Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Forslag om genåbning af 7.-9. klasse i Havndal

Onsdag 7. marts 2018 kl: 10:46

Forslag om genåbning af 7.-9. klasse i Havndal
Byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen, Velfærdslisten: Giv Havndal 7.-9. klasse tilbage. Foto: Kurt Helge
Velfærdslisten foreslår, at byrådet beslutter at genåbne 7.-9. klassetrin på Havndal Skole, så de børn, der i dag går i 6. klasse, kan fortsætte i 7. klasse på Havndal Skole. Forslaget havner nu i byrådssalen.

Velfærdslisten forstår stadig ikke, hvorfor skolelukningspartierne (Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti) lukkede overbygningen på Havndal Skole. Der var ingen faglige eller økonomiske grunde, mener listen.

"Fagligt var skolen en af de bedste i Danmark med et karaktergennemsnit på 8,5. Og økonomisk sparer man intet, fordi alle pengene går til transport af eleverne til Grønhøjskolen. Der er derfor god grund til at sikre, at Havndal igen får en hel folkeskole," understreger Velfærdslistens byrådsmedlem Kasper Fuhr Christensen.

"I Velfærdslisten mener vi netop, at ro og kontinuitet er en vigtig del af skolegangen, og så ville det jo være tosset at begynde at flå klasser op, som man allerede har gjort. Frem for en øjeblikkelig genåbning af 7.-9. klasse på Havndal Skole, foreslår Velfærdslisten derfor en model, hvor den nuværende 6. klasse fortsætter i 7. klasse på Havndal Skole, mens de, der nu går i 7. klasse på Grønhøjskolen, fortsætter på Grønhøjskolen", siger Fuhr og påpeger:

"Alle partier og lister i Randers Byråd taler om at styrke landsbyerne. Men i virkeligheden gør de ofte det modsatte. De lukker skoler og fjerner busser på landet og tillader store supermarkeder, der kvæler butikkerne i landsbyerne".

Randers Byråd har vedtaget en landdistriktspolitik, der indeholder følgende vision:

Det skal være attraktivt at bo og bosætte sig i Randers Kommunes landsbyer og landdistrikter, og vi ønsker, at flere bosætter sig i landsbyer og landdistrikter i Randers Kommune.

"Fine ord er der nok af. Det, der er brug for, er handling. Derfor foreslår Velfærdslisten, at byrødderne sætter handling bag ordene og igen sikrer Havndal en hel folkeskole", slår Fuhr fast.

Velfærdslisten antager, at genåbningen vil være udgiftsneutral, idet besparelsen på transport af eleverne til Grønhøjskolen i Øster Tørslev antages at dække merudgifterne til de ekstra klassetrin. Hvis det ikke holder stik, forpligter byrådet sig på at finde pengene i forbindelse med budgettet for 2019-22. En eventuel merudgift skal således ikke finansieres inden for skoleområdets budget.

Velfærdslisten foreslår, at byrådet beslutter følgende:

1. 7.-9. klassetrin genåbnes på Havndal Skole.
2. Beslutningen har virkning fra skoleåret 2018/19, idet klassetrinene indfases på den måde, at den nuværende 6. klasse får lov til at fortsætte i 7. klasse, der således bliver skolens højeste klassetrin i skoleåret 2018/19. I skoleåret 2019/20 fortsætter klassen som 8. klasse på Havndal Skole, og i skoleåret 2020/21 som 9. klasse. En genåbning vil således være fuldt gennemført fra skoleåret 2020/21.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Politik for pebernødder
- Guld- og sølvvindere ved EM i gymnastik fejres
- Uigennemtænkt politik årsag til udkantsdanmark
- 1. plads til ung skakspiller
- Borgernes nytårskur
- Regnskovstur i julegave
- Udenlandsk butikstyv fik straksbøde
- Et slag for Station K er vundet
- Folkeskolerne i Randers bar lysene frem
- Ny vej i julegave
- Purhus IF hitter med e-sport
- Mand anholdt for at sætte ild til container

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk