-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Star Wars ind i folkeskolen

Onsdag 7. februar 2018 kl: 08:41

Star Wars ind i folkeskolen
Snart bliver Randers indtaget af stormtroopere og jedi-riddere fra det kendte Star Wars-univers. Udover en årlig tilbagevende festival i april bliver fortællingen brugt til at skabe ny læring i kommunens folkeskoler.

Første skridt er en musical på Nørrevangsskolen torsdag den 8. februar, hvor eleverne har lavet alt fra manuskript til scenografi, sang, musik og dans.

Den onde Kylo Ren fra Star Wars- universet er på vej til Randers for at tage magten over en by i galaksen. Men det vil de gode jedi-riddere for alt i verden forhindre. Sådan er plottet i den Star Wars-musical som 5. og 6. klasserne på Nørrevangsskolen opfører torsdag den 8. februar.

Musicalen er ikke en helt tilfældig opsætning - og det er slet ikke blot endnu en skolemusical. I virkeligheden er Randers nemlig en by i galaksen og står sammen om at skabe et stort lærlingsprojekt og en årlig tilbagevendende begivenhed.

Det hele starter på Randers Bibliotek, der fredag 13 april åbner landets største bibliotekssamling med bøger, film og effekter fra Star Wars-universet.

Science fiction kan bruges til læring
Randers Bibliotek vil bruge Star Wars som kilden til mange timers sjov læring. Og netop derfor har biblioteket også indgået et samarbejde med Randers Kommune om at bruge universet på folkeskolerne i forbindelse med undervisningen.

På Nørrevangsskolen er der mange former for læring til skolens elever, når de i løbet af få uger skal sætte en musical op fra bunden. Efter at være præsenteret for den næst seneste Star Wars-film har eleverne selv skrevet manuskript - sange såvel som skuespillernes ord. Eleverne agerer også selv skuespillere, musikere, sangere og dansere. Ligesom de selv bygger al scenografien og laver kostumerne.

Unik Rai fra parallelklassen har blandet andet været med til at bygge scenografien.

* Biblioteket åbner sin nye Star Wars-samling fredag 13 april sammen med Jakob Stegelmann fra Troldspejlet i DR. Over to dage vil der være ægte Star Wars-stemning med jedi-sværdkamp, hårmode og smykker fra universet og meget mere. Den efterfølgende mandag har biblioteket foredrag med den danske skuespiller og stuntmand Sven-Ole Thorsen, der har medvirket i flere amerikanske science fictions og actionfilm. Han deltager også. når der lørdag den 14. april er Sci-fi-con messe i Arena Randers, hvor man blandt meget andet også kan møde Star Wars-skuespilleren Jeremy Bulloch i sin berømte rolle som Boba Fett.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ældreministeren besøgte Huset Nyvang
- Tyven kunne ikke hamle op med hunden
- Randers lyser nu ved havnen
- Politikameraer er på plads i Storegade
- Friplehjemmets generaler mødes
- Børnehus 40 år: Én pædagog har været med fra start
- Cityforening nu i 'gamle' lokaler
- Hvor er 67-årige Peder Madsen Høgh?
- Politiet tog ung mand med hjem til mor og en afhøring
- Gamle smede får nyt 'legetøj'
- Ældreministeren besøger Huset Nyvang
- Butikstyv genkendt på Facebook

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk