Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Tillykke til Randers kommune

Torsdag 4. januar 2018 kl: 14:01

Tillykke til Randers kommune
Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.
LÆSERBREV Af Aage Stenz, Bjarkesvej 21, Randers SØ - medlem af Socialdemokratiet.

Ved kommunevalget 21/11-2017 fik vi som bekendt en socialdemokratisk borgmester samt en historisk bred konstituering i byrådet. Nemlig Socialdemokratiet, Venstre, DF, C samt SF. I alt 27 mandater ud af 31. Et godt udgangspunkt for et fornuftigt politisk samarbejde til gavn for hele kommunen.

Det har hele erhvervslivet samt alle de borgere, der ønsker fremdrift og stabilitet, sukket efter i lang tid. Slut med ævl, kævl og fnidder samt infantil opførsel.

Jeg vil gerne rose afgående venstreborgmester Claus Omann Jensen for en flot og statsmandsagtig optræden på valgnatten i forbindelse med overdragelsen af borgmesterposten til socialdemokraten Torben Hansen, der med samme statsmandsagtige optræden kvitterede for Claus Omann Jensens tale.

Uanset den brede konstituering er partierne selvfølgelig valgt på forskellige politiske grundlag. Og som udgangspunkt valgt til at være uenige. Ellers kunne vælgerne jo bare stemme på det samme parti. Men når man så laver et såkaldt ”regeringsgrundlag” - trods forskelligt politisk ståsted - kan det sagtens lade sig gøre at samarbejde på tværs af partiskel.

Selvfølgelig vil der opstå uenigheder konstitueringspartierne imellem. Men så er det vigtigt, at partierne bøjer sig ind mod hinanden for at nå de brede kompromisser til gavn for hele Randers kommune. Politik er at ville, sagde den tidligere svenske statsminister Oluf Palme.

Nu håber jeg så, at samtlige partier/lister i byrådet virkelig lægger sig i selen for at samarbejde konstruktivt. Naturligvis vil der i et dynamisk politisk miljø forekomme politiske debatter både blandt konstitueringspartierne, men selvfølgelig også med oppositionen. Men sådan skal det være i et levende demokrati. Bare debatterne holdes på et sagligt politisk niveau og ikke udarter sig til perfide personangreb.

Desværre er der nogle byrådsmedlemmer, som på udvalgsmøderne tidligere har haft den dårlige vane at kræve mange sager i byrådet. Sager, der sagtens kunne afsluttes i udvalgene og slet ikke behøvede i byrådssalen. Men det er nok fordi, at udvalgsmøderne er lukkede møder. Byrådsmøderne er jo åbne møder. Og i byrådssalen har man nemlig mulighed for at spille fandango overfor pressen samt tilhørerne. Den mulighed har man ikke på et udvalgsmøde. Men det fremmer ikke samarbejdet. Der er jo i forvejen rigeligt med sager, der ifølge loven også skal behandles i byrådet.

Men det bliver forhåbentlig bedre i det nye byråd. For en ny epoke og en ny kultur i Randers Byråd har set dagens lys.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken
- Appel til Socialdemokratiet
- Flere penge til de østjyske kommuner

Kommentarer til artiklen:
Mere åbenhed, tak!
Som én af dem, som har overværet de fleste byrådsmøder - og oftest til den "bitre" ende - vil jeg gerne sige, at jeg har været endog meget tilfreds med at følge politik i Randers på nærmeste hold. Det har været godt at høre mange punkter blive debatteret på møderne, selvom de efter manges mening burde være færdiggjort i udvalgene.
Jeg kan godt forstå, at åbenheden har været en torn i øjet på "de ikke-røde", for det har givet mange god viden, dels ved at overvære byrådsmøderne direkte, dels ved at lytte til møderne og dels ved at kunne se læserbreve med kommentarer om møderne.
Og - der er min pointe - det har været med til at flytte tilpas mange vælgere, så V/DF-flertallet ikke skulle fortsætte.
Derfor håber jeg også, at det nye byråd med den nye borgmester vil fortsætte med mere åbenhed, selvom det skulle medføre lange byrådsmøder!
God arbejdslyst!
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
05-01-2018 18:11:19

Henrik Manero Hald vrøvler
Konstitueringsaftalen for 4 år siden handlede overhovedet ikke om politik, men udelukkende om grådigt at rage formandsposter til sig. Såvel Velfærdslisten som Beboerlisten solgte deres sjæl til Venstre og Dansk Folkeparti for ussel mammon. Det var da sølle.
Det var vigtigere for jer at få vellønnede formandsposter end at lave en fornuftig politisk aftale. Hvor var det sølle.

Hvis man ikke er enig med Henrik Hald og Velfærdslisten, så går man ind for lukkethed i de politiske debatter. Sådan noget vrøvl. Det vil så sige, at alt det, der foregår i udvalgene skal mistænkeliggøres.

Jeg kan forstå, at Velfærdslisten helst ser, at udvalgene nedlægges. Så kan byrådet blive et sagsbehandlingsforum. Der jo også en grund til, at byrådsmøderne i Randers varer mindst dobbelt så lang tid som i andre kommuner. Et skridt frem og to tilbage. Det er konsekvensen. Og det er ikke mere demokratisk, fordi sagerne bliver behandlet op og ned og frem og tilbage på ulidelige maratonmøder i byrådet.
Aage Stenz
Bjarkesvej 21
8960 Randers SØ
05-01-2018 08:57:38

Intet nyt fra vestfronten
Når man fjerner alt rygklapperiet fra Aages indlæg, så er det eneste der står tilbage, at vi kan se frem til endnu 4 år i mørke, what a surprise.
Steffen Borg Sørensen
R. Hougårds Vej 36
Randers SØ
04-01-2018 22:16:37

Godt indlæg Aage Stenz
Du har fat i det helt rigtige, men som det fremgår af det allerede første indlæg, så er et parti listernes repræsentant fra Velfærdslisten allerede i gang med en forventelig kritik af den positive konstituerings aftale.
Så dit ønske Aage preller åbenbart af på de selvbestaltede og uuddannede sagsbehandlere. Vælgerne har jo valgt byrådsmedlemmerne, så den repræsemtative åbenhed sker via dem i de arbejdende udvalg, sådan fungerer demokratiet.
Arne Erikslev
Toldbodgade 21
8930 Randers NØ
04-01-2018 16:46:52

Socialdemokratisk sludder
Når Aage Stenz snakker om en “historisk bred konstitueringsaftale”, er det vist den selektive hukommelse, der træffer i kraft.
Hvis Aage Stenz kunne huske bare 4 år tilbage, blev der faktisk indgået en
konstitueringsaftale med 30 ud af 31 medlemmer. Men selvfølgelig, hvis hukommelsen ikke rækker længere end til november 2017, så er den nuværende konstitueringsaftale naturligvis “historisk bred.”

Dernæst kan jeg forstå, at Aage Stenz helst ikke ser åbenhed om de politiske debatter. Nej, de skal helst klares af på de lukkede udvslgsmøder, hvor presse og borgerne er forment adgang.
Håber sandelig ikke, af hensyn til vores lokale demokrati, at dette blive politisk praksis.
Lukkethed om beslutningsprocesser, fører intet godt med sig.
Lad vælgerne se og hører, hvad politikerne drøfter. Vi skulle jo gerne sikre, at de mange valgløfter i den nyligt overståede valgkamp, også de socialdemokratiske, føres ud i livet.
Henrik Manero Hald
Gammeljord 9, Tvede
Randers nø
04-01-2018 15:55:20


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk