Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Det må ikke ske igen

Onsdag 17. januar 2018 kl: 07:42

Det må ikke ske igen
Rosa Lykke Yde, Gammel Randersvej 2, Fårup - lokalformand for SF-Randers.
LÆSERBREV Af Rosa Lykke Yde, Gammel Randersvej 2, Fårup - lokalformand for SF-Randers.

Mandag eftermiddag blev sagen om en afskediget tillidsrepræsentant for socialrådgiverne i Familieafdelingen endeligt afgjort. Siden 2015 har sagen kørt - uden tvivl til stor gene for den afskedigede tillidsrepræsentant.

Afslutningen på voldgiftssagen endte med en tilkendegivelse af, at Randers Kommune havde taget fejl i beslutningen om afskedigelsen, og tillidsrepræsentanten kan nu se frem til en kompensation på 6 måneders løn.

Efter et langt og ubehageligt forløb, historier i pressen om, at tillidsrepræsentanten angiveligt havde svigtet børn, der var under Familieafdelingens vinger, to børn, som blev hasteanbragt og kort efter hjemgivet igen, da Randers Kommune tog fejl og måtte betale erstatning til børnene, da man vurderede at de var uretmæssigt blevet fjernet fra hjemmet, må man bare sige, at 6 måneders løn er en ret lille kompensation. Der er ingen tvivl om, at det har været et uskønt forløb med store personlige konsekvenser for både børn og den tillidsvalgte.

Derfor mødte sagen stor kritik fra nogle politiske partier og lister - og i SF har vi hele vejen igennem været særdeles kritiske overfor måden, den er blevet håndteret på.

Der ligger også et politisk ansvar i denne sag. Under hele forløbet har der været en borgmester, en udvalgsformand og et flertal, der ikke har lyttet til de kritiske røster, der råbte vagt i gevær. Ligesom der fra nogle politikeres side har været rejst åbenlys kritik af den faglige organisation Dansk Socialrådgiverforening og deres tillidsvalgte. Kort fortalt, har det været totalt uhørt og dårlig stil.

Det tager vi i SF klart afstand fra, og derfor har SF´s byrådsmedlem Charlotte Broman Mølbæk anmodet om orientering og behandling i byrådet. Hensigten er, at undersøge sagens forhold, samt at sikre, at det ikke gentager sig. Politikerne må tage deres del af ansvaret på sig, og tilkendegive, at der her er sket en fejl.

I SF går vores tanker til den tidligere tillidsrepræsentant og til de børn, der måtte betale en dyr pris på vejen. Vi ønsker, at de kommer godt på fode igen, og at Randers Kommune aldrig vil handle sådan igen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Jeg drikker gerne drænvandet fra mine marker
- Venstre gør det vi lovede danskerne
- Visse bøders størrelse har taget overhånd
- Der skal nytænkes på det sociale område
- Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
- Naturpark Randers Park Fjord er vores fælles perle
- Vi drikker gerne drænvandet
- Løsninger frem for altid krav om ressourcer
- Største trussel mod vandmiljøet er landbruget
- Slankepræmie på 22.000 kr. rammer helt skævt
- Velkommen tilbage fra ferie
- Vores politik virker, flere er kommet i arbejde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord