Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Thulesen Dahls demokrati-forståelse er skræmmende

Torsdag 11. januar 2018 kl: 12:24

Thulesen Dahls demokrati-forståelse er skræmmende
Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af KDs hovedbestyrelse.
LÆSERBREV Af Flemming Østergaard, Pilevænget 14, Fårup - medlem af KDs hovedbestyrelse.

I Jyllands-Posten 6.1.18 giver Dansk Folkepartis formand Thulesen Dahl (TD) udtryk for, at det er hans erkendelse, at det ikke kan nytte, at dansk politik er styret af fløjpartierne, som han jo så må definere som værende SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet. Endvidere må fløjpartierne jo så også omfatte andre partier, der er opstillingsberettigede til Folketinget - herunder bl.a. Kristendemokraterne (KD).

Og videre argumenterer TD for, at demokratiet/folkestyret bliver nødt til, at kunne fungere, selv om de såkaldte fløjpartier siger nej! Jow jow - hvad mon bliver det næste TD plæderer for – et to-tre parti system? Eller måske en spærregrænse på 5-7 %? TD's udtalelse bærer jo i høj grad præg af, at demokratiet og folkestyret er noget bøvl.

Man kunne fristes til at sige - hvad i alverden bilder TD sig egentligt ind – mage til politiske solkongenøkker, skal man lede længe efter. TD's opfattelse af hvad demokrati og folkestyre består af, vidner jo om TD's grundlæggende uvidenhed, for det handler ikke kun om kunne tælle til 90.

TD's udtalelse i Jyllanda-Posten om hans drømmescenarie, om at V, S og DF kunne finde sammen og lave ”noget” politik og køre ”butikken” uden om fløjpartierne, kommer forhåbentligt aldrig til at blive til virkelighed. Tror TD virkelig på, at de tre partier skulle bestå af landets ”bedste mænd og kvinder” – jøsses dog. Mage til politisk magtfuldkommenhed skal man længe efter.

Mon ikke TD's udtalelse er udsprunget af, at DF er smadder irriteret over Liberal Alliance og deres ageren ikke bare de sidste måneder men generelt. At TD så puster den situation op til, at DF nu skal til, at positionere sig ift. til S - og taler i sin vildfarelse om et samarbejde med
S og vise versa - er politisk sludder.

Hvis TD tror, at han med en statsminister fra S, der bl.a. er støttet af Radikale Venstre, vil kunne få et paradigmeskifte i dansk udlændingepolitik, så har det lange udsigter, for det vil hverken S' bagland og slet ikke Radikale Venstres bagland bakke op om. Nej, sandheden er den – og det ved TD ganske vel – at DF kun kan gøre sig forhåbning om at anden udlændingepolitik med Løkke som statsminister. Derfor er TD's udtalelse en gang politisk varm luft - intet andet.

Men mon ikke TD med fordel kunne blive klogere af, at stifte et nærmere bekendtskab med Hal Koch, der har sagt noget ganske klogt om demokrati, bl.a., at det er en uafsluttet samtale – lytte til hinandens synspunkter og bøje sig imod hinanden. Det er hvad vi i KD forstår ved demokrati og folkestyre, og holdbare løsninger findes nu engang bedst, når der er brede flertal, der står bag. Men et flertal kan ikke i længden tryne mindretallet, og må jeg minde TD om, at et demokrati skal måles på, at flertallet tager størst muligt hensyn til mindretallet.

Og så vil det også klæde TD at stoppe al hans spillen hasard med det borgelige liberale Danmark. Det projekt som, TD vil sætte sig i spidsen for med at samle DF, S og V er politisk utopi.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Kommentarer til artiklen:
Spærregrænse
Jeg kan ikke se noget galt i at sætte spærregrænsen op til 5%. På den måde undgår vi useriøse partier og kan bruge tiden på partier, der faktisk har opbakning i befolkningen.
Steffen Borg Sørensen
R. Hougårds Vej 36
Randers SØ
12-01-2018 08:05:16


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk