Annonce
Del på Facebook   Print siden

Torben Hansen havde en anden mulighed

Onsdag 22. november 2017 kl. 13:55

Torben Hansen havde en anden mulighed
Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup - organisationskoordinator, Velfærdslisten.
LÆSERBREV Af Per Schultz-Knudsen, Granvænget 11, Fårup - organisations-koordinator, Velfærdslisten.

Så har vi fået en ny borgmester, der bygger sit arbejde på løftebrud og lukkethed.

Mindst to gange på valgaftenen kom Torben Hansen med et løfte, som han derefter løb fra.

Allerede inden valgstederne lukkede, besøgte Torben Hansen og forhandlerne for Socialdemokraterne de mindre partiers og listers valglokaler og lovede, at han ved 22.30-tiden ville indkalde dem til et møde. Det skete ikke.

Jeg opsøgte herefter Torben Hansen og havde omkring kl. 22.40 en samtale med ham, hvori jeg kunne fortælle ham, at Velfærdslisten og Radikale havde brugt ventetiden på at sikre opbakning fra de mindre partier og lister, som ville blive repræsenteret i det kommende byråd, til at pege på ham som borgmester.

Hvis han indkaldte til et møde, kunne vi hurtigt lukke en aftale. Svaret var, at der lige ville gå et kvarter, fordi han først skulle have et møde med sit valgforbund. Jeg kunne godt begynde at samle partierne, så ville han indkalde. Det skete ikke.

I stedet satte han sig bag lukkede døre og forhandlede med Venstre og DF. Helt efter den samme lukkede model, som de tre partier brugte i forbindelse med skolelukningerne.

Resultatet er, at vi ganske vist har fået en ny borgmester, men samarbejdskulturen i Randers Byråd er og bliver den samme. Et ord er ikke et ord – og åbenhed er et fremmedord, som ingen i byrådsflertallet kender betydningen af.

At SF senere har tilsluttet sig konstitueringsaftalen, gør det ikke bedre. Dermed tilslutter SF sig også gruppen af løfte-brydere.

Så sent som 30. september underskrev Charlotte Mølbæk på SF’s vegne ”Aftale om øget borgerinddragelse og større åbenhed i Randers Kommune”. Et initiativ, som Velfærdslisten og Radikale havde taget initiativ til. Af aftalen fremgår, at ”Det er de deltagende partiers/listers målsætning og krav, at den kommende borgmester har et mandat, der hviler på en egentlig politisk aftale, som støttes af et flertal, der forpligter sig til at arbejde for øget borgerinddragelse og større åbenhed samt gennemsigtige beslutningsprocesser.”

I konstitueringsaftalen, som SF nu har tilsluttet sig, står der intet om hverken øget borgerinddragelse eller større åbenhed og gennemsigtige beslutningsprocesser!

Åbenbart har Charlotte Broman Mølbæk og SF prioriteret en udvalgsformandspost over øget borgerinddragelse og større åbenhed i den kommunale beslutningsproces.

For Velfærdslisten er et ord fortsat et ord. Og en aftale en aftale. Derfor kommer vi ikke til at stemme for Torben Hansen som borgmester. Vi ønsker øget borgerinddragelse og åbenhed.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.



Kommentarer til artiklen:
Vil blot lige præciserer, at Velfærdslisten ikke er blevet straffet af vælgerne.
Det var V og DF, der måtte bløde til dette kommunalvalg.
Så det er ikke vores vælgere der er utilfredse, tværtimod.
Henrik Manero Hald, 23-11-2017 15:10:30

Gode faktuelle ting i læserbrevet - tak for deling.

Enhedslisten glæder sig til fire år i byrådet uden nogen form for bindinger. Vi kommer til at føre og formidle Enhedslistens politik 100% i fire år.

Vi vil naturligvis søge de reelle flertalsbeslutninger indenfor vi kan finde eller skabe indenfor byrådet.

Og vi vil samarbejde og samskabe med borgere og presse om at skabe den åbenhed og det offentlige oplyste grundlag, som trækker byrådets og kommunens beslutninger og aktiviteter i fornuftig og ordentlig retning.

Vi havde nok som nyt rødt-grønt parti i byrådet forestillet os, at en socialdemokratisk borgmesterkandidat havde haft tid til bare et enkelt møde med Enhedslisten på sådan en konstitueringsaften.

Torben Hansen valgte at lægge en anden stil fra start og basere den bindende politiske del af konstitueringsaftalen på Venstres og DFs vilkår.

Vi har i Enhedslisten naturligvis lagt mærke til det, men vi har ikke tænkt os at tage os af Torben Hansens prioriteringer - og naturligvis heller ikke overvejet at være en del af sådan et V-S-df foretagende.

Enhedslisten kører på de næste fire år uden bindinger af nogen art til V-S-df samarbejdet. Og den beslutning er vi 100% overbeviste om, at Enhedslistens vælgere også forventede.

Tak til vores vælgere og tak til valgforbund og valggruppe for både ordentlighed og gode stunder. Det skal nok blive godt.
Kalle Nielsen, 23-11-2017 00:30:39

Hvis vi nu udelader nedgørende kommentarer og ikke pæne motiver, der tillægges Velfærdslisten, så er spørgsmålet vel - havde Socialdemokratiet et valg i går? Og har processen været som beskrevet? Så er det vel ok at have en mening om det ?
Mie , 22-11-2017 20:27:48

Velkommen til kommunalpolitik. Torben Hansen har tydeligvis foretrukket et bredt samarbejde som repræsenterer langt hovedparten af vælgere i Randers.

Velfærdslisten m.fl. er valgt fra og det gør uden tvivl ondt, men måske skulle man vende blikket indad for at finde ud af hvorfor man er blevet dem de andre ikke vil lege med.

Det lader til at jeres kollegaer, ligesom vælgerne i Randers kommune, er blevet trætte er at høre på den konstante strøm af brok og konspirationsteorier som velfærdslisten m.fl. er leveringsdygtige i.

Lad os nu se fremad, ikke ved straks at grave nye grøfter, men ved at føre en politik som vil være til gavn for alle i Randers kommune. Jeres vælgere vil belønne det.
René, 22-11-2017 15:32:58


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Debat
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Debat
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Debat
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Debat
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat: Reformen på professionsuddannelserne lader vente på sig
Debat
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Læserbrev: Hvorfor har vi en kulturpolitik i Danmark, hvor københavnske museer åbenbart er bedre end de østjyske?
Debat
Læserbrev: Våben som stueren investering
Læserbrev: Våben som stueren investering
Debat
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Læserbrev: Lån er ikke opsparing!
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder