Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Velfærdslisten advarer mod store nedskæringer

Mandag 12. februar 2018 kl: 08:11

Velfærdslisten advarer mod store nedskæringer
Kasper Fuhr Christensen - Velfærdslistens mand i byrådet. Foto: Kurt Helge
Velfærdslisten siger 'Nej tak til ny plan for nedskæringer på skoler, ældre, mennesker med handicap og udsatte børn.'

Efter aftale med borgmesteren har kommunaldirektøren fredag den 2. februar sendt et notat (vedlagt som bilag), der lægger op til store nedskæringer på ældre, skolebørn, mennesker med handicap, syge og udsatte børn og unge, påpeger Velfærdslisten.

Velfærdslisten mener, at der allerede er blevet skåret alt for meget ned på velfærden. Derfor vil det være svært uansvarligt, som listen kalder det, hvis politikerne gennemtvinger flere nedskæringer.

Velfærdslisten mener, at der frem for nedskæringer er brug for seriøse investeringer i vores velfærd. Listen vil finde pengene ved at:

1. sætte skatten op – især for de rigeste (højere dækningsafgift),
2. skære ned på politikernes løn og goder,
3. droppe prestigeprojekter
4. lytte til hverdagens eksperter frem for dyre konsulenter

Forslag 1
Derfor foreslår Velfærdslisten, at byrådet beslutter følgende:

1. Nedskæringsplanen af 2. februar 2018 (vedlagte notat) forkastes.
2. De økonomiske problemer skal i stedet løses ved, at forvaltningen hurtigst muligt fremlægger en plan for økonomisk balance, der bygger på, at dækningsafgiften sættes op med virkning fra 1. januar 2019, at der skæres ned på politikernes løn og goder, at prestigeprojekter droppes, og at kommunens beslutningstagere i langt højere grad lytter til hverdagens eksperter - især medarbejdere og brugere - frem for dyre konsulenter.

Forslag 2
Hvis byrådet ikke kan vedtage forslag 1, foreslår Velfærdslisten, at byrådet beslutter følgende:

1. Nedskæringsplanen af 2. februar 2018 (vedlagte notat) forkastes.
2. De økonomiske problemer skal i stedet løses ved, at forvaltningen hurtigst muligt fremlægger en plan for økonomisk balance, der blandt andet bygger på, at skatten sættes op.

Forslag 3
Hvis byrådet ikke kan vedtage forslag 1 eller forslag 2, foreslår Velfærdslisten, at byrådet beslutter, at nedskæringsplanen af 2. februar 2018 (vedlagte notat) forkastes.

Forslag 4
Hvis byrådet ikke kan vedtage forslag 1, 2 eller 3, foreslår Velfærdslisten, at byrådet beslutter, at beslutninger om eventuelle serviceforringelser som følge de i nedskæringsplanen af 2. februar 2018 (vedlagte notat) beskrevne økonomiske problemer alene kan træffes af byrådet.

* Fokusområder - regnskab 2017 og behov for tiltag i 2018 - klik her.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Tre biler i harmonikasammenstød
- Burlund går efter Bruxelles
- Forældrene er mere tilfredse med folkeskolen
- Fodboldfans sigtet
- Frø pop up i Kulturhuset
- Lær at pode de gamle sorter
- 75 år med soroptimister i Randers
- Derfor gnistrer det på jernbanen i Randers
- Masser af mennesker, men færre stande på messen
- Narkosigtelser til to bilister
- Kristendemokraterne på messe med det gode liv
- Mød SF på Randers Messen

Kommentarer til artiklen:
Synd for Venstre og DF
Kære Kasper Fuhr.
At du vil være det bekendt at bringe disse oplysninger! Nu har du frataget Venstre og DF muligheden for at komme først med den positive omtale af kommunens gode udvikling/afvikling.
Endnu en gang opfører du dig som sagsbehandler. Overlad nu trygt den rolle til gode, garvede folk i Venstres og DF's baglande.
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
12-02-2018 16:00:50

Vi efterlyste under valgkampen...
En tilbundsgående analyse, af økonomien på især det sociale område.
På et tidspunkt under valgkampen var vores nye borgmester rimelig positiv over for dette.

For ved de to sidste budgetopfølgninger i byrådssalen, har det været mejslet i granit, at der har været og at der fortsat er manglende sammenhæng mellem budgetter, det faktuelle forbrug og det faktuelle behov.
Det sociale område mangler vel et sted imellem 50 og 70 mill, området er og har været bevidst underbudgetteret.

Jeg håber inderligt at vores nye borgmester viser sig som et ansvarligt og anstændigt menneske, der tager ansvaret på sig og sikrer at der kommer orden i det nuværende roderi.
Skabt at det gamle flertal, at de svageste ikke igen skal holde for og betale for de økonomiske tåbeligheder som tildels er begået i et ideologisk korstog mod velfærd og gældende lovgivning.

Søren Mikkelsen, Sociallisten
Østermarksvej
Gjerlev
12-02-2018 14:20:15

Et lovende budget i september, 2017
Venstre og DF vedtog budgettet med stemmerne 16-15. På randers.dk kan man d. 22.09.17 læse følgende positive kommentarer: ” ”Randers er en kommune i kraftig udvikling, og derfor er jeg meget glad for, at vi netop har indgået et forlig om budget 2018-2021. Det er et forlig, der både prioriterer store serviceområder som børnenes skolegang, specialundervisning og ældreområdet, og forliget tilgodeser fortsat udvikling. I forliget slår vi en streg over et sparekrav på samlet 39 mio. kr. hos folkeskolerne, sætter seks mio. kr. af til specialundervisningsområdet, og vi gør klar til de fremtidige behov på dagtilbudsområdet. Vi investerer også kraftigt i et aktivt kultur- og idrætsliv og har fundet plads til at eftergive 20 mio. kr. i gæld i Familieafdelingen og fortsætte den succesrige hjemløsestrategi. Samtidig friholder vi ældreområdet for besparelser og sikrer, at vi kan investere i infrastruktur – både i form af veje og cykelstier, støjværn ved E45, digital infrastruktur og ikke mindst Byen til Vandet, hvor vi sætter 10 mio. kr. af til en klimabro,” siger Claus Omann Jensen,..”
(kilde: https://nyheder.randers.dk/alle-nyheder/2017/9/budgetforlig-mellem-venstre-og-dansk-folkeparti-for-budget-2018-2021/


Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Gjerlev
12-02-2018 10:40:35


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk