Klik venligst
Klik venligstKlik venligst-

Tak for valgkamp

Mandag 20. november 2017 kl: 11:20

Tak for valgkamp
LÆSERBREV Af Søren Mikkelsen, Østermarksvej 53, Gjerlev - byrådskandidat, Sociallisten.

Er jeg som vælger blevet klogere? Det hurtige svar er nej, der bliver givet nøjagtigt lige så mange løfter, en del utopiske som ved sidste valg. Mit udgangspunkt har været at finde ud af, hvad er der reelt sket? Det er lidt deprimerende, ja, noget er sket.

Der har hersket en aldeles elendig kultur i byrodet, undskyld byrådet, mørklægninger, korrigerede data i beslutningsprocesser, ideologiske korstog, omkonstitueringen (det er kun sket en gang før i historien i Danmark), endeløse byrodsmøder, en regulær nedslagtning af dele af det sociale område, byrodsmedlemmer/en enkelt udvalgsformand som direkte advarede mod at overholde gældende lovgivning, frikadellesagen, prædikener fra politikere om intolerance.

Brudte løfter, ja, en del af sidste valgs løfter især i landområderne blev brudt før støvet fra blyanten i stemmeboksen havde lagt sig.

Hvad kommer der ud af det?

Lad mig tale det op, for det har en positiv virkning, der er kommet nye alliancer, gode kræfter som ikke stiltiende vil se på det, som sker. Nye lister stiller op med især et fælles mål, at vores kommune skal ledes bedre, at små liste/parti-samarbejdet så dagens lys på trods af ideologiske modsætninger, er det et bevis på at mange kan og vil. Det må da være en gave for demokratiet, demokratiet lever, det ånder og vokser.

Der er fra forskellig side afgivet rundt ved 200 valgløfter, det er godt nok mange, og mange siger det samme uanset parti/liste tilhørsforhold. De fleste af "løftegiverne" sidder allerede i byrådet, de har haft chancen, skal de have den igen?

Der tales om folkeskolen, ældre, børn, udsatte, handicappede, landdistrikter, infrastruktur, haller, byen til vandet, flygtninge og helt nære og lokale emner.

Der er i sidste periode bare sket gentagelser af tidligere perioderes uforståelige fejl, unødvendige projekter begrundet i mangelfulde analyser.
Al statistik viser, at vi almindelige dødelige, vægter kommunale kerneydelser højest i dagligdagen, husk det nu.

Der skal ske udvikling af især land og lidt by - det skal ske, når der er penge i kassen til det og ikke på efterbevillinger. Konsekvenserne af de igangværende projekter ser for mig aldeles uoverskuelige ud, jeg ved det bliver dyrt, meget dyrt for os alle.

Jeg har aldrig før prøvet at grave ned i det, som sker kommunalpolitisk, men altid haft en mening om det, som sker omkring mig. Jeg undrer mig voldsomt over fakta, at en del af politikerne tror, at bare en faktuel fejl fortælles som værende sand tit nok, så bliver den pludselig sand.

Jeg ser med stor undren på den sidste del af valgkampen, hvor der pludselig dukker en "pengekiste" op med 100 mio., som er til "tant og fjas". Der er pludselig 40 mio. til idrætslivet, alt imens der er et ufinanseret budgetunderskud på ikke under 70 mio. kr. i de kommunale budgetter.

Er det troværdigt overfor de af os, der er i daglig kontakt med "ofrene" for den førte politik ?

Er jeg så blevet klogere? Ja, det er jeg. Randers kommune trænger i den grad til forandring, der skal helt enkelt en ny politisk dagsorden til og en ny politisk ledelse.

Derfor skal vi alle sammen stemme tirsdag, så vi alle kan få indflydelse.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.

© Copyright 2018 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden   Send denne side til en ven  

-

Flere nyheder i denne sektion:

- Kan vi ikke gøre det lidt bedre?
- Julen synges ind på slottet
- Sælg ikke skindet, før bjørnen er skudt!
- Makværk
- Lukning af Frivilligværket?
- Endnu en amputering af Havndal
- Intet andet erhverv har omstillet sig som landbruget
- Kvinde, svigt ej stat og hjem - gør din pligt, gå hen og stem
- Dåben bør forblive hellig
- Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi
- Midtbyen fortjener mere ros
- Et overbelastet vejnet er ikke vejen frem

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Adresse:
 
By:
 
Indtast bogstaverne: ÆØÅ   - dette er for at undgå spam.
Klik venligst
Klik venligst
Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld
Dagens vise ord