-
Klik venligst-Klik venligst

Vi skal ghettoerne til livs

Onsdag 17. januar 2018 kl: 08:12

Vi skal ghettoerne til livs
Michael Aastrup Jensen, Assentoft - medlem af Folketinget (V). Foto: John Hyldahl
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Assentoft - medlem af Folketinget (V).

Ghettoområder, som eksempelvis Gellerupparken i Aarhus, er en af de mørke pletter på Danmarkskortet. En stor del af områdets beboere står permanent udenfor arbejdsmarkedet, og mange beboere i området blander sig ikke med resten af samfundet.

Her gælder der egne værdier og normer, som ofte udspringer af den radikale form for islam, som bliver prædiket i for eksempel Grimhøj moskeen.

En undersøgelse fra Gallup viser, at hver femte indvandrer eller efterkommer i ghettoerne rangerer religiøse love over demokratiske. Det er et skræmmende højt tal. Dette bliver desværre bakket op af det faktum, at en meget stor gruppe af unge mænd med indvandrerbaggrund i løbet af årene har kæmpet under Islamisk Stats sorte fane i Syrien og Irak. Det er ikke et Danmark jeg ønsker, og derfor handler Venstre og regeringen på de udfordringer, vi møder.

Vi kan ikke leve med, at der er områder af Danmark, hvor der findes store grupper, hvis eneste kontakt til det danske samfund er overførelsesindkomster. Sådan kan et fællesskab ikke fungere, derfor vil regeringen gøre op med ghettoområderne.

Om nødvendigt så skal ghettoerne helt rives ned. Det er man allerede godt i gang med i Gellerupparken. Inden længe vil der ligeledes blive præsenteret en ghetto-handlingsplan med en stribe konkrete forslag til at gøre noget ved problemerne i ghettoområderne.

Danmark skal være et åbent land, men vi skal smække grænsebommen i overfor parallelsamfund, kvindeundertrykkelse og middelalderlige traditioner. Ghettoområderne er desværre et resultat af en forfejlet boligpolitik i 1960’erne samt årtiers berøringsangst overfor integrationsproblemerne.

Heldigvis har vi siden årtusindskiftet turde gøre noget ved problemerne. Det er vigtigt, ellers ender det som i Sverige, hvor sammenhængskraften er truet af en alt for stor tilstrømning af indvandrer fra ikke-vestlige lande. Det er så galt, at politiet i Malmø ligefrem har opfordret kvinder til, at de ikke skal gå alene ude efter mørkets frembrud. Sådan må det ikke blive i Danmark.

Vi skal have modet til at føre en fast udlændingepolitik og samtidig stille krav til dem, der allerede er kommet til landet. Jeg er derfor glad for, at statsministeren brugte en stor del af sin nytårstale på at tale om et opgør med ghettoerne. Det er en vigtig dagsorden for regeringen og for Danmark.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft
- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk