Klik venligst
-Klik venligstKlik venligst

6. borgmester besøgte beredskabet på Langvang

Lørdag 6. januar 2018 kl: 19:22

Den officielle del af nytårsmønstringen for de frivillige efterfulgtes af fælles spisning og hyggeligt samvær.
Den officielle del af nytårsmønstringen for de frivillige efterfulgtes af fælles spisning og hyggeligt samvær.

6. borgmester besøgte beredskabet på Langvang
Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl værdsætter det frivillige arbejde og har kun ros. Foto: Kurt Helge
BILLEDGALLERI Randers kommunes nyudnævnte borgmester Torben Hansen (S) blev mødt med et par lune bemærkninger fra den daglige leder på Beredskabsgården Langvang, Henrik Pedersen, da der lørdag var nytårsmønstring.

Pedersen sagde, at han i sjov selv nogle gange kaldte sig borgmesteren af Langvang. Og at Torben Hansen var den 6. borgmester, han modtog på beredskabsgården – uden dog at komme ind på, at ”beredskabsborgmesteren” nok har vist sig mere holdbar, uden dog at få den samme løn som de kommunale borgmestre.

Det var dog Torben Hansen, der som formand for beredskabskommissionen var første mand på talerstolen for at bringe godt nytår til de frivillige, der modtager undervisning på Langvang, holder øvelser og er klar til beredskabsudrykninger, når det er nødvendigt. Det sidste var med et arbejdsmæssigt omfang på 462 timer i 2017, og det er uden de mere civile arbejder, som de frivillige udfører for byen med alt fra samarittertjeneste til brygning af kaffe i forbindelse med Randers Ugens årlige pensionistkaffebord.

Torben Hansen udtrykte glæde over, at det frivillige beredskab stadig er intakt og velfungerende her 12 måneder før driftsstarten i forbindelse med beredskabsreformen. Han pegede dog på, at området fortsat har brug for en økonomisk udbygning:

”Det kommunale beredskab skal være på pletten, når samfundet har brug for det. I har den nødvendige robusthed, men i fasen med forebyggelse og fortsat drift kunne der bestemt være behov for at tilføre midler. Husk at sige det videre, når I møder et folketingsmedlem”.

Den nybagte borgmester mindede også om kommunal forudseenhed og økonomi:

”Vi har en politisk proces omkring ”Byen til vandet”, men hvis vi ikke udviser den rette omhu, så kan det let ende med at blive ”Vandet til byen”.

Netop det frivillige beredskabs pumpekapacitet blev i forbindelse med nytåret sat på prøve i Favrskov, hvor der skulle pumpes 1,5 mio. liter vand. Følgerne af klimaændringer og naturkatastrofer hører til beredskabets arbejdsområder i Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs kommuner.

”De frivillige rykker ud i mange forbindelser. Der har været tale om, at den frivillige enhed skulle spares væk, men det er heldigvis ikke sket, og det kommer heller ikke til at ske med mig ved roret”, sagde beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl, der i høj grad værdsætter det frivillige arbejde.

”I har 45 minutter til at møde ind, når det gælder. Jeg føler det, som om I er der på et splitsekund – og tak for det”.

De frivillige beredskabsfolk er trofaste overfor deres enhed. Per Schmidt og Rasmus Bering blev ved nytårsmønstringen hædret med beredskabets 25 års anciennitetstegn, og i den anden ende af skala kunne den daglige leder Henrik Pedersen glæde sig over, at der blandt de fremmødte var 10 helt unge brandkadetter, der nu er i et uddannelsesforløb i et samarbejde med Falck, bysekretariatet og ungdomsskolen:

”I er første del af den naturlige fødekæde, så nogle af jer vil forhåbentligt engang modtage 25 års hæder”, sagde Henrik Pedersen, der har set mange starte som kadetter for at blive frivillige og til sidst deltidsbrandmænd.

Den officielle del af nytårsmønstringen for de frivillige efterfulgtes af fælles spisning og hyggeligt samvær.

* Se BILLEDGALLERI - klik her.

Af Kurt Helge

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Grenåvej indskrænkes til et spor
- Ny forening vil styrke den positive fortælling om Randers
- Mand røverisigtet efter indbrud
- Veteraner fra Randers fejrer FNs fødselsdag
- Overfald med knust glas efterforskes
- Påvirket bilist stak af
- Liv og død i Fritidscentret
- Så er der legetøjsmarked
- Teenagepige sigtet for at støje
- Rådhustorvet udvides
- Politiet tog musikanlæg for at få ro
- Politiet: Genkender du ham her?

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk