsats med affaldssorteringen.
Det er blevet forår - sådan da - og Affald Randers er startet på den årlige levering af grønne poser til sortering af det organiske affald til alle enfamiliehuse i kommunen.
Leveringen er startet i postnumrene 8870 og 8920, og inden udgangen af april, skulle de grønne affaldsposer gerne være nået rundt i hele kommunen.

"Vi har valgt at levere grønne poser til det organiske affald for at gøre det nemmere for borgerne. Man kan dog sagtens bruge en hvilken som helst anden slags plastikpose, da alle poser, bliver sorteret fra, inden vi laver biogas og gødning af affaldet. De uddelte poser er blot en ekstra service til hjælp til indsamlingen. Slipper poserne op, før vi leverer igen til næste forår, kan du altså bruge helt almindelige poser uden problemer," fortæller sektionsleder Jørgen Niemann Jensen.

En sidegevinst ved sortering af madaffaldet har været, at der også er kommet mere fokus på, hvad der skal i genbrugsbeholderen. Mængden af sorteret papir, glas, metal og hård plast er steget med 15 procent sideløbende med udrulningen af indsamlingen af organisk affald.

Vi er så gode i Randers Kommune, at vi med det indsamlede 4.400 ton madaffald kan lave strøm til 750 husstande i et år - eller sagt på en anden måde producerer vi 2.200.000 kWh. Og når etageejendommene kommer med i løbet af 2018, forventes indsamlingen at stige til 6.500 tons madaffald til produktion af biogas. Det svarer til strømforbruget for knap 1.000 husstande i et år.

Affaldschefen er ikke sen til at sende stor ros og tak til borgerne i Randers Kommune:

"Vi har været meget heldige med den store opbakning, der har været til indsamlingen af madaffaldet. Det er gået meget bedre, end vi havde turdet håbe. Vi havde sat nogle ambitiøse mål, og dem har vi nået. Vi siger en stor tak til alle kommunens borgere for den flotte indsats, og vi glæder os til at se, hvor meget vi ved fælles hjælp fortsat kan få indsamlet af madaffald og andet genanvendeligt husaffald."

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Borgmesteren giver ordet til de unge
- Mand med hammer ville røve butik
- Politik for pebernødder
- Guld- og sølvvindere ved EM i gymnastik fejres
- Uigennemtænkt politik årsag til udkantsdanmark
- 1. plads til ung skakspiller
- Borgernes nytårskur
- Regnskovstur i julegave
- Udenlandsk butikstyv fik straksbøde
- Et slag for Station K er vundet
- Folkeskolerne i Randers bar lysene frem
- Ny vej i julegave

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk