-
Klik venligst-Klik venligst

Randers har fået ny ungeråd

Torsdag 8. februar 2018 kl: 08:27

Randers har fået ny ungeråd
Byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk (SF), der ser frem til at gå i dialog med de nyvalgte unge.
19 unge i alderen 15 - 25 år er valgt til Ungerådet Randers for perioden 2018-2019. Det nye ungeråd mødes første gang efter vinterferien. Valgdeltagelsen var på bare 3,7 procent.

Ud af et stærkt felt på 23 kandidater er 15 faste medlemmer og 4 suppleanter klar til at arbejde for ungdommens Randers.

I den foregående to-årige periode har Ungerådet udover at bruge kræfter på at etablere sig blandt andet haft fokus på busforbindelserne til og fra Randers. Derudover har rådet vendt debatten om ungeboliger og har engageret sig i debatterne om idrætsfaciliteter. Ungerådet har også gennem de sidste to år sat deres præg på Randers Ugen ved at arrangere større koncerter og fester for unge.

Det nyvalgte Ungeråd får selv indflydelse på, hvad de vil arbejde med. Rådet mødes første gang den 20. februar, hvor de nyvalgte medlemmer og suppleanter vil blive modtaget af borgmester Torben Hansen samt byrådsmedlemmerne Christian Brøns og Charlotte Broman Mølbæk. De to sidstnævnte er udpeget af byrådet til at sidde med ved Ungerådets møder for blandt andet at sikre en god dialog med de unge.

"Flere af de valgte kandidater har været med til at etablere ungerådet, da vi for to år siden afholdte det første valg til Ungerådet Randers. Samtidig er der valgt en række nye og yngre kandidater. Jeg er sikker på at den kombination giver et både stærkt og frisk ungeråd, der er klar til at tale de unges sag og give nye friske perspektiver på tingene," fortæller byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk (SF), der ser frem til at gå i dialog med de nyvalgte unge.

"Vi er målrettet gået efter at gøre Ungerådet Randers synligt over for gruppen af 15 - 25 årige, der både har kunnet stille op og stemme ved valget. Og selv om selve valghandlingen har haft en lav deltagelse, vil jeg tillade mig at kalde det for en succes, udtaler Lone Beltoft Clausen, der som konsulent hos Børn og Skole i Randers Kommune har været projektleder for ungevalget.

Selve valget blev afholdt over én uge, hvor unge randrusianere kunne stemme via ungerådets hjemmeside. 465 unge vælgere valgte at bruge muligheden - det svarer til en valgdeltagelse på 3,7 procent. At der ikke er flere som har stemt kan hænge sammen med at Ungerådet i Randers stadig er i sin vorden.

Ideen til Ungerådet Randers kommer fra byrådet, der betragter et lokalt ungeråd som en vigtig sparringspartner, når det handler om beslutninger, der vedrører unge. Byrådet sender derfor sager i høring hos Ungerådet, ligesom Ungerådet på den anden side kan bede politikerne i byrådet om at se på en konkret sag.

Valgte medlemmer til det nye ungeråd 2018-2019
Anja Farmer.
Jonas Horn.
Christian Bach Brandt.
Martin Bisgaard Elmann Hansen.
Michelle Linde.
Stine Eiby.
Jonas Fahlberg.
Rasmus Vinther.
Julie My Christiansen.
Rasmus Bjørn Olsen.
Rebecca Marie Pedersen.
Camilla Elkjær Stork.
Ariana Ghafouri.
Christian B. Sørensen.
Mina Nielsen.

Suppleanter
Julie Hvass.
Zacharias Jensen.
Josefine Præst.
Nicolaj Stuckler Schmucker.

* Find mere information om Ungerådet Randers og det aktuelle valg - herunder fordelingen af stemmer på www.ungevalg.dk

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ældreministeren besøgte Huset Nyvang
- Tyven kunne ikke hamle op med hunden
- Randers lyser nu ved havnen
- Politikameraer er på plads i Storegade
- Friplehjemmets generaler mødes
- Børnehus 40 år: Én pædagog har været med fra start
- Cityforening nu i 'gamle' lokaler
- Hvor er 67-årige Peder Madsen Høgh?
- Politiet tog ung mand med hjem til mor og en afhøring
- Gamle smede får nyt 'legetøj'
- Ældreministeren besøger Huset Nyvang
- Butikstyv genkendt på Facebook

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk