-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Motorsport i glas og ramme

Søndag 4. februar 2018 kl: 04:01

Mikkel Caprani modtog prisen som Årets Sportsnavn på vegne af motocrosskører Mikkel Haarup - overrakt af Lars Abildgaard (tv) og Jens Brix.
Mikkel Caprani modtog prisen som Årets Sportsnavn på vegne af motocrosskører Mikkel Haarup - overrakt af Lars Abildgaard (tv) og Jens Brix.

Motorsport i glas og ramme
82-årige Poul Erik Sørensen hædres af elitesportschef Morten Arvidsson. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI 82-årige Poul Erik Sørensen fra Randers Motor Sport har aldrig vundet hverken et dansk eller internationalt mesterskab.

Men selv om det er et kriterie for at komme på Wall Of Fame i Arena Randers, så var der velfortjente klapsalver og stor tilfredshed med, at den mangeårige leder som den ene af to motorsportsrepræsentanter kom i glas og ramme i forbindelse med Randers Talent og Elitesports årlige galla lørdag aften.

Poul Erik Sørensen har udfyldt et utal af tillidshverv indenfor randrusiansk og dansk motorsport med motocross og roadrace som sine foretrukne arbejdsområder. At han også har været løbskommissær for Skive Travbane nævntes blot som en bibemærkning for at understrege, at han i sin ledertid har kunnet overkomme utroligt mange ting. Den 82-årige var synligt stolt over at modtage sin hæder:

”Jeg har aldrig selv kørt et race”, sagde Poul Erik Sørensen.

”Da det hele startede i 50’erne, ville jeg egentlig gerne, men jeg havde ikke råd. Da jeg så mange år efter havde pengene, ville jeg låne en motorcykel af et af de unge medlemmer, men de mente, at det var for farligt. Og det var det nok også.”

Peter Ravn, lokal deltager på det legendariske danske speedwayhold, der var VM i 1983 og 1984, er netop et eksempel på, at det kan gå galt. Peter Ravn kørte med de store navne som Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen. Ved det ene mesterskab vandt Peter Ravn tre heatsejre og havde stor andel i begge VM-titler, og det er dem, der har bragt ham på Wall Of Fame.

I starten af 90’erne gik det dog galt for Peter Ravn, der styrtede og beskadigede ryggen, så han aldrig blev aktiv igen. Hans far, Erik Ravn, takkede for hæderen til sønnen og kunne fortælle, at Peter i dag har det godt – også helbredsmæssigt, selv om ikke alt er helt som det kunne have været uden det fatale styrt. Peter Ravn selv sendte en videohilsen fra Brisbane, Australien, hvor han driver en maskinfabrik. Han udtrykte tak til Randers og var stolt af at blive husket så mange år efter sine præstationer.

Hun laver formandens arbejde
En anden stolt far, verdensmester i landevejscykling Jørgen Schmidt, modtog årets rejselegat for sin datter Lotte Schmidt, der udfører et utrætteligt lederarbejde i Randers Cykleklub – et legat, som hun forventes at bruge ved en studietur til årets VM i Østrig.

Konferencier Morten Hausborg spurgte farmand Schmidt, hvorfra Lotte fik al sin energi – formodentlig i forventning om, at hun havde evnerne efter sin far, men på sin sædvanlige rolige og lune måde svarede Jørgen Schmidt, at hun gør det, fordi hendes far er formand, og at hun laver hans arbejde.

Årets Sportsnavn kun 16 år
Årets Sportsnavn kommer ligesom de to Wall Of Fame-repræsentanter fra Randers Motor Sport. Ligesom Peter Ravn og Lotte Schmidt kunne den kun 16-årige motocrosskører Mikkel Haarup ikke selv være til stede ved prisoverrækkelsen, idet han er optaget af løbsweekend i Italien. Også han sendte en videohilsen, tydeligt stolt over den flotte titel, og han fremkaldte store klapsalver, da han midt i glæden huskede at udtrykke stor tak til Randers kommunes elitesportschef Morten Arvidsson for denne store opbakning af unge talenter i byen.

Mikkel Caprani modtog prisen på Mikkel Haarups vegne.

Fodboldtalent
Den 17-årige fodboldspiller Kasper W. Høgh modtaget årets talentpris. Han er topscorer på Randers FC’s U19-hold og har haft sin debut på det danske U18-landshold – i øvrigt som dobbelt målscorer. Hans moderklub var Vorup FB. I december sidste år skrev Randers FC en tre-årig kontrakt med unge Høgh, der betragtes som fremtidens mand hos ”de blå heste”.

For sit mangeårige arbejde med netop talenter indenfor fodbold fik Peter Elstrup fra Randers FC årets eliterådspris. Klubpokalen gik til Randers KFUM Håndbold, mens initiativprisen tilfaldt Langå Idrætsklub fodbold. Ane Liv Berthelsen fra Randers Freja Atletik modtog årets ungdomspokal, mens fodbolddommeren Claus Mygind modtog dommerprisen, der blev uddelt for anden gang.

At alt i Randers Talent og Elite ikke er idræt blev understreget af, at spejderlederen Jens Verner Dam Nielsen modtog prisen som Årets Leder for over 20 års virke som utrættelig leder og inspirator for både unge spejdere og andre ledere. Heller ikke han kunne være til stede , og det var derfor formanden for Det Danske Spejderkorps Rolf Verge, der tog imod.

Uhøjtidelig fest
Sportsgalla 2017 var igen i år en fin og uhøjtidelig fest, som blev bundet sammen af sportskommentatoren Morten Hausborg, der som konferencier både var afslappet, munter og fagligt saglig på sportens vegne. Selv er Hausborg tidligere elitesvømmer i Randers Svømmeklub Neptun og i øvrigt ivrig motionsløber på vejene i den vestlige bydel af Randers.

Talentfulde musikere
Randers Talent og Elite fortjener ros for at give plads til to unge musikalske talenter fra byen, Sofie Daugaard og Emma Sand, der hver fremførte to sange, som de selv har skrevet tekst og melodi til.

Endelig var der – næsten også traditionen tro – stand-up, og radioværten og videobloggeren Mark Le Fevré gjorde det glimrende med sine selvironiske beretninger omkring f.eks. hans eget parforhold. Det var meget muntert fremført verbalt, men ville nok ikke egne sig til en skriftlig gengivelse. Hvad så heller ikke sker – her i hvert fald.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Tekst og foto: Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Ni timers håndbold i Assentoft
- 30 hold i X-Mas Cup
- Cykelcrossresultater
- Jonny kæmpede i Belgien
- Swimteam Neptun i medaljeregn
- Randersrytter til VM i cykelcross
- Delt 2. plads i første forsøg
- Folkemusik i Randers holder kobberbryllup
- Tid til X-Mas Cup 2019
- Største hold i mange år til DJM
- Cykelcrosssæsonen i gang
- Superligahold træner Danmarks største fodboldlinje

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk