-
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Langt færre indbrud jul og nytår

Onsdag 10. januar 2018 kl: 09:00Langt færre indbrud jul og nytår
Julen 2017 tegner sig som et nyt rekordår for antallet af indbrud i Østjyllands politikreds – en positiv rekord. Der er nemlig blevet begået 10 pct. færre indbrud mellem jul og nytår end sidste år.

Østjyderne har i år anmeldt 164 indbrud i privat beboelse mod 187 indbrud sidste år, der indtil nu var det laveste antal juleindbrud i fem år.

Så tendensen fortsætter altså i år med et fald på 10 pct.

"Et indbrud er altid et indbrud for meget. Det er svært at sige, hvad årsagen til faldet præcist kan være. Det er et område, vi har stort fokus på, både ved at være på gader og stræder med gode råd til borgerne og med ekstra patruljering i de områder, som har været særligt plaget af indbrud. Det vil vi også arbejde målrettet med i 2018, for vi ser helst, at tallene kommer endnu længere ned, siger vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard, Østjyllands Politi.

Han peger også på, at det er lykkedes at varetægtsfængsle flere formodede indbrudstyve i december:

"Vi er lykkedes med at holde flere tyve væk fra gaden i julen. Blandt andet fangede vi to tyve, der havde efterladt spor i sneen efter et indbrudsforsøg i Randers. En borger havde alarmeret os om et muligt indbrudsforsøg på Stjernevej, og da vi kom derud, traf vi to mænd i nærheden af det hus, som var forsøgt brudt op. Deres skosåler matchede fodsporene i sneen foran det pågældende vindue, og de blev så begge sigtet og varetægtsfængslet for forsøget. Den ene af de to blev desuden sigtet for yderligere et indbrud begået på samme vej, siger Carsten Kousgaard.

De færre indbrud i julen flugter også med den generelle tendens for indbrud i Østjylland, hvor antallet af indbrud i privat beboelse er faldende. Siden 2013 er antallet af indbrud faldet med knap 30 pct. i Østjyllands politikreds.

Lokale tal
* 20. december til 3. januar blev der begået 18 indbrud i Randers kommune. Antallet er faldet støt fra 40 i 2013 i samme periode.

* Fra 2013 til og med 2017 er antallet af indbrud på et år faldet fra 602 til 508.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2019 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Lade brændte ned
- Randers får online ressourcebørs
- Nordre fælled fejrer midvinter
- Dreng blev bange for skaldet mand i stationcar
- Nytårskur med Søren Gade
- Millionstøtte til Gudenåparken
- Hjælp skraldemanden og spar penge
- Ældreministeren besøgte Huset Nyvang
- Tyven kunne ikke hamle op med hunden
- Randers lyser nu ved havnen
- Politikameraer er på plads i Storegade
- Friplehjemmets generaler mødes

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk