Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Sparekassen køber gammel violin

Tirsdag 9. januar 2018 kl: 07:59

Sparekassen køber gammel violin
Koncertmester Clara Richter-Bæk spiller på den gamle violin.
Sparekassen Kronjylland investerer i italiensk 1700-tals violin til Randers Kammerorkester. Trio di Trieste, hedder violinen, som er bygget omkring 1790 og som har kostet små to millioner kroner.

Musikudøvelse på det allerhøjeste plan kræver et instrument på samme niveau. Det er Randers Kammerorkesters koncertmester Clara Richter-Bæk nu i besiddelse af takket være Sparekassen Kronjylland, der har købt en italiensk violin fra 1700-tallet, som er stillet til rådighed for orkestret.

"Vi har et langvarigt og godt samarbejde med Randers Kammerorkester, og derfor var vi selvfølgelig også interesserede, da David Riddell præsenterede os for sin ide om, at vi skulle købe og låne dem en violin. Det er mig bekendt ikke mange danske virksomheder, der har gjort noget lignende, men vi ville rigtig gerne støtte en samarbejdspartner, der år efter år leverer store musikalske oplevelser til tusindvis af mennesker, og så gør vi gerne noget nyt. Nu glæder vi os bare til at høre violinen udfolde sig i hænderne på en af Danmarks bedste violinister", fortæller Klaus Skjødt, administrerende direktør i Sparekassen Kronjylland.

Sparekassen Kronjylland og Randers Kammerorkesters nyerhvervede violin er bygget i Firenze omkring 1790 af den italienske violinbygger Luigi Piattellini. Godt 100 år senere dukkede instrumentet op i ruinerne efter et jordskælv, der i 1908 ramte den syditalienske by Messina. Midt i murbrokkerne lå violinen intakt. I 1948 landede instrumentet i hænderne på den berømte italienske violinist Renato Zanettovich, der spillede på violinen gennem hele sin karriere som den ene tredjedel af den legendariske "Trio di Trieste".

I en periode har violinen desuden været udlånt til violinisten Federico Agostini, der var violinist i det lige så legendariske ensemble "I Musici".

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Politik for pebernødder
- Guld- og sølvvindere ved EM i gymnastik fejres
- Uigennemtænkt politik årsag til udkantsdanmark
- 1. plads til ung skakspiller
- Borgernes nytårskur
- Regnskovstur i julegave
- Udenlandsk butikstyv fik straksbøde
- Et slag for Station K er vundet
- Folkeskolerne i Randers bar lysene frem
- Ny vej i julegave
- Purhus IF hitter med e-sport
- Mand anholdt for at sætte ild til container

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk