Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Gratis briller til socialt udsatte og hjemløse

Onsdag 29. november 2017 kl: 07:32

Gratis briller til socialt udsatte og hjemløse
Smarteyes sætter fokus på socialt udsatte og hjemløse, der ikke selv har råd til at købe briller.
I uge 49 tilbyder optikerkæden Smarteyes gratis briller til Kirkens Korshærs brugere i Randers for at støtte op om socialt udsatte og hjemløse.

Onsdag 6. december har optikerkæden Smarteyes afsat dagen til at foretage gratis synsprøver og finde briller til brugere af Kirkens Korshærs herberg og væresteder i Randers. Det sker for at sætte fokus på socialt udsatte og hjemløse, der ikke selv har råd til at købe briller.

”Det er de færreste socialt udsatte eller hjemløse, der har overskud til at løbe orienteringsløb gennem systemet, og derfor er der heller ikke ret mange, der får den hjælp, de har brug for,” lyder det fra Mads Poulsen, administrerende direktør i optikerkæden Smarteyes. Han fortsætter:

”Tag en gruppe som dem, der bruger værestederne ved Kirkens Korshær. De er i en situation, hvor de hver gang skal bevise, at de har behovet, inden de kan modtage den hjælp, de har brug for”.

Når socialt udsatte og hjemløse har brug for at få tjekket deres syn, skal de frem og tilbage mellem optiker og kommune flere gange for at få dokumenteret et behov. Samarbejdet mellem Smarteyes og Kirkens Korshær betyder, at socialt udsatte og hjemløse ikke skal tænke på rekvisitioner, men bare møde op i butikken på dagen. Her får de foretaget en synsprøve og hjælp til at vælge de rigtige briller til deres behov.

”Mange prioriterer ikke deres syn, fordi de tænker på helt basale behov, som det at få mad eller finde et sted at sove. Mange ser derfor dårligt, men har hverken råd eller ressourcer til at ændre på situation. Hér hjælper det gevaldigt meget, at Smarteyes sætter dagen af til at hjælpe vores brugere med synet. Det er en kæmpestor gave, lyder det fra Maria B. Schack, der er souschef i Kirkens Korshær i Randers og daglig leder af værestedet Slotsgården.

Kirkens Korshærs varmestuer har cirka 100.000 besøg om året. Smarteyes og Kirkens Korshær har indtil nu uddelt briller for en samlet værdi af over 1.000.000 kr. til socialt udsatte og hjemløse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kage, kondomer og konkurrencer
- Bilka med fyrværkerishow
- Gratis koncert i mørke
- Loppesupermarked for børnefamilier åbner i Randers
- Lene fejrer butiksjubilæum med frisk facade
- Farmødre og andre jagtede lopper på Østervold
- Bilka Randers når madspildsmilepæl
- Bilka Randers fejrer de firbenede venner
- Wagner bliver til HOLM & CO
- Månedens butik
- Ny høreklinik i Randers
- Kom og byd i butikkerne

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk