-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

KL må ikke kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt

Onsdag 14. februar 2018 kl: 11:29

KL må ikke kaste vores folkeskole ud i endnu en konflikt
Charlotte Broman Mølbæk, medlem af Randers Byråd, SF.
LÆSERBREV Af Jacob Mark, undervisnings-ordfører og Charlotte Broman Mølbæk, byrådsmedlem og socialudvalgsformand i Randers kommune, SF.

Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne er kørt af sporet, og risikoen for en ny alvorlig konflikt på skoleområdet lurer lige rundt om hjørnet. Det må ikke ske.

Vi er nødt til at lægge et pres for, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne. I SF vil vi som byrådsmedlemmer skrive til KL og lægge pres på for at lave en aftale om lærernes arbejdstid. På Christiansborg vil SF stille spørgsmål til både ordførere og ministre i Folketinget med henblik på, at de skal få øjnene op for det urimelige faktum, at vi har en faggruppe, der stadig ikke har en forhandlet overenskomst, fordi den ene part nægter at realitetsforhandle.

Det er helt afgørende for vores skolevæsen, at KL og lærerne når til enighed om en aftale, der kan give en ny start for vores skolevæsen. Lærerne har åbent meldt ud, at det eneste de kræver er de præcis samme rettigheder som alle andre faggrupper har. Hverken mere eller mindre. Helt basale rettigheder. Derfor har de også fået støtte fra de andre fagforeninger, der bakker lærerne op. Når KL ikke vil forhandle helt basale rettigheder ind i en aftale, så er det et angreb på den danske model.

For vi skal passe på vores folkeskole. Den har allerede problemer nok at slås med. Der har de seneste år været elevflugt fra folkeskolen til privatskolerne, og der har aldrig gået flere børn i privatskoler end i dag. Derudover kan folkeskolerne ikke besætte deres stillinger med uddannede lærere, selv om det var et af de vigtigste mål i folkeskolereformen. Lærerne har i stigende grad valgt folkeskolen fra på grund af det kaos, man har udsat skolevæsenet for de seneste år.

Vi er bekymrede for, om KL og Moderniseringsstyrelsen sætter deres egen dumstædighed før folkeskolen. For at KL og Moderniseringsstyrelsen sætter besparelser før børnene. Og for at KL og Moderniseringsstyrelsen sætter deres egen tro på et håbløst og forældet styringsregime i det offentlige før den danske model.

Når nu KL har soleklar opbakning fra både Moderniseringsstyrelsen og regeringen, så er det på tide, at alle os der ønsker folkeskole det godt, også blander os og bakker op. Og lægger pres på.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft
- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup

Kommentarer til artiklen:
Enig
Det er fremtiden for folkets skole, der er på spil. Hvis fremtidens børn skal have spændende og udviklende undervisning, er det vigtigt, at fremtidens undervisere har den fornødne tid til forberedelse og efterbehandling af den planlagte undervisning. Der skal også være den fornødne tid til forældresamarbejde og alle de andre opgaver, der er i forbindelse med det at drive skole.
Hvor er det godt at SF er blevet klogere og tør melde det ud.Nu mangler vi bare at De Radikale og Socialdekraterne kommer på banen og får katastrofen fra 2013 rettet op.
Michael Povlsen
Damgaardsvej 6
8500 Grenå
15-02-2018 10:35:08


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk