Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Færre regler og mere frihed på beskæftigelsesområdet

Torsdag 23. november 2017 kl: 18:12

Færre regler og mere frihed på beskæftigelsesområdet
Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Assentoft - medlem af Folketinget, (V).
LÆSERBREV Af Michael Aastrup Jensen, Dybdalen 12, Assentoft - medlem af Folketinget, (V).

Regeljunglen på beskæftigelsesområdet er blevet for vild og ukontrolleret. Både de ledige, jobcentrene og virksomhederne har i længere tid været ved at fare vild i den store jungle af besværlige og ulogiske regler. Beskæftigelseslovgivningen er én de mest omfattende lovgivninger vi har i Danmark, den fylder mere end 1000 sider. Siden 2003, hvor lovgivningen om aktiv beskæftigelse kom til, er der blevet lavet 60 lovændringer. De har alle sammen været nødvendige i forbindelse med implementeringen af politiske aftaler og reformer, men samtidig har de alle været et bidrag til regelforvirringen.

Derfor er det nu på høje tid at forenkle reglerne og dermed give de ledige, jobcentrene og virksomhederne en mulighed for at finde vej ud af junglen. Regelforenklingen skal være med til at gøre det lettere for jobcentrene at administrere og samtidig målrette enkeltindsatser for den ledige borger. Virksomhederne og borgeren får ligeledes gavn af regelforenklingen, da virksomhederne i højere grad bliver inddraget i ledighedsprocessen og borgeren får lettere ved at forstå lovgivningen. Regelforenklingen bidrager til en nemmere vej til beskæftigelse og gør det lettere for den ledige borger, jobcentrene og virksomheder at samarbejde.

De konkrete forslag til forenklingen er blevet til ud fra forslag fra borgere, virksomheder, kommuner, a-kasser og en lang række organisationer, som alle har bevæget sig rundt i den udfordrende regeljungle. De forskellige aktører har bidraget med mere end 500 forslag, som alle har resulteret i, at Regeringen nu kan præsentere et udspil til en mere enkel og mindre bureaukratisk beskæftigelseslovgivning.

Regelforenklingen skal være med til at aflaste kommunerne for administrative opgaver svarende til 1.000 fuldtidsansatte. Aflastningen sker ved, at der kommer flere ens regler på tværs af målgrupper, flere digitale løsninger for virksomheder samt færre og mere enkle proceskrav. Færre regler giver mere frihed til kommunerne. Det er trods alt kommunerne, der har den rette faglighed og kender borgerne og virksomhederne bedst, derfor giver det bedst mening, at det er dem som tilrettelægger indsatsen.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Forbrydelse betaler sig i Randers
- Det gælder vores helbred og vores natur
- Gratis parkering i midtbyen
- Omkonstituering - nej tak til 50.000 kr.
- Jeg drikker gerne drænvandet fra mine marker
- Venstre gør det vi lovede danskerne
- Visse bøders størrelse har taget overhånd
- Der skal nytænkes på det sociale område
- Øget sikkerhed i Storegade
- Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
- Naturpark Randers Park Fjord er vores fælles perle
- Vi drikker gerne drænvandet

Kommentarer til artiklen:
Hvorfor prøver du/I at pelse bjørnen,
før den er skudt? Gode hensigter er fine, men alt for ofte bliver det ved dem.
Husk blot på "Slut med dårligt internet", som Venstre og du også lancerede!
Finn Rytter Larsen
Blenstrupvej 30
Blenstrup
24-11-2017 11:44:25


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk