-
Klik venligstKlik venligst-

Hvorfor skal sennepsglasset skylles?

Torsdag 8. februar 2018 kl: 08:36

Hvorfor skal sennepsglasset skylles?
Affaldschef Jørgen Niemann.
Det og mange andre affaldsrelaterede spørgsmål kan du få svar på i weekenden den 17. og 18. februar, hvor Arena Randers lukker dørene op for Bolig & Livsstilsmessen 2018.

På messen kan man møde Randers Kommune i form af nogle af de medarbejdere, der til dagligt har med vores affald at gøre.

Genbrugsbeholderne til metal, glas og plast er begyndt at bugne i kommunen. Kort sagt så er borgerne blevet meget bedre til at sortere fra til genbrug. Så gode, at det kan være svært at få plads til det i genbrugsbeholderen. Derfor arbejdes der på, at genbrugsbeholderne i løbet af 2018 bliver tømt hver tredje uge i stedet for hver fjerde uge, som det er i dag.

Idet flere er blevet mere opmærksomme på, at meget af vores affald kan komme i genbrugsbeholderen i stedet for til dyr forbrænding, så dukker der også flere spørgsmål op om, lige præcis hvad der må komme i, og hvor rent det så skal være.

På messen kan man få gode tips og råd til, hvordan man bedst og billigst kan tjene både miljøet og sikre sig et lavere affaldsgebyr.

Alle enfamiliehuse er nu i fuld gang med at sortere organisk affald fra, og ordningen er så småt i gang med at blive rullet ud i alle etageejendomme i kommunen. Halvdelen af de kommunale institutioner er også kommet i gang. Det at man skal til at forholde sig til en ny affaldsfraktion, madaffaldet, har gjort, at der også er kommet mere fokus på resten af vores affald, og rent faktisk er vi blevet så meget bedre til at få smidt hård plastik i genbrugsbeholderen. Så gode at mængden er steget med 50 procent. Det forventes, at det vil stige endnu mere, når også etageejendommene kommer med på den nye ordning.

Find fem fejl
Der er selvfølgelig mulighed for at få svar på alle spørgsmål om sortering, affald og genbrug, og man kan også deltage i konkurrencen "Find 5 fejl" i beholderen til metal, glas og hård plast. Der udtrækkes en vinder både lørdag og søndag.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- V: Nedlæggelse af regionerne sikrer fremtiden for hospitalet
- Lokal MF'er: Sygehusets fremtid er på spil
- Uheldig rumæner
- Disco og kærlighed i Paderup
- Sorggruppe i Sct. Peders kirke
- Nyheder fra byrådsmødet
- Malte Larsen tilbage i Folketinget
- Kvinde dømt til anbringelse for at have dræbt sin far
- Tricktyve snød ekspedient
- Se atomerne danse ved Tradiums 'åbent hus'
- Stjålet bil kørte fast
- Danmarks første industriparkouranlæg indviet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk