Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Begrænsning af borgmesterens samlede samlede vederlag

Mandag 12. februar 2018 kl: 12:53

Begrænsning af borgmesterens samlede samlede vederlag
Frida Valbjørn Christensen, Udbyhøjvej 53, Randers - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten Randers.
LÆSERBREV Af Frida Valbjørn Christensen, Udbyhøjvej 53, Randers - medlem af Randers Byråd, Enhedslisten Randers.

Samtidig med at kontanthjælpsloftet trådte i kraft i 2016, og man dermed ramte en masse borgere hårdt økonomisk, så blev aflønningen af landets borgmestre hævet med 31,4% ved årskiftet 2016/2017.

På nuværende tidspunkt kan borgmesteren, udover den høje løn, også hæve vederlag ved at besidde poster i bestyrelser m.m. Eksempelvis kunne vores tidligere borgmester i 2016 hæve mere end 500.000 kr. udover den fastsatte borgmesterløn, der allerede ligger langt over den løn, som den almindelige lønmodtager får udbetalt.

Enhedslisten mener, at disse opgaver er en naturlig del af borgmesterjobbet, derfor skal vederlag udover den fastsatte borgmesterløn tilfalde kommunekassen, eller bortfalde i tilfælde af at borgmesteren bliver udpeget til opgaven.

Derfor vil Enhedslisten forslå, at Randers Kommune følger Svendborg, Albertslund og Aalborgs eksempel og begrænser borgmesterens samlede vederlag til den lovfastsatte borgmesterløn.

Helt konkret foreslår vi, at forvaltningen afdækker mulighederne for at lade vederlag fra bestyrelsesposter m.m. tilfalde kommunekassen eller bortfalde i tilfælde af, at borgmesteren besidder en post, hvor det er kommunen, som udpeger til posten.

* Link til vederlag i 2016 - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Medarbejderes brug af sociale medier
- Vi mangler en strammere konkurslovgivning
- Udsigten er blodrød
- Fuhrs politiske prioriteringer
- Cykelby eller bilisternes by?
- Hvad skal vi gøre for at forebygge skolevægring?
- Politik handler om prioriteringer
- Forsøg eller eksperiment?
- En fri Gudenå leverer fisk hvis den får lov
- 'Hun har jo ikke noget tøj på'
- Vorup FB ser lyst på fremtiden
- Åbne veje i Vorup

Kommentarer til artiklen:
Frida. Dine meninger er ønsket!
Arne Erikslev skal man ikke tage sig af. Han har den uskik at snage i andres privatliv og derudfra synge nogle halvkvædede viser om indkomst, job, bopæl, parforhold, politisk overbevisning og andre oplysninger, som ellers er stof for Se og Hør eller Ekstrabladet.
Nu passede det lige i hans "lille verden" at tage din alder og dine indtægtsforhold under behandling.
Mht din alder er du åbenbart for ung til at have mening om politik. I 2015 og 2017 blev der afholdt såkaldte skolevalg for de ældste elever i folkeskolen.
Som det fremgår af nedenstående kopi var disse valg en stor sejr for Venstre. I Randers stemte 44% på Venstre i 2015. Alle disse unge 14-16 årige må efter Arne Erikslevs mening have været GAMLE nok, til at blive taget alvorligt! Se bare!

"Til lykke VU
Dejligt, at de unge i Danmark er liberale. Det er ikke kun skolevalget, der bekræfter det. En analyse fra Altinget givet V 28 pct. fra aldersgruppen 18-24 år. Det første kryds har betydning for politisk ståsted resten af livet.
Arne Erikslev
Søren Møllers Gade 11
8900 Randers C
31-01-2015 02:11:54"

Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
15-02-2018 16:02:22

Diskrimination
Og hvis jeg var på SU, ville jeg ikke at mindre ret til at udtale mig.
Frida Valbjørn Christensen
Udbyhøjvej 53
Randers
15-02-2018 10:31:39

Faktatjek og andet..
Kære Arne Erikslev..
Vil du være sød at lade være med, at udtale dig om mine indtægtskilder uden at have sat dig ind i dem?
Nej, jeg er ikke på SU. - og min privatøkonomi har intet med sagen at gøre.
Frida Valbjørn Christensen
Udbyhøjvej 53
Randers
15-02-2018 10:11:06

Jamen Arne dog !
Når du nu vælger at reagere på et indlæg i en for dig, dog relativt afdæmpet tone, så bør du vist undersøge fakta om skribentens indkomstmæssige forhold før du fremturer, dernæst gennemgå din referenceliste mht navne.
Det vist FAKTATJEK i dit parti.
Det er vist gået lidt for hurtigt.
Storgrineren
Nord for Randers
Gjerlev
14-02-2018 22:49:36

FAKTATJEK og andet.
Fyens yngste byrådsmedlem er fra venstre, 19 år, og medlem af Nyborg Byråd.

Ved kv17 havde venstre opstillet en 18-årig byrådskandidat i såvel Fredericia som i Esbjerg. Byrådskandidaten fra venstre i Esbjerg var den yngste byrådskandidat ved kv17.

"Venstre mener, at den nuværende valgretsalder på 18 år er passende." (www.venstre.dk, læst dags dato)

Er Arne Erikslev enig med venstre angående valgretsalder?
Det er min opfattelse, at ingen eller kun ganske få personer har færdiggjort en uddannelse på det tidspunkt, hvor de fylder 18.
Når jeg læser indholdet på venstres hjemmeside, herunder 'venstre mener' og venstres principprogram, så finder jeg ingen steder valgret og valgbarhed kædet sammen med lederegenskaber, uddannelse og erfaring fra det virkelige liv. Jeg kunne godt ønske mig en definition af, hvad Erikslev forstår ved "det virkelige liv"
Jeg skal ikke gøre mig klog på byrådsmedlemmers indtægtsforhold og uddannelse. Jeg interesserer mig for deres politik og deres politiske handlinger. Det er det, som har betydning for mig.Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Gjerlev
14-02-2018 15:20:00

Hvilke kompetencer forhindrer perfide kommentarer?
På en måde er jeg glad for, at valgkampen åbenbart ikke er slut for Arne Erikslev. For i kampens hede glemmer han alt om at "være positiv" og om ikke at være "nedladende".
Jeg forstår stadig ikke, hvorfor Venstre ikke beder ham om enten at holde en bedre tone eller helt at holde munden lukket.
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
14-02-2018 13:59:12

Kompetence og uddannelse ingen hindring
Jeg har stor sympati for Fridas forståelsesproblemer med lønforhold set formentlig med udgangspunkt i en egen offentlig betalt SU “indtægt”.
Det er jo et parti punkt fra Enhedslisten, at alle skal på ligelig lavtlønsniveau betegnet, som almindelige lønmodtagere får udbetalt.
Det hun glemmer eller hendes rådgiver Palle Nielsen i deres socialistiske tankegang er begreber, som kompetencer, uddannelse, erfaring fra det virkelige liv, lederegenskaber mv.
Den sag har ingen gang på jorden.
Arne Erikslev
Toldbodgade 21
8930 Randers NØ
14-02-2018 00:22:43

Er det nu et problem
Jeg forstår slet ikke hvor du vil hen ! (smiler højt).
Når nu andre lønmodtager grupper i kommunen, har et kontraktmæssigt forbud mod at have mere end en opgave som modtager af løn, gage eller vederlag, så er det da soleklart at chefen for byens største arbejdsplads, snildt kan bestride allehånde tillægsposter, udover et job hvor borgmesteren m/k er til rådighed 24/7 (jvf udtalelse fra en tidligere borgmester).

Jeg tager hatten af for de som kan overskue og bestride, så tunge jobs og diverse tillægsposter på fuldt forsvarlig og optimal vis.
Frida :
Du må jo huske på at en borgmester, er gjort af et særligt stof !
Søren Mikkelsen, Sociallisten
Østermarksvej
Gjerlev
12-02-2018 16:31:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk