Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Indsats mod fravær giver resultater

Tirsdag 20. februar 2018 kl: 10:29

Indsats mod fravær giver resultater
Et telefonopkald, en sms eller en Facebook-besked fra den ene skoleelev til den anden har vist sig at have effekt på Nørrevangsskolen i Randers.

En systematisk registrering af fraværet og en SMS-tjeneste til forældrene på Tirsdalens skole har haft positiv effekt.

I Randers arbejder flere folkeskoler målrettet med at nedbringe fraværet. Som en særlig indsats i skoleåret 2017/2018 har eksempelvis Nørrevangsskolen igangsat et pilotprojekt i to 9. klasser. Projektet sker i samarbejde med kommunens familieafdeling - herunder Ungebasen - og Bysekretariatet i Randers Nordby. Hver morgen står en lille gruppe voksne klar til at byde skoleelever velkommen.

Et element i projektet er at eleverne er blevet inddelt i nogle grupper med ansvar for hinanden. Det betyder i praksis at eleverne ringer, sms´er eller skrive Facebook-beskeder til hinanden om det at møde op i skolen.

Elever der møder op i skolen - og møder op til tiden - får desuden den gulerod, at de hver 14. dag er med i en lodtrækning om et gavekort til skolens kantine. På få måneder er fraværet i de to klasser på den måde faldet i gennemsnit med godt 3 procent.

Også på Tirsdalens Skole har en målrettede indsats mod elevernes fravær vist positive resultater. Her har man fået sat en stopper for en ellers stigende fraværskurve og har den målsætning at en vedvarende indsats allerede næste skoleår vil kunne ses i et direkte fald.

Skolen gør meget ud af at italesætte, hvilke udfordringer der er ved at eleverne er fraværende. Både elevrådet, lærerne og forældrene bliver i den forbindelse involveret. Er en elev ikke mødt til undervisningen seneste kl. 8.15 - altså et kvarter efter klokken har ringet ind om morgenen - sendes der en sms til forældrene. Og som noget nyt opretter skolen en netværksgruppe i samarbejde med PPR - Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Planen er at 8. klasses elever, der endnu ikke er erklæret uddannelsesparate, kan mødes i et netværk, hvor der blandt andet bliver snakket om vigtigheden at af møde til tiden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Politik for pebernødder
- Guld- og sølvvindere ved EM i gymnastik fejres
- Uigennemtænkt politik årsag til udkantsdanmark
- 1. plads til ung skakspiller
- Borgernes nytårskur
- Regnskovstur i julegave
- Udenlandsk butikstyv fik straksbøde
- Et slag for Station K er vundet
- Folkeskolerne i Randers bar lysene frem
- Ny vej i julegave
- Purhus IF hitter med e-sport
- Mand anholdt for at sætte ild til container

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk