Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Dokumentaren om Watermusic

Søndag 14. januar 2018 kl: 10:52

Flankeret af 7 strålende billeder lyste det store lærred op som en glædens kontrast på den lange sortklædte væg. Foto: Benny Knudsen
Flankeret af 7 strålende billeder lyste det store lærred op som en glædens kontrast på den lange sortklædte væg. Foto: Benny Knudsen

Dokumentaren om Watermusic
Benny Knudsen - korist i Watermusic.
ANMELDELSE Af Benny Knudsen, Udbyhøjvej 369, Randers NØ - korist i forestillingen Watermusic.

På en lang sortklædt væg i en spændingsmættet stor hal (Arena Randers, red.) hang det store lærred og strålede budskabet ud over den langsomt voksende forsamling.

Velkommen. Watermusic – når fællesskabet bærer ideen.

Flankeret af 7 strålende billeder lyste det store lærred op som en glædens kontrast på den lange sortklædte væg. Stolerækker på gulvet og de faste klapsæder ved væggen blev besat af snakkesalige mennesker i alle aldre. Gensynsglæden var stor, spændingen var enorm. Hvad var det egentlig vi havde deltaget i? Hvad havde de mange timers forberedelse og venten resulteret i?

Ok, alle havde været enige om at det havde været en kæmpestor oplevelse at deltage som frivillig medvirkende i dette gigantiske show tre aftener på Randers havn. En nærmest uddød virksomhed, som så mange andre gamle virksomheder i Randers, dannede rammen for endnu en utraditionel performance udtænkt af fantasifulde hjerner, der brænder for Randers. Men som det siges i en gammel sang: For de gamle, som faldt / er der ny overalt.

Randers lever endnu og fik sat sig godt og grundigt på verdenskortet med Watermusic under Kulturby 2017. Selv vejrguderne holdt sig og gav ånden plads til at udfolde sig i tørvejr.

Ved lørdagens urpremiere på dokumentarfilmen om tilblivelsen sang talerne superlativer til de mange fremmødte. Det var de store rosers eftermiddag til både udvalgte personer og de mange anonyme frivillige.

Filmen fortjener også mange roser. Fængende viser den, hvordan et nærmest utænkeligt fantasiprojekt tager form og udbredes blandt både professionelle og amatører. Hvordan fællesskabet kan løfte i flok, når målet er synligt i det fjerne og deltagerne er engagerede.

Enkelte steder kunne den virke lidt langtrukken og den vil vinde ved en forsigtig klipning ned til en længde på 45 – 50 minutter, og for at citere den altid humørfyldte leder af Randers Egnsteater, Peter Westphael: "Teknikken stod ikke i vejen for filmen, lyd, lys og billeder til Watermusic var anonyme men hørbare og synlige i filmen."

En stor tak for at vi mange deltagere måtte overvære denne urpremiere med forevisning af hele to film og en pause med en lettere forplejning uden beregning. De mange hårdtarbejdende tovholdere skal have roser og skulderklap. Uden deres vedholdenhed og tro på projektet var det ikke blevet den store succes, som det vitterligt blev.

Det var en stor glæde og fornøjelse at være en lille brik i det store show.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nordbyen spiller og lytter dansk
- Vorup gennem tiderne
- Randers hylder dansk musik
- Et besøg hos pattegrisene på Mimers Brønd
- Jazzstjerner på Underværket
- Stort navn fejrer jubilæum i Turbinen
- Scandicana på plakaten
- Folkemusik i Randers melder udsolgt til Almost Irish
- Star Wars udstilling på Memphis Mansion
- Slottet er proppet med ferieaktiviteter
- Teater i vognfabrikken
- Klar til BørneKultur Ugen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk