Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

En fængende krimi

Søndag 31. december 2017 kl: 09:46

En fængende krimi
Ravnens Rede - en gotisk fortælling af Leif Davidsen.
BOGANMELDELSE Ravnens Rede - en gotisk fortælling af Leif Davidsen. Lindhardt og Ringhof. Udgivet 2017.

Juletræet gemte på flere bøger til mig. Den ene måtte jeg læse straks, da jeg havde store forventninger:

Susanne Carlsen modtager et brev. Et ekko fra fortiden, fra en tidligere stor kærlighed. Et tilbud om at være ghostwriter for en stor international forretningsmand. Et på mange måder attraktivt tilbud til en journalist, der har tabt både sin appeal og sit arbejdsmæssige netværk. Brevet lokker Susanne til Ile de Costaérès, en lille ø ud for Bretagnes kyst. En ø med et mystisk gammelt slot. Øen og byen på fastlandet, hvor dele af historien udvikler sig, eksisterer i virkeligheden.

Kulisserne er velkendte til en spændingshistorie med gys, ondskab og kærlighed indrammet af virkelige steder og ægte historiske detaljer og henvisninger. Efter bedste Leif Davidsen recept. Endnu en gang måtte jeg sige højt: ”Det er fiktion, det er fiktion, det er fiktion”, for ikke at falde i paranoiagrøften.

Alligevel kan jeg ikke lade være med at fundere over de undertoner, der ligger i flere at bogens situationsbeskrivelser. En moden dame med journalistisk livserfaring og en sygdomssvækket dansk rigmandssøn med en ret speciel, men næppe helt utænkelig, international rigdom i ryggen beskriver verden og især Europas fremtid set gennem forskellige former for tankevækkende briller.

”Civilisationen er blot en fernis, Sus. Mennesket er født til at dræbe, og vi har alle evnen og lysten til at gøre det,” lyder det med eftertryk fra rigmanden, der har engageret Susanne som erindringsskriver. Vi skal ikke se mange aviser eller nyheder før det billede bekræftes. Systemernes sammenbrud, Europas magtesløshed overfor flygtningestrømmen, Romerrigets fald og andre historiske hændelser bliver luftet på finurlig vis.

Quo vadis, Graham Greene og andre fristelser møder også læseren undervejs. Så lader du din fantasi løbe vildt mens du læser bogen, så står billeder fra spøgelsesslotte, små intime franske restauranter, katedraler og det specielle tidevand ved Bretagnes kyst lyslevende for dig.

En fængende og velskruet krimi uden mord, men med en del ubehagelig menneskelig ondskab. Den sætter tanker i gang, især hvis du har samlet en del livserfaring. Det vil være uforskammet at afsløre, hvordan den ender, men karakteristisk for Leif Davidsen kunne historien være tæt på virkeligheden. Den passede også lige til juledagene. Godt nytår.

Af Benny Knudsen, Randers NØ.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Nordbyen spiller og lytter dansk
- Vorup gennem tiderne
- Randers hylder dansk musik
- Et besøg hos pattegrisene på Mimers Brønd
- Jazzstjerner på Underværket
- Stort navn fejrer jubilæum i Turbinen
- Scandicana på plakaten
- Folkemusik i Randers melder udsolgt til Almost Irish
- Star Wars udstilling på Memphis Mansion
- Slottet er proppet med ferieaktiviteter
- Teater i vognfabrikken
- Klar til BørneKultur Ugen

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk