Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Sønderup til ministeren: Lyt nu til borgerne!

Tirsdag 5. december 2017 kl: 13:04

Sønderup til ministeren: Lyt nu til borgerne!
Iben Sønderup (S): Jeg kører gerne ministeren på en rundtur, så han kan se.
Brolukning i Langå: Borgernes liv er på spil – ministerens svar: en sludder for en sladder, lyder det fra byrådsmedlem Iben Sønderup (S).

Lukning af Væthvej, Langå, i 6-8 måneder, hvad mener ministeren?Banedanmark planlægger ombygning af viadukten over Væthvej i Langå i 6-8 måneder. Broen skal lukkes imens. Det fik byrådsmedlem Iben Sønderup (S) til at kontakte sin folketingskollega, Mette Reissmann (S), som har stillet spørgsmål til transportminister Ole Birk Olesen (LA) om sagen.

Spørgsmålet lyder: ”Banedanmark planlægger ombygning af viadukt på Væthvej hen over jernbanen i Langå. Væthvej er den eneste forbindelse mellem byens vestlige og østlige del. Samtidig er den forbindelsesvej mellem to store lokalområder med en række landsbyer, hvorfor den også fungerer som en vigtig vej for dagligvarehandlen, beredskabet, hjemmeplejen osv. Dette forhold indebærer, at folks hverdag, liv og helbred afhænger af farbarheden på denne vej. Årsdøgnstrafikken er på 4.000 køretøjer. Banedanmarks ombygning af viadukten planlægges til at vare i 6-8 måneder. Der er ingen planer om alternativ vejføring/midlertidig bro i denne periode. Hvordan vurderer ministeren rimeligheden i, at en så vigtig vejføring fuldstændig lukkes i så lang en periode?”

Ministerens svar: Omvejskørsel på over 20 km. ”Jeg synes naturligvis, at det er ærgerligt, når borgere i landet bliver påført gener, som følge af at der anlægges et større infrastrukturprojekt (…) I forbindelse med projekteringen af viadukten vil ændringer i infrastrukturen blive koordineret med relevante myndigheder, herunder kommune, politi, brand og redning etc., ligesom der vil blive taget højde for omvejskørsel i forbindelse med beredskab.”

Iben Sønderup er oprørt over, hvad hun kalder ministerens ligegyldighed over for borgernes liv og helbred: ”Omvejskørsel? Jeg må sige, at ministerens svar ikke tyder på, at han kender eller overhovedet interesserer sig for vores lokale forhold. Jeg havde dog forventet en vis interesse i at løse vores problemer. Men at tale om omvejskørsel er jo helt til grin.”

Omveje på 20 km kan sætte folks liv på spil
Kort over Langå, Randers, Laurbjerg og Houlbjerg viser, at omvejskørsel vil betyde ruter på over 20 km, uanset hvilken rute, man tager. Det, mener Iben Sønderup, ikke er særlig betryggende.

”Man kan jo ikke forlange at brandvæsen, ambulancer og lægebiler skal køre omveje på over 20 km. Så kan huset være brændt ned i mellemtiden. Eller borgeren kan være afgået ved døden,” siger hun.

Gangbro ikke for motorkøretøjer – problem for ældre og handicappede
I sit svar henviser ministeren også til den gangbro, der bliver bygget over Langå Stations sydlige ende: ”… det er en forudsætning for projektet, at der i anlægsperioden skal være adgang for ’bløde trafikanter’ over banen i Langå. Forbindelsen for de bløde trafikanter er som udgangspunkt forudsat etableret med en ny gangbro med elevatorer, som Banedanmark i samarbejde med DSB og Randers kommune pt. anlægger på Langå station.”

Men, som Iben Sønderup anfører, kan gangbroen jo ikke tage motorkøretøjer.

”Så der er stadig en kæmpe udfordring, både for hjemmepleje og beredskab, og for de mennesker, der er dårligt gående, fx ældre og handicappede, som er afhængige af deres bil. Jeg synes ikke, ministerens svar er tilfredsstillende, siger Iben Sønderup, og jeg håber virkelig, at han vil indse, at det drejer sig om folks liv og helbred i denne sag.”

Gode lokale ideer til løsning
Heldigvis kan ministeren få inspiration af borgerne i Langå. De har nemlig mange gode ideer til, hvordan man kan løse udfordringerne med trafikken i forbindelse med elektrificering af banen gennem Langå. Der har været forslag fremme om, at man i stedet for at hæve viadukten kunne sænke skinnerne, som man fx har besluttet i Aarhus. Eller at broen kunne ombygges et spor ad gangen, så der hele tiden er et spor farbart. Og endelig er der forslag om, at den nye bro kan bygges syd for den gamle, så man kan bevare farbarheden under ombygningen.

Ministeren velkommen til at se omvejskørsler
”Det er fantastisk, at så mange borgere er kommet med gode ideer til at løse dette problem, siger Iben Sønderup, og det bør ministeren lytte til. Jeg ved, at Venstre også interesserer sig for dette problem og har stillet spørgsmål til ministeren. I Randers kommune står vi ofte sammen på tværs af partier, når det gælder om at løse konkrete problemer, og det er jeg sikker på, vi også vil gøre i denne sag. Ministeren bør lytte til borgerne. Og han skal være velkommen til at besøge os og se forholdene med egne øjne. Jeg skal gerne køre ham en tur ad de ”omvejskørsler”, han nævner i sit svar,” slutter Iben Sønderup.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Socialudvalget sætter spareplan på pause
- Maskerede hjemmerøvere truede kvinde med kniv
- 'Hul i hovedet at lukke plejehjem'
- 300 betjente holder øvelse i Randers
- Grenåvej indskrænkes til et spor
- Ny forening vil styrke den positive fortælling om Randers
- Mand røverisigtet efter indbrud
- Veteraner fra Randers fejrer FNs fødselsdag
- Overfald med knust glas efterforskes
- Påvirket bilist stak af
- Liv og død i Fritidscentret
- Så er der legetøjsmarked

Kommentarer til artiklen:
Er det nu ikke ..
For meget forlangt.
Den gode Ole Birk skal jo kigge vest for Valby Bakke, det kniber det jo som vanligt med.
Det kan ikke være rigtigt, at den overkørsel ikke kan løses en del smartere.

Mon det kære ministerium har lavet en samlet økonomisk beregning af konsekvenserne af det her rod.

Søren Mikkelsen
Østermarksvej
Gjerlev
05-12-2017 20:23:00

Minister optræder uansvarlig!
Transportminister Ole Birk Olesen optræder helt uansvarligt i denne sag. Menneskers helbred og liv kan komme i fare i de mange måneder, arbejdet varer.

Hele det lokale samfund må kræve en anstændig løsning af ministeren!
kaj møldrup
fuglebakken 10
Stevnstrup.
05-12-2017 18:03:44


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk