-
-Klik venligstKlik venligst

Nu begynder arbejdet med at udskifte to broer

Torsdag 8. februar 2018 kl: 08:16Nu begynder arbejdet med at udskifte to broer
I de kommende år sætter Banedanmark strøm på jernbanen mellem Aarhus og Lindholm, og for at der kan blive plads til kørestrømsanlægget i Randers, er det nødvendigt at hæve to broer.

For at gøre plads til det kommende kørestrømsanlæg går Banedanmark nu i gang med at udskifte broerne ved Parkboulevarden og Viborgvej. Det vil være muligt at passere broerne i stort set hele perioden, men arbejde

De to broer - Parkboulevarden og Viborgvej i Randers - står nu for tur, og den 19. februar begynder arbejdet med at udskifte de to broer for alvor.

"Vi kan desværre ikke ombygge broerne, uden at det kommer til at kunne ses og høres. Det vil være muligt at komme over broerne i stort set hele anlægsperioden, men trafikken kan ikke afvikles helt så smidigt, som normalt. Og når vi rammer spuns og spunsplader i jorden, så støjer det," siger projektleder Martin Friis

Viborgvejbroen hæves 1,4 meter
Broen, der fører Viborgvej over jernbanen bliver hævet 1,4 meter. På den nye bro etablerer vi ni meter kørebane, to cykelstier og to fortove og lysregulering

Den nordlige del af den nye bro bliver bygget først og skal så fungere som vej, mens den eksisterende bro rives ned, og den største del af den nye bro bygges. Byggeriet af den nordlige del af broen foregår fra februar til juni, og i den periode vil der blive rammet spunsvægge og pæle.

Der vil samtidig blive bygget en midlertidig vej henover det nuværende stadionareal, så trafikken omlægges i perioden, hvor den største del af den nye bro og vejanlægget skal anlægges. Det kommer til at foregå i juni.

Brodækket vil blive lagt på plads i september 2018, og det nye vejanlæg anlægges i løbet af efteråret.

Parkboulevardens bro rives ned
Broen, der fører Parkboulevarden over jernbanen skal rives ned, og der bygges en ny bro. På broen etableres seks meter kørebane, to cykelstier og to fortove. Her er anlægsperioden fra januar 2018 til maj 2019. I perioden fra juli til november vil Parkboulevarden være spærret for trafik. Parkboulevarden vil være mulig at passere for cyklende og gående fra begyndelsen af august.

Banedanmark vil fortsat være i tæt dialog med kommunen og de naboer, der for alvor bliver berørt af arbejdet.

Vejtrafikken
Der er tale om to trafikerede broer, hvor der hvert døgn passerer henholdsvis 15.000 og 3500 biler. Det vil være muligt at komme over broerne i stort set hele ombygningsperioden, og på intet tidspunkt vil de to broer være spærret samtidig.

Togtrafikken
Togtrafikken bliver for alvor berørt til sommer, hvor sporet vil være spærret i otte uger i perioden fra den 30. juni til den 26. august. Det sker både så broarbejderne kan blive færdige og i forbindelse med sporombygningen mellem Langå og Hobro, der også foregår i år.

Derudover er der en række mindre spærringer i togtrafikken fra slutningen af februar frem til sommeren 2018. Som rejsende kan man med fordel holde sig opdateret via rejseplanen.dk

* Elektrificeringen af strækningen fra Aarhus til Lindholm er en del af Banedanmarks elektrificeringsprogram, der skaber rammerne for en langt mere moderne jernbane med billigere og mere stabil drift samtidig med, at det gavner miljøet.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- V: Nedlæggelse af regionerne sikrer fremtiden for hospitalet
- Lokal MF'er: Sygehusets fremtid er på spil
- Uheldig rumæner
- Disco og kærlighed i Paderup
- Sorggruppe i Sct. Peders kirke
- Nyheder fra byrådsmødet
- Malte Larsen tilbage i Folketinget
- Kvinde dømt til anbringelse for at have dræbt sin far
- Tricktyve snød ekspedient
- Se atomerne danse ved Tradiums 'åbent hus'
- Stjålet bil kørte fast
- Danmarks første industriparkouranlæg indviet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk