Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

Lokal politisk opvågning hos Radikale

Onsdag 10. januar 2018 kl: 08:09

Lokal politisk opvågning hos Radikale
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Der har været utrolig tavshed fra den radikale Mogens Nyholm siden afholdelse af KV17, hvor han forsøgte politisk valgforbund med listerne. Resultatet heraf er kendt af alle.

Nu vågner han så op her i det nye år med at kritisere på det landspolitiske niveau mod statsministerens nytårstale, herunder også, at socialdemokraterne ikke er villige til at tage imod 500 kvoteflygtninge og drilagtig stiller spørgsmål herom til den lokale folketingskandidat Malte Larsen.

Pudsigt nok, så byder hans radikale leder Morten Østergaard sig til med, at regeringen kan få gavn af at gøre brug af et samarbejde med hans parti specielt om en skatteaftale, hvilke skete på deres årlige nytårsstævne i Nyborg.

Det vil altså sige, at radikale på landsplan gerne vil arbejde sammen med den blå blok og tage ansvar, hvilket ikke ses at være tilfældet her i Randers kommune.

Fakta er jo, at vi har høj beskæftigelse og lav ledighed (Randers med 4,3 procent af arbejdstyrken, hvilket er på landsgennemsnit). Væksten i samfundet er højere end i de foregående 10 år.

Derfor udtrykte statsminister Lars Løkke Rasmusen også i sin nytårstale, at dansk økonomi er bomstærk. På samme vis tilkendegav både den afgående borgmester Claus Omann Jensen (V) og den tiltrædende borgmester Torben Hansen - uafhængig af hinanden ved deres receptioner - at det faktisk går godt i Randers, men at der selvfølgelig er nogle udfordringer, der skal løses.

Nu glimrede den radikale og hans listevenner ved deres fravær, så det hørte de af gode grunde ikke.

Det ser således ud til, at den del af de nyvalgte byrådsmedlemmer fortsat vil fremkomme med den attitude, som chefredaktør Axel Præstmark i en leder den 21. december 2017 beskrev således:

”Det er ærgerligt, at vi altid oplever en yderst venstrefløj, der er problematiserende, bebrejdende, kritisk, mistroisk. Det er ikke vejen frem for vores Randers”.

Et til lykke og godt nytår til de 27 byrådsmedlemmer ud af 31, der har tilkendegivet at ville samarbejde og tage ansvar for kommunens fortsatte positive udvikling til gavn for borgere og virksomheder i Randers kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Flere får adgang til bredbånd
- Mere Danmark - mindre EU
- Ros til Velfærdslisten og Kasper Fuhr Christensen
- Vi skal sætte hårdt ind over for pædofile
- Regionerne – hvor længe skal vi holdes hen med snak?
- Vandråd blev holdt for nar
- Antiomsorgsudvalg
- Børnenes wannabe-statsminister
- Byrådets rene hænder?
- Vi kan ikke være det bekendt
- R vil sende signal til midtbyinvestorer
- Asylstop og hjemsendelser er det eneste rigtige

Kommentarer til artiklen:
Hvad nu Arne
Jeg troede bunden var nået, men det er den så åbenbart ikke.
Der er/ forhåbentlig har været behov for(desværre) ihærdige folkevalgte i byrådet.
Da der i en hel del sager, har været en endog særdeles lemfældig omgang med rigets love.

Det er nu også engang således at der er et repræsentativt demokrati i vores rige, det har du det en anelse svært med eller ?

Kommunens økonomi er ikke "bomstærk", der er i min optik lagt store "bomber" ned i den kommunale "pengetank" i sidste byrodsperiode, store dele af det sociale område er vingeskudt og trænger til en omstrukturering, ligeså med dele af skoleområdet, det har det hedengangne flertal ikke villet evne.

Det gamle byrodsflertal, mestrede det dårlige samarbejdes kunst til nærmest perfektion, måske derfor har det Radikale Venstre valgt en afventende holdning ?

At vi ikke mere vil modtage kvoteflygtninge i Danmark, vidner om et menneskesyn på "fallitens rand", det er for fattigt.
Hvis du Arne mangler lidt inspiration til emnet integration, så kig på nogle af rigets andre kommuner, her lykkes man nemlig med det som jeres venner på borgen endnu ikke har forstået (læs evt lederen i Ekstrabladet af Poul Madsen.

go weekend
Søren Mikkelsen, Sociallisten
Østermarksvej
Gjerlev
12-01-2018 17:27:31

Dejligt nyt om Amtsavisen? Og Arne Erikslev?
I januar 2017 var Amtsavisen så rød og venstreorienteret, at flere V-folk foreslog at boykotte avisen på grund af en leder af Axel Præstholm.
Nu ser det ud til, Amtsavisen er tilbage, hvor V gerne vil have den - i det mindste, hvis jeg har forstået Arne Erikslev ret.
Spørgsmålet er så, om Erikslev udtaler sig som selvstændig person, hvor han stadig tror, han er kampagneleder for den afgåede borgmester, selvom valget forlængst er overstået.
Hvornår vågner Arne Erikslev op?
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
10-01-2018 19:08:31

ØV ØV
Der har eller været "radio-fred" fra Arne Erikslev. Men nu er der fundet noget, som får "radio-freden" til at ophøre.


Peter Madsen
Mærsk Andersensvej
Randers
10-01-2018 18:39:32

En sag kan ses fra flere sider.
Det sete afhænger af øjet, som ser det, siger et gammelt ordsprog. Min udlægning af Mogens Nyholms læserbrev ville ikke se ud på samme måde som Arne Erikslevs. Jeg opfatter det, som om en del af MN’s læserbrev har fokus på, at vi i Danmark ikke vil tage imod 500 FN-kvoteflygtninge.
Jeg forstår ikke, at vi ikke kan tage mod kvoteflygtninge. Min opfattelse er, at vi har en god økonomi i vort land. Jeg tænker tilbage på den tidlige venstre-statministers arbejde som flygtningehøjkommisær. Man kan læse om Hartling adskillige steder. Jeg vedlægger et citatudpluk fra et debatindlæg i Politikken, 25.11.17, med overskriften, ”Danmark må tage kvoteflygtninge”: Hovedarkitekten bag ordningen var den tidligere danske statsminister Poul Hartling fra Venstre. Han modtog som FN’s højkommissær for flygtninge i 1981 Nobels Fredspris netop for det internationale flygtningesamarbejde, Danmark nu er ved at vende ryggen.”
Jeg ser ikke noget modsætsætningsforhold mellem Mogens Nyholms læserbrev og et landspolitisk samarbejde om skattelettelser, hvilket fremgår af dette citatudpluk: ”På længere sigt vil Radikale Venstre afsætte et større milliardbeløb til en effektiv og socialt afbalanceret lettelse af skatten på arbejde for alle.” Kan læses i Radikale Venstres Finanslovsforslag, 2018. (Kilde: www.radikale.dk)
Man kan som læser fokusere på citatudpluk fra avisledere, citatudpluk, hvis indhold man er enig i. Man kunne også tage udgangspunkt i flere forskelligere ledere. Heldigvis har en fri, uafhængig og kritisk presse. Amtsavisens leder fra 21.01.16 med overskriften, ”Lige lovlig randerledes” ville også være anvendelig til brug af citatudpluk. https://amtsavisen.dk/debat/Leder-Lige-lovlig-randerledes/artikel/232938
(har lagt kommentaren på fb, hvor linket er aktivt - samt på Amtsavisens debatside under læserbrevet)
Kirsten Lorentzen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
10-01-2018 17:41:28


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk