Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Brolukninger: Hvor er ministeren?

Mandag 11. december 2017 kl: 09:12

Brolukninger: Hvor er ministeren?
Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers Kommune (S).
LÆSERBREV Af Iben Sønderup, Havevej 9, Langå - byrådsmedlem og folketingskandidat i Randers Kommune (S).

I sidste uge fik Langå en del mediebevågenhed på grund af sikkerhedsproblemerne ved at lukke viadukten i Langå, når jernbanen skal elektrificeres. En brolukning i mange måneder og omkørselsveje på 20 km er hvad vi har i udsigt lige nu.

Siden har jeg fået flere borgerhenvendelser. Blandt andet fra en borger i Sdr. Onsild i Mariagerfjord kommune. Her opstår det samme problem, når broen over banen skal ombygges: Byen deles i to.

I Favrskov Kommune er der også store udfordringer, bl.a. på Hammelvejen ved Laurbjerg og på Skanderborgvej i Hadsten, som begge er stærkt befærdede hovedtrafikårer.

Hvor er transportminister Ole Birk Olesen (LA), når borgerne spørger om hjælp? Jeg har via min folketingskollega, Mette Reissmann (S), fået svar på mit spørgsmål til sagen i Langå. Mit spørgsmål gik primært på borgernes manglende sikkerhed, da ambulancer, politi og brandvæsen ikke kan være tjent med en omkørselsvej på 20 km, mens ombygningen står på. Men i svaret forholder ministeren sig ikke til de konkrete problemer. Han henviser blot til Banedanmark – som så ikke har en konkret plan endnu. Ministeren har også været usynlig, da problemerne i Favrskov Kommune blev omtalt i pressen. Hvad skal der til for at få ministeren til at løse problemerne?

Det ville klæde ministeren at komme ud af sit kontor og møde borgerne og deres virkelighed. Og det gælder hele vejen op langs den jyske længdebane fra Aarhus til Aalborg. Vi har brug for at vide, hvilke konkrete planer, der ligger. Det gælder borgernes liv og helbred.

Ordet minister betyder som bekendt ”folkets tjener”. Jeg synes, ministerens fravær i denne sag er skammelig og pinlig – nu må ministeren komme på banen!

Samtidig er jeg også forundret over Venstres totale fravær. Står vi ikke sammen i denne sag? I valgkampen stillede byrådsmedlem Lars Søgaard (V) via MF Michael Aastrup (V) også spørgsmål til ministeren.

Hvad spurgte I i Venstre om? Og hvad har ministeren svaret jer? Det tror jeg, mange godt kunne tænke sig at høre om, lige som de også gerne vil høre, om vi står sammen på tværs af partier i denne sag. Det håber jeg meget, at vi stadig gør.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Budgetaftalens konsekvenser - ikke kun de positive
- Børnene glemmes bevidst i budgettet
- Forkerte prioriteringer
- Skal vi have planøkonomi, naturfredningsforening?
- Nej til havremælk på Cornflakes
- Bliver i morgen bedre end i går?
- Vi kan bevare en god velfærd
- En fars beretning fra det virkelige liv
- 10 millioner til et nyt Dronningborg Idrætscenter
- Skurken
- Appel til Socialdemokratiet
- Flere penge til de østjyske kommuner

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk