Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

2000 spildte tandlægetimer

Torsdag 7. december 2017 kl: 07:58

2000 spildte tandlægetimer
Lars Høvenhoff, leder af tandplejen i Randers kommune.
Udeblivelser er generelt et stort problem i den kommunale tandpleje, og i Randers kommune har tandplejen spurgt borgerne om gode råd til at komme problemet til livs.

Flere borgere har henvendt sig, og tandplejen arbejder nu videre med de bedste forslag.

En opgørelse fra 2016 viste, at Tandplejen i Randers Kommune i løbet af året havde spildt over 2.000 timer på at vente på patienter, der ikke dukkede op til den aftalte tid.

Selv har tandplejen sat gang i mange initiativer for at få løst problemet, og i sensommeren 2017 udsendte de et ønske om gode forslag til, hvordan de bedst kan støtte borgerne til at møde op til de aftalte tider hos tandplejen. Det blev til godt 20 henvendelser med forskellige forslag, og tre af dem blev præmieret med et gavekort til Randers Regnskov.

"Vi er rigtig glade for de mange henvendelser, der viser, at rigtig mange af vores borgere tager problemet med udeblivelser alvorligt og ønsker at få det løst," siger Lars Høvenhoff, leder af Tandplejen i Randers kommune.

Tandplejen er nu i gang med at se på, hvilke af forslagene der kan føres ud i livet og eventuelt gøre en forskel på udeblivelsesprocenten, der lige nu ligger på omkring ni procent i Randers kommune.

De fleste henvendelser var forslag om at pålægge et gebyr for udeblivelse, så det fremover ville få en konsekvens for borgere ikke at overholde de aftalte tider med tandplejen.

"For det første bryder vi os ikke om straf-tankegangen, og for det andet er der netop lavet en større undersøgelse af effekten på et lignende bødesystem på hospitalerne, og det viser sig, at gebyrerne ikke har nogen effekt på udeblivelsesprocenten. Desuden må den kommunale tandpleje slet ikke give borgerne bøder på den måde, så det forslag kan vi ikke føre ud i livet," fortæller Lars Høvenhoff.

Der var dog andre gode forslag, som tandplejen nu arbejder med.

Samarbejde og øget åbningstid
Et andet forslag, der gik igen et par gange, var forslaget om at udvide åbningstiderne, så det blev lettere for forældre med 8-16-jobs at få børnenes tandlægebesøg passet ind i hverdagen.

"Vi har øget adgangen til tandplejen i de tidlige morgentimer, så det nu er muligt for flere at komme til mellem kl. 7.00 og 8.00. Vi er spændt på, om det kan gøre en forskel på udeblivelsesprocenten," siger Lars Høvenhoff.

Derudover kom der en spændende henvendelse fra Bysekretariatet i Nordbyen, der forslog et udvidet samarbejde omkring målgruppen i boligområdet.

"Vi har haft gang i Projekt Nordbyen i flere år, men på baggrund af den nye henvendelse er vi nu i gang med at se på, om vi kan udvide samarbejdet yderlige," fortæller lederen af tandplejen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Socialudvalget sætter spareplan på pause
- Maskerede hjemmerøvere truede kvinde med kniv
- 'Hul i hovedet at lukke plejehjem'
- 300 betjente holder øvelse i Randers
- Grenåvej indskrænkes til et spor
- Ny forening vil styrke den positive fortælling om Randers
- Mand røverisigtet efter indbrud
- Veteraner fra Randers fejrer FNs fødselsdag
- Overfald med knust glas efterforskes
- Påvirket bilist stak af
- Liv og død i Fritidscentret
- Så er der legetøjsmarked

Kommentarer til artiklen:
Kom ud til børnene
På Munkholmskolen blev tandklinikken nedlagt, men hvis tandklinikken havde en ugentlig undersøgelsesdag, så kunne det organiseres så børnene løbende kom over til undersøgelse, dette ville spare uproduktiv tid, og børnene ville ikke miste så meget undervisning og forældrene skulle ikke tage fri for at køre til Langå.
Carsten Tønnes
Bøgebakken 39
Stevnstrup
07-12-2017 20:08:00


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk