Klik venligst
Klik venligst-Klik venligst

Tak for valgkamp

Mandag 20. november 2017 kl: 11:20

Tak for valgkamp
LÆSERBREV Af Søren Mikkelsen, Østermarksvej 53, Gjerlev - byrådskandidat, Sociallisten.

Er jeg som vælger blevet klogere? Det hurtige svar er nej, der bliver givet nøjagtigt lige så mange løfter, en del utopiske som ved sidste valg. Mit udgangspunkt har været at finde ud af, hvad er der reelt sket? Det er lidt deprimerende, ja, noget er sket.

Der har hersket en aldeles elendig kultur i byrodet, undskyld byrådet, mørklægninger, korrigerede data i beslutningsprocesser, ideologiske korstog, omkonstitueringen (det er kun sket en gang før i historien i Danmark), endeløse byrodsmøder, en regulær nedslagtning af dele af det sociale område, byrodsmedlemmer/en enkelt udvalgsformand som direkte advarede mod at overholde gældende lovgivning, frikadellesagen, prædikener fra politikere om intolerance.

Brudte løfter, ja, en del af sidste valgs løfter især i landområderne blev brudt før støvet fra blyanten i stemmeboksen havde lagt sig.

Hvad kommer der ud af det?

Lad mig tale det op, for det har en positiv virkning, der er kommet nye alliancer, gode kræfter som ikke stiltiende vil se på det, som sker. Nye lister stiller op med især et fælles mål, at vores kommune skal ledes bedre, at små liste/parti-samarbejdet så dagens lys på trods af ideologiske modsætninger, er det et bevis på at mange kan og vil. Det må da være en gave for demokratiet, demokratiet lever, det ånder og vokser.

Der er fra forskellig side afgivet rundt ved 200 valgløfter, det er godt nok mange, og mange siger det samme uanset parti/liste tilhørsforhold. De fleste af "løftegiverne" sidder allerede i byrådet, de har haft chancen, skal de have den igen?

Der tales om folkeskolen, ældre, børn, udsatte, handicappede, landdistrikter, infrastruktur, haller, byen til vandet, flygtninge og helt nære og lokale emner.

Der er i sidste periode bare sket gentagelser af tidligere perioderes uforståelige fejl, unødvendige projekter begrundet i mangelfulde analyser.
Al statistik viser, at vi almindelige dødelige, vægter kommunale kerneydelser højest i dagligdagen, husk det nu.

Der skal ske udvikling af især land og lidt by - det skal ske, når der er penge i kassen til det og ikke på efterbevillinger. Konsekvenserne af de igangværende projekter ser for mig aldeles uoverskuelige ud, jeg ved det bliver dyrt, meget dyrt for os alle.

Jeg har aldrig før prøvet at grave ned i det, som sker kommunalpolitisk, men altid haft en mening om det, som sker omkring mig. Jeg undrer mig voldsomt over fakta, at en del af politikerne tror, at bare en faktuel fejl fortælles som værende sand tit nok, så bliver den pludselig sand.

Jeg ser med stor undren på den sidste del af valgkampen, hvor der pludselig dukker en "pengekiste" op med 100 mio., som er til "tant og fjas". Der er pludselig 40 mio. til idrætslivet, alt imens der er et ufinanseret budgetunderskud på ikke under 70 mio. kr. i de kommunale budgetter.

Er det troværdigt overfor de af os, der er i daglig kontakt med "ofrene" for den førte politik ?

Er jeg så blevet klogere? Ja, det er jeg. Randers kommune trænger i den grad til forandring, der skal helt enkelt en ny politisk dagsorden til og en ny politisk ledelse.

Derfor skal vi alle sammen stemme tirsdag, så vi alle kan få indflydelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Forbrydelse betaler sig i Randers
- Det gælder vores helbred og vores natur
- Gratis parkering i midtbyen
- Omkonstituering - nej tak til 50.000 kr.
- Jeg drikker gerne drænvandet fra mine marker
- Venstre gør det vi lovede danskerne
- Visse bøders størrelse har taget overhånd
- Der skal nytænkes på det sociale område
- Øget sikkerhed i Storegade
- Mænd overrepræsenteret i feltet af randersborgere
- Naturpark Randers Park Fjord er vores fælles perle
- Vi drikker gerne drænvandet

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord
Brug RANDERSiDAG
RANDERSiDAG.dk bliver dagligt læst af tusindvis af mennesker, der gerne vil læse om din klubs og forenings arrangement, nyt om og fra din butik, erhvervslivet, læserbreve, omtaler osv.

Vi vil gerne bringe din annonce. En ganske traditionel annonce, eller et annonce-banner, der ligger permanent på netavisen, så længe, du har lyst. Det koster ikke meget, men du gør opmærksom på din forretning døgnet rundt. Der er ledige annoncepladser på hele siden. Priserne starter ved kr. 650 for en hel måned. Vi har annoncepladser til enhver pengepung.

RANDERSiDAG er også på Facebook og har en Youtube-kanal. Hjælp os med at fortælle om din gratis netavis.

Og så har vi samlet alt i én postkasse med én mailadresse:

Mail: info@randersidag.dk

Vi ser frem til at høre fra dig.

Mvh. RANDERSiDAG.dk