-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Det må ikke ske igen

Onsdag 17. januar 2018 kl: 07:42

Det må ikke ske igen
Rosa Lykke Yde, Gammel Randersvej 2, Fårup - lokalformand for SF-Randers.
LÆSERBREV Af Rosa Lykke Yde, Gammel Randersvej 2, Fårup - lokalformand for SF-Randers.

Mandag eftermiddag blev sagen om en afskediget tillidsrepræsentant for socialrådgiverne i Familieafdelingen endeligt afgjort. Siden 2015 har sagen kørt - uden tvivl til stor gene for den afskedigede tillidsrepræsentant.

Afslutningen på voldgiftssagen endte med en tilkendegivelse af, at Randers Kommune havde taget fejl i beslutningen om afskedigelsen, og tillidsrepræsentanten kan nu se frem til en kompensation på 6 måneders løn.

Efter et langt og ubehageligt forløb, historier i pressen om, at tillidsrepræsentanten angiveligt havde svigtet børn, der var under Familieafdelingens vinger, to børn, som blev hasteanbragt og kort efter hjemgivet igen, da Randers Kommune tog fejl og måtte betale erstatning til børnene, da man vurderede at de var uretmæssigt blevet fjernet fra hjemmet, må man bare sige, at 6 måneders løn er en ret lille kompensation. Der er ingen tvivl om, at det har været et uskønt forløb med store personlige konsekvenser for både børn og den tillidsvalgte.

Derfor mødte sagen stor kritik fra nogle politiske partier og lister - og i SF har vi hele vejen igennem været særdeles kritiske overfor måden, den er blevet håndteret på.

Der ligger også et politisk ansvar i denne sag. Under hele forløbet har der været en borgmester, en udvalgsformand og et flertal, der ikke har lyttet til de kritiske røster, der råbte vagt i gevær. Ligesom der fra nogle politikeres side har været rejst åbenlys kritik af den faglige organisation Dansk Socialrådgiverforening og deres tillidsvalgte. Kort fortalt, har det været totalt uhørt og dårlig stil.

Det tager vi i SF klart afstand fra, og derfor har SF´s byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk anmodet om orientering og behandling i byrådet. Hensigten er, at undersøge sagens forhold, samt at sikre, at det ikke gentager sig. Politikerne må tage deres del af ansvaret på sig, og tilkendegive, at der her er sket en fejl.

I SF går vores tanker til den tidligere tillidsrepræsentant og til de børn, der måtte betale en dyr pris på vejen. Vi ønsker, at de kommer godt på fode igen, og at Randers Kommune aldrig vil handle sådan igen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Vi skal passe på vores elskede Danmark
- Skal vi bruge penge på integrations-netværksmøder?
- Omfordelingen på skoleområdet
- Ros til varehuschef
- Særbehandling
- 'Det er ikke en spareøvelse'
- Nedlæggelse af regionerne et politisk selvmål
- 'Sund' fornuft
- DF 'Vil være oh så dansk', men agerer udansk
- Angreb på demokratiet
- SF siger nej til nedskæringer på specialundervisningsområdet
- Bedre trafiksikkerhed og sikre skoleveje i Kristrup

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk