Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Stop KL’s absurd teater

Torsdag 8. marts 2018 kl: 09:14

Stop KL’s absurd teater
Henrik Manero Hald, Gammeljord 9, Tvede, 8930 Randers NØ - medlem af Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Henrik Manero Hald, Gammeljord 9, Tvede, 8930 Randers NØ - medlem af Velfærdslisten.

På samme måde som under lærerkonflikten i 2013, har vi nu set KL varsle massiv lockout af offentligt ansatte.

De faglige organisationer, havde grundet de sammenbrudte forhandlinger varslet strejke i udvalgte kommuner. Strejker der for de fleste kommuner vedkommende, deriblandt Randers, ikke ville genere de fleste borgere.

I Randers, var det eneste sted, der var varslet konflikt, hos det administrative personale i miljø- og teknikforvaltningen, hvilket må siges at være af så begrænset et omfang, så det nok er de færreste borgere, der ville komme til at mærke konflikten lokalt. KL har som modsvar til dette, varslet lockout af 250.000 kommunalt ansatte, hvilket i Randers vil betyde, at lærere, pædagoger, socialrådgivere m.fl. sendes hjem af arbejdsgiverne. Til stor gene for befolkningen i Randers, der bl.a. ikke kan få passet deres børn.

Og hvorfor? Fordi de kommunalt ansatte er så frække, at forlange en lønudvikling, der ligger på linje med den udvikling, ansatte i den private sektor har. Og fordi en gruppe af de offentligt ansatte, lærerne, forlanger at deres arbejdstid ikke skal dikteres af lovgivningen, men af det aftalesystem, der er kendetegnende ved den danske model. At KL’s bestyrelse, næsten enstemmigt, vælger at tage store dele af befolkningen som gidsler, for at forhindre de offentligt ansatte i rimelige løn og ansættelsesvilkår, virker fuldstændigt vanvittigt.

Men det behøver ikke at være sådan. I Randers Kommune er det byrådet der er arbejdsgivere for de offentligt ansatte lokalt og ikke KL. Det er derfor også byrådet, der reelt laver lockout af de offentligt ansatte, ingen andre.

Byrådet kan beslutte, at de ikke lockouter lærerne, pædagogerne, socialrådgiverne m.fl., hvis der er politisk vilje herfor. Og taget i betragtning af, at der som tidligere nævnt ikke er varslet strejker i Randers, ville dette være en helt naturligt skridt. Børn og forældre i Randers, skal ikke tages som gidsler i KL’s absurde teater.

På næste byrådsmøde fremsendes et forslag om, at Randers Kommune ikke skal lockoute de ansatte i tilfælde af en konflikt. Så bliver det spændende at se om byrådet, deriblandt socialdemokraterne, tør tage de offentligt ansatte og randrusianernes parti. Eller om de ligesom under lærerkonflikten i 2013, vil bruge en lockout, til at forbedre den slunkne kommunekasse, med de mange millioner af sparede lønkroner, som en lockout vil medføre.

Man kan blot håbe på det første og frygte det sidste.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk