Annonce
Del på Facebook   Print siden

Lokal politisk opvågning hos Radikale

Onsdag 10. januar 2018 kl. 08:09

Lokal politisk opvågning hos Radikale
Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.
LÆSERBREV Af Arne Erikslev, Toldbodgade 21, Randers NØ.

Der har været utrolig tavshed fra den radikale Mogens Nyholm siden afholdelse af KV17, hvor han forsøgte politisk valgforbund med listerne. Resultatet heraf er kendt af alle.

Nu vågner han så op her i det nye år med at kritisere på det landspolitiske niveau mod statsministerens nytårstale, herunder også, at socialdemokraterne ikke er villige til at tage imod 500 kvoteflygtninge og drilagtig stiller spørgsmål herom til den lokale folketingskandidat Malte Larsen.

Pudsigt nok, så byder hans radikale leder Morten Østergaard sig til med, at regeringen kan få gavn af at gøre brug af et samarbejde med hans parti specielt om en skatteaftale, hvilke skete på deres årlige nytårsstævne i Nyborg.

Det vil altså sige, at radikale på landsplan gerne vil arbejde sammen med den blå blok og tage ansvar, hvilket ikke ses at være tilfældet her i Randers kommune.

Fakta er jo, at vi har høj beskæftigelse og lav ledighed (Randers med 4,3 procent af arbejdstyrken, hvilket er på landsgennemsnit). Væksten i samfundet er højere end i de foregående 10 år.

Derfor udtrykte statsminister Lars Løkke Rasmusen også i sin nytårstale, at dansk økonomi er bomstærk. På samme vis tilkendegav både den afgående borgmester Claus Omann Jensen (V) og den tiltrædende borgmester Torben Hansen - uafhængig af hinanden ved deres receptioner - at det faktisk går godt i Randers, men at der selvfølgelig er nogle udfordringer, der skal løses.

Nu glimrede den radikale og hans listevenner ved deres fravær, så det hørte de af gode grunde ikke.

Det ser således ud til, at den del af de nyvalgte byrådsmedlemmer fortsat vil fremkomme med den attitude, som chefredaktør Axel Præstmark i en leder den 21. december 2017 beskrev således:

”Det er ærgerligt, at vi altid oplever en yderst venstrefløj, der er problematiserende, bebrejdende, kritisk, mistroisk. Det er ikke vejen frem for vores Randers”.

Et til lykke og godt nytår til de 27 byrådsmedlemmer ud af 31, der har tilkendegivet at ville samarbejde og tage ansvar for kommunens fortsatte positive udvikling til gavn for borgere og virksomheder i Randers kommune.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Jeg troede bunden var nået, men det er den så åbenbart ikke.
Der er/ forhåbentlig har været behov for(desværre) ihærdige folkevalgte i byrådet.
Da der i en hel del sager, har været en endog særdeles lemfældig omgang med rigets love.

Det er nu også engang således at der er et repræsentativt demokrati i vores rige, det har du det en anelse svært med eller ?

Kommunens økonomi er ikke "bomstærk", der er i min optik lagt store "bomber" ned i den kommunale "pengetank" i sidste byrodsperiode, store dele af det sociale område er vingeskudt og trænger til en omstrukturering, ligeså med dele af skoleområdet, det har det hedengangne flertal ikke villet evne.

Det gamle byrodsflertal, mestrede det dårlige samarbejdes kunst til nærmest perfektion, måske derfor har det Radikale Venstre valgt en afventende holdning ?

At vi ikke mere vil modtage kvoteflygtninge i Danmark, vidner om et menneskesyn på "fallitens rand", det er for fattigt.
Hvis du Arne mangler lidt inspiration til emnet integration, så kig på nogle af rigets andre kommuner, her lykkes man nemlig med det som jeres venner på borgen endnu ikke har forstået (læs evt lederen i Ekstrabladet af Poul Madsen.

go weekend
Søren Mikkelsen, Sociallisten, 12-01-2018 17:27:31

I januar 2017 var Amtsavisen så rød og venstreorienteret, at flere V-folk foreslog at boykotte avisen på grund af en leder af Axel Præstholm.
Nu ser det ud til, Amtsavisen er tilbage, hvor V gerne vil have den - i det mindste, hvis jeg har forstået Arne Erikslev ret.
Spørgsmålet er så, om Erikslev udtaler sig som selvstændig person, hvor han stadig tror, han er kampagneleder for den afgåede borgmester, selvom valget forlængst er overstået.
Hvornår vågner Arne Erikslev op?
Finn Rytter Larsen, 10-01-2018 19:08:31

Der har eller været "radio-fred" fra Arne Erikslev. Men nu er der fundet noget, som får "radio-freden" til at ophøre.


Peter Madsen, 10-01-2018 18:39:32

Det sete afhænger af øjet, som ser det, siger et gammelt ordsprog. Min udlægning af Mogens Nyholms læserbrev ville ikke se ud på samme måde som Arne Erikslevs. Jeg opfatter det, som om en del af MN’s læserbrev har fokus på, at vi i Danmark ikke vil tage imod 500 FN-kvoteflygtninge.
Jeg forstår ikke, at vi ikke kan tage mod kvoteflygtninge. Min opfattelse er, at vi har en god økonomi i vort land. Jeg tænker tilbage på den tidlige venstre-statministers arbejde som flygtningehøjkommisær. Man kan læse om Hartling adskillige steder. Jeg vedlægger et citatudpluk fra et debatindlæg i Politikken, 25.11.17, med overskriften, ”Danmark må tage kvoteflygtninge”: Hovedarkitekten bag ordningen var den tidligere danske statsminister Poul Hartling fra Venstre. Han modtog som FN’s højkommissær for flygtninge i 1981 Nobels Fredspris netop for det internationale flygtningesamarbejde, Danmark nu er ved at vende ryggen.”
Jeg ser ikke noget modsætsætningsforhold mellem Mogens Nyholms læserbrev og et landspolitisk samarbejde om skattelettelser, hvilket fremgår af dette citatudpluk: ”På længere sigt vil Radikale Venstre afsætte et større milliardbeløb til en effektiv og socialt afbalanceret lettelse af skatten på arbejde for alle.” Kan læses i Radikale Venstres Finanslovsforslag, 2018. (Kilde: www.radikale.dk)
Man kan som læser fokusere på citatudpluk fra avisledere, citatudpluk, hvis indhold man er enig i. Man kunne også tage udgangspunkt i flere forskelligere ledere. Heldigvis har en fri, uafhængig og kritisk presse. Amtsavisens leder fra 21.01.16 med overskriften, ”Lige lovlig randerledes” ville også være anvendelig til brug af citatudpluk. https://amtsavisen.dk/debat/Leder-Lige-lovlig-randerledes/artikel/232938
(har lagt kommentaren på fb, hvor linket er aktivt - samt på Amtsavisens debatside under læserbrevet)
Kirsten Lorentzen, 10-01-2018 17:41:28


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder