-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Fremgang på Randers Havn

Onsdag 17. januar 2018 kl: 10:15Fremgang på Randers Havn
Målet er 100 ekstra arbejdspladser på havnen.
Ekstra 100.000 ton gods kom ind over Randers Havn i 2017. I alt 1,2 mio. ton bulkvarer, fordelt på alt fra cement, sten og granitskærver til letbeton-klinker og stål. Det er en fremgang på 11 procent.

Stigningen skal findes i mere af alt det, der sædvanligvis går over havnen.

”Det bekræfter bare, at strategien om at udvide havnen, som er udstukket af såvel byråd som bestyrelse, er den rigtige,” lyder det fra formanden for Randers Havns bestyrelse, Daniel Madié.

Siden 2007 har Randers Havn målrettet arbejdet på at udflytte og udvide havnen til Sydhavnen. De første arealer på cirka 20.000 kvm blev klargjort i 2017 og er allerede udlejet til to eksisterende virksomheder på havnen, henholdsvis SA Granit og YARA Danmark.

Da de første erhvervsarealer stod klar, havde havnen nemlig stort fokus på at servicere kunder med adresse på havnen, forklarer Daniel Madié:

”Vi har alt udsolgt, derfor er det vigtig for os at kunne tilbyde de faste, loyale virksomheder muligheder for at udvikle forretningen.”

Den positive godsforøgelse på 11 procent bakker op om de seneste tal fra Oplandslandsanalyse 2017 lavet om Randers Havn af Danske Havne, der dokumenterer, at Randers Havn har en stor effekt på den samlede beskæftigelse i byen – hele seks procent af kommunens arbejdspladser står havnen for. Sådanne tal er selvfølgelig farvet af konjunkturerne i samfundet, påpeger bestyrelsesformanden. Når der er godt gang i byggeriet i Danmark, har det en direkte positiv effekt på Randers Havn

”Men forudsætningen for, at havnen kan skabe aktivitet og arbejdspladser, er, at vi kan tilbyde de mest optimale forhold for erhvervslivet. ”

Her peger Daniel Madié på, at Sydhavnen skal være fundamentet for at fastholde de gode takter og vækst. Sydhavnen lægger op til at tænke stort, siger han:

”Jeg så selvfølgelig gerne, at det kunne ske i morgen, men vi kan ikke forcere eller fremskynde klargøring af området. Udfordringen er bundforholdene, som skal stabiliseres, men det vil ske løbende, et afgrænset areal ad gangen, og vi vil i fremtiden få kæmpestore områder, der kan supplere bulkvarer, som fx kan anvendes til oplagring af alt fra vindmøllevinger til betonelementer inden de skal sejles videre ud i verden.”

100 ekstra arbejdspladser på havnen
2.400 arbejdspladser genereres af aktiviteterne på Randers Havn, om den øgede godsmængde i 2017 direkte bidrager til flere gode jobs, kan Daniel Madie ikke give et bud på, men han vil godt spå om, at der også i 2018 vil komme en pæn stigning i godsmængden, og så vil han i øvrigt selv arbejde hårdt på, at få realiseret udvidelsen i Sydhavnen:

”Mit mål i formandsstolen de kommende fire år er at få en eksakt dato på udflytning af Randers Havn, et mere velbeskrevet ’Byen til Vandet’ og at bane vejen for 100 ekstra arbejdspladser på de nye havnenære erhvervsarealer i Sydhavnen.”

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Bæredygtige boliger for verdens mest udsatte
- Sparekassen i rødt og hvidt
- Smarteyes sponsor for håndboldlandshold
- Fysioterapi særligt for mor, barn og baby
- Hudplejeinstituttet nu 10 år med Jytte ved roret
- 42 nye gazeller
- Har du en god ide?
- Grønvang udvider med spisepavillon og tarteletter
- Er du frisk på øl?
- Biografen i Randers sætter ny rekord
- Randersbureauet Buchs køber sig ind i Skabertrang
- Flere af QuickPots kunder booker tid på nettet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk