Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Torben Hansen havde en anden mulighed

Onsdag 22. november 2017 kl: 13:55

Torben Hansen havde en anden mulighed
Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup - organisationskoordinator, Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup - organisations-koordinator, Velfærdslisten.

Så har vi fået en ny borgmester, der bygger sit arbejde på løftebrud og lukkethed.

Mindst to gange på valgaftenen kom Torben Hansen med et løfte, som han derefter løb fra.

Allerede inden valgstederne lukkede, besøgte Torben Hansen og forhandlerne for Socialdemokraterne de mindre partiers og listers valglokaler og lovede, at han ved 22.30-tiden ville indkalde dem til et møde. Det skete ikke.

Jeg opsøgte herefter Torben Hansen og havde omkring kl. 22.40 en samtale med ham, hvori jeg kunne fortælle ham, at Velfærdslisten og Radikale havde brugt ventetiden på at sikre opbakning fra de mindre partier og lister, som ville blive repræsenteret i det kommende byråd, til at pege på ham som borgmester.

Hvis han indkaldte til et møde, kunne vi hurtigt lukke en aftale. Svaret var, at der lige ville gå et kvarter, fordi han først skulle have et møde med sit valgforbund. Jeg kunne godt begynde at samle partierne, så ville han indkalde. Det skete ikke.

I stedet satte han sig bag lukkede døre og forhandlede med Venstre og DF. Helt efter den samme lukkede model, som de tre partier brugte i forbindelse med skolelukningerne.

Resultatet er, at vi ganske vist har fået en ny borgmester, men samarbejdskulturen i Randers Byråd er og bliver den samme. Et ord er ikke et ord – og åbenhed er et fremmedord, som ingen i byrådsflertallet kender betydningen af.

At SF senere har tilsluttet sig konstitueringsaftalen, gør det ikke bedre. Dermed tilslutter SF sig også gruppen af løfte-brydere.

Så sent som 30. september underskrev Charlotte Mølbæk på SF’s vegne ”Aftale om øget borgerinddragelse og større åbenhed i Randers Kommune”. Et initiativ, som Velfærdslisten og Radikale havde taget initiativ til. Af aftalen fremgår, at ”Det er de deltagende partiers/listers målsætning og krav, at den kommende borgmester har et mandat, der hviler på en egentlig politisk aftale, som støttes af et flertal, der forpligter sig til at arbejde for øget borgerinddragelse og større åbenhed samt gennemsigtige beslutningsprocesser.”

I konstitueringsaftalen, som SF nu har tilsluttet sig, står der intet om hverken øget borgerinddragelse eller større åbenhed og gennemsigtige beslutningsprocesser!

Åbenbart har Charlotte Broman Mølbæk og SF prioriteret en udvalgsformandspost over øget borgerinddragelse og større åbenhed i den kommunale beslutningsproces.

For Velfærdslisten er et ord fortsat et ord. Og en aftale en aftale. Derfor kommer vi ikke til at stemme for Torben Hansen som borgmester. Vi ønsker øget borgerinddragelse og åbenhed.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Intet andet erhverv har omstillet sig som landbruget
- Kvinde, svigt ej stat og hjem - gør din pligt, gå hen og stem
- Dåben bør forblive hellig
- Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi
- Midtbyen fortjener mere ros
- Et overbelastet vejnet er ikke vejen frem
- Styrket filmmiljø og flere filmarbejdspladser til Østjylland
- Asylstop nu!
- 15 + 15 millioner kroner til styrkelse af midtbyen
- Skal embedsmænd i København bestemme over hospitalerne i Østjylland?
- Den gamle by i Randers?
- Samfundssnylterne skal straffes

Kommentarer til artiklen:
Er lille korrektion til Rene.
Vil blot lige præciserer, at Velfærdslisten ikke er blevet straffet af vælgerne.
Det var V og DF, der måtte bløde til dette kommunalvalg.
Så det er ikke vores vælgere der er utilfredse, tværtimod.
Henrik Manero Hald
Gammeljord 9, Tvede
8930 Randers NØ
23-11-2017 15:10:30

Fire år med rød-grøn mobilisering
Gode faktuelle ting i læserbrevet - tak for deling.

Enhedslisten glæder sig til fire år i byrådet uden nogen form for bindinger. Vi kommer til at føre og formidle Enhedslistens politik 100% i fire år.

Vi vil naturligvis søge de reelle flertalsbeslutninger indenfor vi kan finde eller skabe indenfor byrådet.

Og vi vil samarbejde og samskabe med borgere og presse om at skabe den åbenhed og det offentlige oplyste grundlag, som trækker byrådets og kommunens beslutninger og aktiviteter i fornuftig og ordentlig retning.

Vi havde nok som nyt rødt-grønt parti i byrådet forestillet os, at en socialdemokratisk borgmesterkandidat havde haft tid til bare et enkelt møde med Enhedslisten på sådan en konstitueringsaften.

Torben Hansen valgte at lægge en anden stil fra start og basere den bindende politiske del af konstitueringsaftalen på Venstres og DFs vilkår.

Vi har i Enhedslisten naturligvis lagt mærke til det, men vi har ikke tænkt os at tage os af Torben Hansens prioriteringer - og naturligvis heller ikke overvejet at være en del af sådan et V-S-df foretagende.

Enhedslisten kører på de næste fire år uden bindinger af nogen art til V-S-df samarbejdet. Og den beslutning er vi 100% overbeviste om, at Enhedslistens vælgere også forventede.

Tak til vores vælgere og tak til valgforbund og valggruppe for både ordentlighed og gode stunder. Det skal nok blive godt.
Kalle Nielsen
Scandiagade 14
Randers
23-11-2017 00:30:39

Havde Torben Hansen et valg
Hvis vi nu udelader nedgørende kommentarer og ikke pæne motiver, der tillægges Velfærdslisten, så er spørgsmålet vel - havde Socialdemokratiet et valg i går? Og har processen været som beskrevet? Så er det vel ok at have en mening om det ?
Mie
Stationsvej
Spentrup
22-11-2017 20:27:48

Rønnebærrene er sure
Velkommen til kommunalpolitik. Torben Hansen har tydeligvis foretrukket et bredt samarbejde som repræsenterer langt hovedparten af vælgere i Randers.

Velfærdslisten m.fl. er valgt fra og det gør uden tvivl ondt, men måske skulle man vende blikket indad for at finde ud af hvorfor man er blevet dem de andre ikke vil lege med.

Det lader til at jeres kollegaer, ligesom vælgerne i Randers kommune, er blevet trætte er at høre på den konstante strøm af brok og konspirationsteorier som velfærdslisten m.fl. er leveringsdygtige i.

Lad os nu se fremad, ikke ved straks at grave nye grøfter, men ved at føre en politik som vil være til gavn for alle i Randers kommune. Jeres vælgere vil belønne det.
René
Hobrovej
Randers NV
22-11-2017 15:32:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk