Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Kom tæt på på museet

Søndag 25. februar 2018 kl: 09:30

Kun syv år blev den lille pige fra Tørring. Død for 2000 år siden og nok det uhyggeligste fund udstillet i 'Livet ved Fjorden'. Foto: Museum Øst.
Kun syv år blev den lille pige fra Tørring. Død for 2000 år siden og nok det uhyggeligste fund udstillet i 'Livet ved Fjorden'. Foto: Museum Øst.

Kom tæt på på museet
Her ses den ene af aftenens aktører Carsten Korthauer beundre de bittesmå historiefortællere. Foto: Museum Østjylland
Nogle er korte, nogle er lange. Nogle er ydmyge, nogle er blærede. Der er alle slags genstande på Museum Østjylland. Nu har du chancen for at komme helt tæt på de mindste, tungeste, grimmeste og mest oversete af slagsen.

To af museets medarbejdere inviterer på en lidt alternativ omvisning i den nye oldtidsudstilling, ”Livet ved Fjorden” med fokus på de genstande, der skiller sig ud.

Konservator Carsten Korthauer og formidlingsleder Karen Buch Dubery vil sammen med museumsgæsterne tage den anderledes tur gennem udstillingen. Her gør de holdt ved rækken af særlige genstande, der på hver sin måde springer i øjnene. Nyd historierne om spøjst og klejnt, ældst og smukkest.

Hesten i krukken og andre gode historier
Hør blandt andet historierne om den mest skrøbelige genstand: Lansespidsen fra vikingetiden. Oprindeligt et drabeligt våben – måske med mange endte menneskeliv på klingen, der endte med at blive en meget sart og skrøbelig museumsgenstand.

Hør også om den mest uhyggelige genstand i udstillingen. Der er en knivskarp konkurrence mellem de døde børn fra Tørring, som endte deres korte liv på tragisk vis og den uhyggelige hest i krukken fra Fuglsøgårdsmose.

En skattekiste af genstande
I museets nye oldtidsudstilling ”Livet ved Fjorden” kan du gå på opdagelse blandt over 1000 vidt forskellige oldsagsfund. Der er alskens ting, efterladenskaber af menneskers liv ved fjorden, deres hverdagsting og de helt særlige skatte.

Museet byder på et glas bobler til den lidt anderledes omvisning i oldtidsudstillingen.

* Omvisning: ”En kort, en lang” onsdag 7. marts 2018 kl. 19 – 20.30 på Museum Østjylland i Kulturhuset Randers. Billet: 50 kr. Max. 20 personer. Billetter købes på museumoj.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Pyrus varmede midtbyen op
- Vidste du...
- Doc Houlinds jazzrevival slutter året
- Kikker du billeder eller ser du dem?
- Talentskolen inviterer til julevisninger
- En ternet Ninja tidligt på den
- Ekdahl spiller prisvindende album i fuld længde
- Farverig dans på Underværket
- Nyt galleri i Frederiksdal
- Gratis koncert
- Mr. Supertramp på Værket
- Værkets svingdør i flittig brug

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk