Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Langå skal ikke lide under elektrificeringen

Tirsdag 13. februar 2018 kl: 18:51

Langå skal ikke lide under elektrificeringen
Michael Aastrup Jensen og Lars Søgaard.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, MF, (V) og byrådsmedlem Lars Søgaard, formand for Landdistriktsudvalget Randers kommune (V).

Det er lykkedes at presse Transportministeriet til at finde andre løsninger end at rive broen over banen i Langå ned, og dermed besværliggøre dagligdagen for indbyggerne i Langå i 9 lange måneder.

Det var ellers den oprindelige plan i forbindelse med elektrificeringen af jernbanen. Hvis ikke vi lokale folkevalgte havde råbt op, så var broen blevet revet ned og Langå delt i to i meget lang tid. Det er sikkert et problem, der er til at overse, hvis man sidder ved et skrivebord i København, men for borgerne i Langå er det helt urimeligt at den daglige tur på arbejde, til skole eller daginstitution bliver 18 kilometer længere hver vej.

Efter politisk pres er det lykkedes os, at få ministeriet til at se på planerne igen, og nu viser det sig, at for en merpris på 4 millioner kroner, så kan byggeriet klares på max. 3 måneder og ikke 9 måneder. Det er en klar forbedring og en pris, som er værd at betale.

Det ændrer imidlertid ikke ved, at det bestemt ikke er en optimal løsning. Det må kunne gøres bedre, og derfor fortsætter vi med at lægge pres på Transportministeriet.

Det er en god ide, at få sat strøm på jernbanen, men det skal være til mindst mulig gene for beboerne langs banen. Det er baggrunden, for at vi fortsat vil kæmpe for at finde en endnu bedre løsning. Det er uholdbart at et lokalsamfund skæres over i to. Det vil stadigvæk have store konsekvenser for mange mennesker, hvis broen lukkes en periode på flere måneder og det skal naturligvis tages med i overvejelserne af hvilken løsning der skal vælges.

Elektrificeringen af jernbanen er en af de største investeringer i dansk infrastruktur i mange år. Den samlede elektrificering af jernbanen beløber sig til mere end 8 mia. kr. Med et så stort budget burde der være rum til at finde nogle løsninger som naboerne til banen også kan leve med.

På den baggrund vil vi fortsætte med at presse på for at Transportministeriet vender tilbage til tegnebrættet for endnu engang at afsøge andre løsninger, således at den kan blive elektrificeret uden at genere i tusindvis af mennesker hver dag i flere måneder.

Det har vist sig, at arbejdet kan udføres hurtigere end først antaget, så med lidt ekstra pres er vi fortrøstningsfulde i forhold til, at der kan findes en endnu mere smidig løsning. Det vil vi i hvert fald kæmpe for, således at et helt lokalsamfund ikke skal lide under et anlægsarbejde på jernbanen. Det er nemlig på ingen måde rimeligt overfor Langå.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kan vi ikke gøre det lidt bedre?
- Julen synges ind på slottet
- Sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt!
- Makværk
- Lukning af Frivilligværket?
- Endnu en amputering af Havndal
- Intet andet erhverv har omstillet sig som landbruget
- Kvinde, svigt ej stat og hjem - gør din pligt, gå hen og stem
- Dåben bør forblive hellig
- Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi
- Midtbyen fortjener mere ros
- Et overbelastet vejnet er ikke vejen frem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord