Annonce
Del på Facebook   Print siden

Skattestigningspartier og lister skylder at fortælle sandheden om skattestigninger

Søndag 19. november 2017 kl. 10:51

Skattestigningspartier og lister skylder at fortælle sandheden om skattestigninger
Claus Omann Jensen, Brinken 20, Randers SV - borgmester i Randers Kommune, spidskandidat for Venstre. Foto: Kurt Helge
LÆSERBREV Af Claus Omann Jensen, Brinken 20, Randers SV - borgmester i Randers Kommune, spidskandidat for Venstre.

Jeg vil gerne rose alle opstillede byrådskandidater for nogle gode debatter de sidste uger, hvor fokus har været på politik og ikke personer. Det tegner godt for den kommende valgperiode, hvor et bredt samarbejde forhåbentlig bliver resultatet efter stemmeafgivelsen den 21 november.

Der er dog et par uafklarede emner om skattestigninger, som det ikke er lykkedes at få et klart svar på og, som jeg fornemmer, mange borgere ønsker at få svar på.

Hvor meget skal skatten stige, hvis Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Velfærdslisten og Beboerlisten får flertal efter valget? Hver gang jeg har spurgt, vil man ikke svare. For er det de 40 mio. kroner over den næste 4 års periode, som S foreslår, eller er det 240 mio. kroner, som SF foreslår, eller de 350 mio. kroner som Radikale foreslår, eller de 700 mio. Velfærdlisten forestiller sig eller topscoren Beboerlistens 2 mia. kroner.

Hvorfor vil man ikke fortælle vælgerne beløbet? Er de enige? Lander skattestigningspartierne den i midten på 1 mia. kroner, så gør de dermed Randers kommune til den kommune i landet med det højeste skattetryk.

Og hvorfor fortier man sandheden om, at en kommune ikke bare kan sætte skatten op, som man vil. I år måtte kommunerne under ét sætte skatten op med 200 mio. kroner om året. Hvis partiernes og listernes forhandlingsresultat lander i midten af deres skattestigningsønsker på 1 mia. kroner over 4 år, svarer det jo til 250 mio. kroner om året – ergo ville Randers tage mere end hele rammen.

Dertil kommer, at hvis man ikke får sanktionsfri skattestigning, så skal man aflevere halvdelen af skattestigningen de første 4 år til Christiansborg, dvs. at vores skattekroner havner i statskassen uden at skabe bedre velfærd for os i Randers kommune.

Og hvorfor fortæller man ikke, at selv om man nu fik lov til at sætte skatten op, så må vi, som det ser ud nu, slet ikke bruge pengene til mere velfærd, fordi kommunerne er styret af en ramme, som dikterer, hvor mange penge vi må bruge på drift, og lige nu er vi 37 mio. kroner over rammen, ligesom så mange andre kommuner også er over deres ramme.

I Venstre har vi sikret, at der igen investeres i flere hænder i daginstitutionerne, flere to-lærer ordninger i skolerne, investeringer i IT til undervisning på skolerne, flere penge til de ældre, så vi kan sikre bedre hjælp, når man bliver gammel og færre skiftende ansigter i plejen, et nyt demensvenligt plejehjem på Nyvang, 2 nye daginstitutioner, et opdateret aktivitetshus for borgere med handicap, 350 mio. kroner til opdaterede skolebygninger, nyt regionalt spillested, en teater talentskole, en ny multihal er på vej, nye kunstgræsbaner, omklædningsrum, nye halgulve, lavere halleje, og mange andre gode tiltag. Vi er ikke i mål - langt fra - men vi er godt på vej.

Og alt dette har vi gjort uden at sætte skatten op. Til gengæld har vi haft fokus på at nedbringe ledigheden, så flere er kommet i job – det er godt for den enkelte og godt for fællesskabets kasse.

Sygefraværet hos vores medarbejdere er nedbragt med næsten 4 dage, hvilket har skabt velfærd for mere end 50 mio. kroner om året. Vi har oplevet en fordobling af nettobosætningen, det har givet bedre skattegrundlag. Vi modtog en nettokassebeholdning der var tom – nu er der ca. 100 mio. kroner i den, som vi i fællesskab kan beslutte, hvordan vi bruger bedst.

Skattestigninger er ikke vejen, vi skal følge, og er ikke en mulighed, sådan som landet ligger lige nu. Vi har anvist en anden vej, som vi håber, vi kan få din opbakning til de næste 4 år.

* Giv RANDERSiDAG en 'synes godt om' på Facebook - klik her.
* Tilmeld dig vort nyhedsbrev.


89151000 - 23832099
coj@randers.dk


Kommentarer til artiklen:
Glemmer helt at gøre skattefortællingen færdig.
Hvordan er det nu lige at VENSTRE HAR PRAKTISERET DE SKJULTE SKATTESTIGNINGER, omklassificeringen af veje, hvor vejene i Randers kommune er 50% dyrere end i eksempelvis Faurskov ?
Hvad med den afgiftsstigning fjernvarmebrugerne kommer til at få, når renteomkostningerne bliver en del af fjernvarmeregningen.

Hvordan har du tænkt at finansere årets underskud på budgettet, har du mere i den "gaveæske" fra hvilken der på magisk vis dukkede 40 mio op til idrætslivet eller skal familieafdelingen og skolerne holde for igen efter valget.

Vi hos Sociallisten savner visioner og et ordentligt lederskab.
Stem for ordentlighed og gennemsigtighed ved valget på tirsdag, det skal være slut med skjulte dagsordner og lukkede processer.
Søren Mikkelsen, Liste M, 19-11-2017 16:29:57

Vi ved alle, at folkeskolerne, skolebørnene, de socialt udsatte, udvalgte landsbysamfund, plejefamilierne, familieafdelingerne, de handicappede og børn med behov for specialskoletilbud (for nu at nævne nogle få ramt af Venstres lokale forringelser og ignorance) - har betalt for at Venstre og DF kan uddele besparelsesrovet og forsøge at vildlede med deres "investeringer".
Det var det ene dobbeltspil fra Venstre.

Det andet dobbeltspil er landspolitisk - for når syge borgere parkeres på kontanthjælp, syge borgere udsendes i totalt uanstændige og udsigtsløse såkaldte ressourceforløb i årevis - og når kommunerne straffes af regeringen for at skaffe sig det nødvendige indtægtsgrundlag til at opretholde vores lokale velfærdssamfund - så skyldes det netop Venstre-regeringens asociale politik.

De to lag spiller sammen - og der er kun et at gøre. Stem rød-grønt, for med Venstres dybt forældede politik, så løser vi ingen af de strukturelle problemstillinger som skal løses nu - hvis vi ellers vil vores børn og kommende generationer det godt.

Stem Enhedslisten den 21. november - vi samler og forbedrer samfundet.
Kalle Nielsen, 19-11-2017 12:42:03


Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Kommentar:
 
Navn:
 
Indtast
bogstaverne:
ÆØÅ
  - dette er for at undgå spam.

© Copyright 2024 RANDERSiDAG.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Debat

Læserbrev: De ældre fortjener nye plejehjemspladser der passer til dem
Læserbrev: De ældre fortjener nye plejehjemspladser der passer til dem
Debat
Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Læserbrev: Vi tager nye, vigtige skridt mod et grønnere Danmark
Debat
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Læserbrev: Pyt med lidt blod ... eller
Debat
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Læserbrev: Når løgnen står over samvittigheden
Debat
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Læserbrev: Rekrutteringsudfordringer truer velfærden og den grønne omstilling
Debat
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Læserbrev: Bureaukrati og pseudoarbejde har gennemsyret kommunerne længe nok
Debat
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat fra SF: Ældreplejen bløder - Vi skal gribe ind nu!
Debat
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat: SU-reformen er vanvittig usympatisk
Debat
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Læserbrev: Farligt udslip fra myndighedspersoner om klima
Debat
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Læserbrev: Vis os dokumentationen
Debat
Tilbudsaviser og magasiner m.m:
Regionale nyheder