Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Et stærkt værn om Danmarks sikkerhed

Onsdag 31. januar 2018 kl: 09:56

Et stærkt værn om Danmarks sikkerhed
Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Assentoft - medlem af Folketinget, Venstre.
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Assentoft - medlem af Folketinget, Venstre.

Det internationale trusselbillede har været under hastig forandring de senere år. Derfor er det glædeligt, at regeringen har indgået et bredt forsvarsforlig, der imødegår de nye trusler mod Danmark.

Forsvaret får et markant løft, der gradvist indfases og ender med, at Forsvarets årlige bevilling i 2023 er styrket med 4,8 mia. kr. En forøgelse på 20 procent i forhold til i dag. Regeringen sikrer dermed, at Danmark i fremtiden har et stærkt og robust forsvar, som kan udgøre fundamentet i et trygt og sikkert samfund.

Den aggressive fremfærd fra Putins Rusland har de senere år skabt dybe panderynker og bekymringer i mange lande. Senest opfordrede Sverige landets borgere til at ruste sig med forsyninger i tilfælde af krigstilstand.

Den store forskel mellem Danmark og vores svenske naboer er dog, at Danmark er medlem af NATO og dermed omfattet af den sikkerhedsgaranti, som NATO-traktaten giver. Alligevel må vi ikke tage vores frihed og tryghed for givet.

Forsvarsforliget giver en væsentlig stigning i Danmarks bidrag til NATO, så Danmark også i fremtiden kan løfte sit ansvar som kernemedlem. NATO vil også i de kommende år udgøre hjørnestenen i den danske forsvars- og sikkerhedspolitik.

Danmark har derfor stor interesse i et stærkt NATO, der kan garantere Danmarks sikkerhed. På den baggrund indeholder forliget blandt andet en ny brigade bestående af 4.000 mand, øget investeringer i artilleri og op til 500 flere værnepligtige, som i samarbejde med NATO skal afskrække og afholde andre lande fra at angribe.

Endvidere muliggør forliget, at Forsvaret i fremtiden kan bidrage endnu mere til den nationale sikkerhed. Der hersker stadig en ikke ubetydelig terrortrussel mod Danmark. En trussel der først og fremmest skal håndteres via øget støtte til politiet. I ekstraordinære situationer kan det dog blive nødvendigt med assistance, derfor oprettes et ekstra vagthold i Livgarden, som hurtigt kan rykke ud og aflaste politiet.

Aftalen styrker Danmarks internationale engagement, og lægger dermed grundstenene til et stærkt forsvar og beredskab, der garanterer Danmarks sikkerhed mange år ud i fremtiden.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Jeg drikker gerne drænvandet fra mine marker
- Venstre gør det vi lovede danskerne
- Visse bøders størrelse har taget overhånd
- Der skal nytænkes på det sociale område
- Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
- Naturpark Randers Park Fjord er vores fælles perle
- Vi drikker gerne drænvandet
- Løsninger frem for altid krav om ressourcer
- Største trussel mod vandmiljøet er landbruget
- Slankepræmie på 22.000 kr. rammer helt skævt
- Velkommen tilbage fra ferie
- Vores politik virker, flere er kommet i arbejde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord