Annonce
Del på Facebook   Print siden

Tillykke til Randers kommune

Torsdag 4. januar 2018 kl. 14:01

Tillykke til Randers kommune
Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.
LÆSERBREV Af Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.

Ved kommunevalget 21/11-2017 fik vi som bekendt en socialdemokratisk borgmester samt en historisk bred konstituering i byrådet. Nemlig Socialdemokratiet, Venstre, DF, C samt SF. I alt 27 mandater ud af 31. Et godt udgangspunkt for et fornuftigt politisk samarbejde til gavn for hele kommunen.

Det har hele erhvervslivet samt alle de borgere, der ønsker fremdrift og stabilitet, sukket efter i lang tid. Slut med ævl, kævl og fnidder samt infantil opførsel.

Jeg vil gerne rose afgående venstreborgmester Claus Omann Jensen for en flot og statsmandsagtig optræden på valgnatten i forbindelse med overdragelsen af borgmesterposten til socialdemokraten Torben Hansen, der med samme statsmandsagtige optræden kvitterede for Claus Omann Jensens tale.

Uanset den brede konstituering er partierne selvfølgelig valgt på forskellige politiske grundlag. Og som udgangspunkt valgt til at være uenige. Ellers kunne vælgerne jo bare stemme på det samme parti. Men når man så laver et såkaldt ”regeringsgrundlag” - trods forskelligt politisk ståsted - kan det sagtens lade sig gøre at samarbejde på tværs af partiskel.

Selvfølgelig vil der opstå uenigheder konstitueringspartierne imellem. Men så er det vigtigt, at partierne bøjer sig ind mod hinanden for at nå de brede kompromisser til gavn for hele Randers kommune. Politik er at ville, sagde den tidligere svenske statsminister Oluf Palme.

Nu håber jeg så, at samtlige partier/lister i byrådet virkelig lægger sig i selen for at samarbejde konstruktivt. Naturligvis vil der i et dynamisk politisk miljø forekomme politiske debatter både blandt konstitueringspartierne, men selvfølgelig også med oppositionen. Men sådan skal det være i et levende demokrati. Bare debatterne holdes på et sagligt politisk niveau og ikke udarter sig til perfide personangreb.

Desværre er der nogle byrådsmedlemmer, som på udvalgsmøderne tidligere har haft den dårlige vane at kræve mange sager i byrådet. Sager, der sagtens kunne afsluttes i udvalgene og slet ikke behøvede i byrådssalen. Men det er nok fordi, at udvalgsmøderne er lukkede møder. Byrådsmøderne er jo åbne møder. Og i byrådssalen har man nemlig mulighed for at spille fandango overfor pressen samt tilhørerne. Den mulighed har man ikke på et udvalgsmøde. Men det fremmer ikke samarbejdet. Der er jo i forvejen rigeligt med sager, der ifølge loven også skal behandles i byrådet.

Men det bliver forhåbentlig bedre i det nye byråd. For en ny epoke og en ny kultur i Randers Byråd har set dagens lys.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Som én af dem, som har overværet de fleste byrådsmøder - og oftest til den "bitre" ende - vil jeg gerne sige, at jeg har været endog meget tilfreds med at følge politik i Randers på nærmeste hold. Det har været godt at høre mange punkter blive debatteret på møderne, selvom de efter manges mening burde være færdiggjort i udvalgene.
Jeg kan godt forstå, at åbenheden har været en torn i øjet på "de ikke-røde", for det har givet mange god viden, dels ved at overvære byrådsmøderne direkte, dels ved at lytte til møderne og dels ved at kunne se læserbreve med kommentarer om møderne.
Og - der er min pointe - det har været med til at flytte tilpas mange vælgere, så V/DF-flertallet ikke skulle fortsætte.
Derfor håber jeg også, at det nye byråd med den nye borgmester vil fortsætte med mere åbenhed, selvom det skulle medføre lange byrådsmøder!
God arbejdslyst!
Finn Rytter Larsen, 05-01-2018 18:11:19

Konstitueringsaftalen for 4 år siden handlede overhovedet ikke om politik, men udelukkende om grådigt at rage formandsposter til sig. Såvel Velfærdslisten som Beboerlisten solgte deres sjæl til Venstre og Dansk Folkeparti for ussel mammon. Det var da sølle.
Det var vigtigere for jer at få vellønnede formandsposter end at lave en fornuftig politisk aftale. Hvor var det sølle.

Hvis man ikke er enig med Henrik Hald og Velfærdslisten, så går man ind for lukkethed i de politiske debatter. Sådan noget vrøvl. Det vil så sige, at alt det, der foregår i udvalgene skal mistænkeliggøres.

Jeg kan forstå, at Velfærdslisten helst ser, at udvalgene nedlægges. Så kan byrådet blive et sagsbehandlingsforum. Der jo også en grund til, at byrådsmøderne i Randers varer mindst dobbelt så lang tid som i andre kommuner. Et skridt frem og to tilbage. Det er konsekvensen. Og det er ikke mere demokratisk, fordi sagerne bliver behandlet op og ned og frem og tilbage på ulidelige maratonmøder i byrådet.
Aage Stenz, 05-01-2018 08:57:38

Når man fjerner alt rygklapperiet fra Aages indlæg, så er det eneste der står tilbage, at vi kan se frem til endnu 4 år i mørke, what a surprise.
Steffen Borg Sørensen, 04-01-2018 22:16:37

Du har fat i det helt rigtige, men som det fremgår af det allerede første indlæg, så er et parti listernes repræsentant fra Velfærdslisten allerede i gang med en forventelig kritik af den positive konstituerings aftale.
Så dit ønske Aage preller åbenbart af på de selvbestaltede og uuddannede sagsbehandlere. Vælgerne har jo valgt byrådsmedlemmerne, så den repræsemtative åbenhed sker via dem i de arbejdende udvalg, sådan fungerer demokratiet.
Arne Erikslev , 04-01-2018 16:46:52

Når Aage Stenz snakker om en “historisk bred konstitueringsaftale”, er det vist den selektive hukommelse, der træffer i kraft.
Hvis Aage Stenz kunne huske bare 4 år tilbage, blev der faktisk indgået en
konstitueringsaftale med 30 ud af 31 medlemmer. Men selvfølgelig, hvis hukommelsen ikke rækker længere end til november 2017, så er den nuværende konstitueringsaftale naturligvis “historisk bred.”

Dernæst kan jeg forstå, at Aage Stenz helst ikke ser åbenhed om de politiske debatter. Nej, de skal helst klares af på de lukkede udvslgsmøder, hvor presse og borgerne er forment adgang.
Håber sandelig ikke, af hensyn til vores lokale demokrati, at dette blive politisk praksis.
Lukkethed om beslutningsprocesser, fører intet godt med sig.
Lad vælgerne se og hører, hvad politikerne drøfter. Vi skulle jo gerne sikre, at de mange valgløfter i den nyligt overståede valgkamp, også de socialdemokratiske, føres ud i livet.
Henrik Manero Hald, 04-01-2018 15:55:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Debat: Krig og kontanter
Debat: Krig og kontanter
Debat
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat: Øl, CO2 og temperatur
Debat
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat: Er almenvellet afhængig af fem P-pladser?
Debat
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat: Skat på livet suger livet ud af landet 
Debat
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat: SF vil forbyde bundtrawl helt
Debat
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Læserbrev: Trafik i Dronningborg
Debat
Debat: Svarer-udvalget har vist en vej, men på et forældet grundlag
Debat: Svarer-udvalget har vist en vej, men på et forældet grundlag
Debat
Læserbrev: Ligestilling - eller udelukkelse?
Læserbrev: Ligestilling - eller udelukkelse?
Debat
Læserbrev: Jeg gentager - Nordic Waste har ansvaret
Læserbrev: Jeg gentager - Nordic Waste har ansvaret
Debat
Læserbrev: Landbruget skal yde
Læserbrev: Landbruget skal yde
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder